Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Harrison povaa taas pelilevyjen kuolemaa

Atarin Phil Harrison on jälleen vakuuttanut uskoaan fyysisten mediatuotteiden katoamiseen.

– Syntymässä, ja varmaan jo olemassakin, on uusi sukupolvi, jonka en usko koskaan ostavan DVD-, CD- tai pelilevyä, Harrison sanoi.

Atarin pääjohtaja David Gardner kertoi syyskuussa, että viidessä vuodessa 90 prosenttia Atarin tuotteista on verkkojakelussa. Harrison puolestaan ennusti jo pari vuotta sitten Sonyn palveluksessa ollessaan, ettei PlayStation 4:stä löytyisi enää blu-ray- tai mitään muutakaan optista levyasemaa.

Galleria: 

Kommentit

"Harrison puolestaan ennusti jo pari vuotta sitten Sonyn palveluksessa ollessaan, ettei PlayStation 4:stä löytyisi enää blu-ray- tai mitään muutakaan optista levyasemaa."

Oho.... kovat on ennustukset. :D
Jos levyasemat katoavat se vaatii suurempia kovalevyjä, kun kerran kaikki ladataan verkkopalveluista. Kuvitelkaapa GTA IV:n lataamista kovolle... Se vie paljon tilaa ja hitaalla nettiyhteydellä helvetisti aikaa.

Tämä on se ikuinen perinnevastaus tähän aiheeseen, mutta minä haluan vielä jatkossakin peleistä jotain konkreettista käteen, datan lisäksi.

Optiset levyasemat saattavatkadota, mutta luulen, että tilalle tulee flash-asema tai joku muu vastaava tekniikka. Laajakaistat eivät vain ole tarpeeksi nopeita, Yhdysvalloissakaan.

Täytyy myös muistaa etteivät läheskään kaikki pidä konsoliaan yhdistettynä internetiin. Vähentäisi varmasti ostajia jos näille ihmisille kerrottaisiin, että pelaaminen ei onnistu ilman internetyhteyttä.

Miten ne sitte pystys rahastamaan keräilypaketeilla? - Ei mitenkään.
Eli Harrison puhuu soopaa.

Kyllähän optiset asemat väistämättä jäävät historiaan tulevaisuudessa. Nettiyhteydet nopeutuvat ja yleistyvät koko ajan ja on monella tavoin viisaampaa jakaa pelit netistä ostajille.

Ei myisi koskaan tuollainen konsoli tarpeeksi. Pelit pitäisi kai olla jossain serverillä kun konsolin kovalevytilaakaan ei ole loputtomasti, kukaan ei halua poistaa peliä ja ladata sitä uudestaan vain taas pelatakseen. Vaikka kovalevytilaa jostain syystä olisikin parille sadalle pelille, pitäisi myös yhteyksien suurimmalla osalla(todella isolla erolla), että 40GB peli hujahtaisi kovolle siedetävässä ajassa. Pelit pitäisi kai olla jossain serverillä kun konsolin kovalevytilaakaan ei ole loputtomasti, kukaan ei halua poistaa peliä ja ladata sitä uudestaan vain taas pelatakseen. Saataisiin myös tuntuvat kuukausi maksut kyseisten servereiden pyörittämisestä joilla porukka pelaa koko ajan. Entä kun ne kaatuvat tai on jotain muita ongelmia? Et voi pelata peliä koska se sijaitsee nettipiuhan ulottumattomissa.

Ei kiintolevytila tule olemaan mikään ongelma, laitetaan vaan tarpeeksi iso kovalevy pleikkariin niin eipä tila lopu kesken. Tänä päivänä teran kovo maksaa 100 ni sitten kun pleikkari 4 tulee niin kai väh. 5 teraa jo huntilla irtoo. Yhteydet nopeutuvat ja yleistyvät niin ei sekään mikään ongelma olisi.

Ni sitten saa maailmanlaajuisesti kyllä nopeiden internetyhteyksien hinnat laskea kovaan tahtiin. Itsellä ei ole tällähetkellä juurikaan kiinnostusta latailla mitään 5-20gt pelejä mistään verkosta megasella.

Sitten tulee jälleen se iänikuinen maksuongelma kun kaikki pankkikortit eivät jokaisessa maassa toimikkaan.

Ihan täysin ei varmana vielä olla hylkäämässä levyasemia, mutta kyllä uskon, että kymmenen vuoden päästä viimestään pelit, leffat ja musiikki ostetaan pääasiassa verkosta. Ymmärrän keräilyvietin, kun sellainen itsekin olen. Wiillä ja boxilla olen ostanut monia pelejä verkosta, enkä olis niistä useimpiakaan ostanut, jos ne olis ollut samaan hintaan kaupasta saatavilla levyllä.

Kovalevyjen kapasiteetti kasvaa koko ajan ja perus pelaajille varmana parin teran levyille sopii kiva pelikirjasto. Yhteyksien nopeudet kasvaa hiljalleen ja hinnatkin niissä tulee alas. Kyllä se 5gt peli tulee nopeemmin netistä imutettuna kuin jenkeistä tilattuna.

Ja tietenkin eräs tämän päivän tärkeimpia asioita, eli luonto. Vähenee se materiaalin ja energian kulutus, mikä levyihin ja koteloihin menee.

Leffat olisin jo nyt valmis ostamaan verkosta jos niitä olis saatavilla hyvällä laadulla. Harmi, että boxin leffa latauspalvelu ei oo vielä tänne rantautunut.

Harrisonilla taitaa vaan olla oma lehmä ojassa ja syvällä...ainahan näitä ns. "käännyttäjiä" on ollut ja tulee olemaan.

Ehkä joskus 10-15 vuoden päästä aikaisintaan. Siinä saa olla sitten aika monta ja isoa serveriäkin, kun 10miljoonaa peluria haluaa ladata pelin heti sen ilmestyttyä ja pitäähän näiden sitten tulla täyttä kaistaa jos kerran ladataan eikä tyyliin 30kb/s.

Sama myös tuo, että onhan se mukava, että tuossa hyllyssä nuo pelit ovat. Ainoa miinus, että ei jaksaisi aina levyä vaihtaa, mutta ei sekään niin suuri homma ole :D.

"Harrison puolestaan ennusti jo pari vuotta sitten Sonyn palveluksessa ollessaan, ettei PlayStation 4:stä löytyisi enää blu-ray- tai mitään muutakaan optista levyasemaa."
taitaa tuo masiina jäädä multa ostamatta... jos mitään asemaa ei ole, mihin mä tungen elokuvalevyni, sekä pelilevyt? jos nääs myyn kolmosen, ni... tai en myy, ku nelosta en osta jos asemia ei ole ;)

Seuraava sukupolvi kuulostaa aika uskomattoman aikaiseilta datan vaihtoehdottomaan digilevitykseen... Ennustankin, että pelit tulevat jakeluun MYÖS netin kautta mutta halutessaan pelaajat voivat myös ostaa tuotteensa fyysisenä kappaleena kaupasta. (Minä kuulun niihin)

Täysin samaa mieltä Lo7us kanssa. Kyllä itse voisin ehkä tuollaiset 10 gigan pelit ladata, mutta kun seuraavassa sukupolvessa taitaa pelien koko olla ainakin 50 gigaa...

Varmasti kaupassa jotain tulee aina löytymään, koska ei tavikset osaa netistä hakea kaikkea. Pelejä on muutenkin pakko mainostaa tavallisissa kaupoissa ja myydä siellä. Muuten casuaalit jättää pelit ostamatta.

Ehkä tulevaisuudessa saadaan jotain oikeuksia hakea pelejä netistä. Ei tosin ennen kuin suurilla markkinoilla on tarpeeksi hyvät nettiyhteydet. Itselläni on 100 meganen, joten yhteys ei olisi ongelma, mutta tilanpuute on kyllä aika huutava.

20 vuoden päästä varmaan naureskellaan meidän optisille medioille :)

Pah, ainakin minä tykkään siitä että minulla on se fyysinen tuote.

Ei optista mediaa - paluu moduuliaikaan! Tökkää kymmenien gigojen muistikortti konsoliin ja pelaa ilman latausaikoja, aseman raksutusta ja naarmuuntumisriskiä. Valitettavasti Wii 2:lle julkaistava Final Fantasy Sports maksaa 100 euroa, koska uusinta CG-kuvantamisteknologiaa edustavat holografiset videot vaativat 100 gigan muistikortin.

Phil ei tiedä mistä puhuu. En todellakaan halua ladata pelejäni vaan haluan kotelot fyysisessä muodossaan koristamaan hyllyä. Blu-ray tosin on tulevaisuutta, mutta ei vielä vähään aikaan. Mihinkään lataamispalveluihin en rupea. ;F

Ennenkuin kauhistelette kymmeniä gigatavuja niin eihän tässä ole kuin 6 vuotta ja suomalaiset porskuttaa vähintään 100mb letkuilla. Pari kuukautta sitten uutisoitiin kun hallitus teki päätökset asiassa.

"Hallitus on sopinut nopeiden laajakaistayhteyksien saamisesta suomalaistalouksiin vuoden 2015 loppuun mennessä. Nopeutta yhteyksillä tulisi olla vähintään 100 megabittiä sekunnissa ja etäisyys tilaajalta lähimpään valokuitu- tai kaapeliverkkoon saisi olla korkeintaan kaksi kilometriä."

Ei mitään suhdetta fyysiseen mediaan. Siirtymä voi tapahtua nopeasti, jo nyt sitä harjoitellaan noilla Storen muutaman gigatavun peleillä. Jatkossa nopeudet kasvaa ja tallennustila halpenee, joten suunta on selvä.

toivottavasti tälläinen ei tule koskaan toteutumaan.

Täällä on aika paljon semmosta porukkaa että tulee mieleen se kun väki lähti elokuvista pakoon kun esitettiin "juna saapuu asemalle". :)
En kyllä itse mitenkään innolla tätä siirtymää odota mutta joskus se tulee tapahtumaan.

Sitten kun konsoliteollisuudessa luovutaan fyysisistä pelilevyistä, niin loppuu meikäläisen peliharrastus.

Edelleenkin se sama asia, mitä aina olen näihin uutisiin sanonut. Eli rahoilleni haluan jotain fyysistä fastinetta, enkä pidä yhtään ideasta, että kaikki pitäisi ladata netistä. Kai sekin päivä joskus koittaa mutta toivottavasti ei milloinkaan pian.

Ihme muutosvastaisuutta taas ilmassa. Meikäläinen on pelannu yli 20 vuotta, tänä aikana on nähty korput, lerput, CD:t, DVD:t, modulit sekä nauhakasetit ja olen vaikka heti valmis luopumaan äänekkäistä sekä epäkäytännöllisistä optisista medioista mieluiten nettilatauksiin, tietyin ehdoin tietenkin.

Ensinnäkin tuotteen pitää olla ratkaisevasti edullisempi kuin fyysinen media, ihan jo jälleenmyyntiarvon poistuttua täysin. Toisekseen median tuottajien pitää tavalla tai toisella varmistaa että tuote on aina ja ikuisesti (20 vuotta?) ladattavissa uudestaan, ilman mitään lisämaksua (luonnollisesti jonkin sortin taaksepäin yhteensopivuus pitää säilyä laitteissa).

Tietty onhan se kiva kattella hyllyssä pelien/elokuvien/musiikkilevyjen koteloita ja kirjojen kansia, mutta tietyn pisteen jälkeen alkaa toivomaan että ne useat sadat elokuvat ja kymmenet pelit olisivat jossain pikkaisen helpomassa muodossa, poissa tieltä tilaa viemästä.

PS. Meillä on vain meganen liittymä ja olen täysin valmis lataamaan nykyisten pelien kokoisia paketteja netistä (kuinka moni täällä muutes valittaa tv-sarjojen latauksista, jotka ovat useimmiten samankokoisia kuin XO:n pelit?).

Count_M, aika muutosvastaiselta kuulostat itsekin, heti ehdot pöydässä. ;)

Mahewcoro, ei kai kukaan järkevä ihminen hyväksy täysin suoraa muutosta fyysinen media -> ladattava materiaali, ilman mitään ehtoja?

Joo, sulla oli tuolla hymiö, mut mä en ny taas ymmärrä tuota sun heittoa.

Noh, mies tunnetusti ei ole siitä kirkkaimmasta päästä. Sonylla vielä ollessaan sieltä tuli sammakkoja, nyt kun paikka ja työnantaja vaihtui, sieltä tulee edelleenkin aika "joo" tason juttuja. Tyhmä mies on tyhmä.

itsekkin olen valmis luopumaan noista medioista, mutta ei kyllä suorilla ilmaan mitään ehtoja omaltakaan suunnalta.
1. Hintojen on pakko tippua (kuten Count_M sanoi "jälleenmyyntiarvon poistuttua")
2. Varmistus että peli on saatavissa sen 15-20vuotta oston jälkeen (jos peli pitää ladata laittomista lähteistä
1-2vuoden päästä hankkimisesta ei homma ole ihan loppuun asti suunniteltua)
3. Mahdollisuus pelata myös ilman nettipiuhaa (ei kaikilla ei ole mahdollisuutta olla nettipiuhan ääressä aina)
4. Mahdollisuus fyysiseen todistukseen että on hankkinut kyseisen/kyseiset pelit (vaikka tulostamalla itse
jostain sivulta)
tuossa nyt muutama äkkinäinen idea, omasta mielestäni ainekin varsin järkeviä eikä liikaa vaativia.

Count, "muutosvastaisilla" on nuo ehdot valmiiksi siellä taustalla, erona vain että koska tuollaisista myönnytyksistä ei ole näkynyt mitään merkkejä, ei tässä vaiheessa ole mitään syytä hihkua Philin ennustusten mukana. Toisin sanoen monen asian pitää muuttua ennen kuin tällainen muutos voi tapahtua...

Harrison jäissä.

Kannatan kyllä sitä, että pelien levitys netin kautta yleistyisi, mutta en kannata sitä, että jouduttaisiin kokonaan luopumaan levyasemista. Kuten jo edellä oli mainittu, niin pelaaminen konsoleilla ei saisi mennä siihen, että se tulisi vaatimaan nettiyhteyden.

"Ei optista mediaa - paluu moduuliaikaan! Tökkää kymmenien gigojen muistikortti konsoliin ja pelaa ilman latausaikoja, aseman raksutusta ja naarmuuntumisriskiä. Valitettavasti Wii 2:lle julkaistava Final Fantasy Sports maksaa 100 euroa, koska uusinta CG-kuvantamisteknologiaa edustavat holografiset videot vaativat 100 gigan muistikortin."

Tuohan olisi melkein edullista kun vertaa vanhojen moduulien hintoihin. Eikös SNES pelit olleet Suomessa pahimmillaan jotain 600 markan luokkaa eli inflaatiotarkistettuna nykyisellään karkeasti arvioiden 150 euroa.

Eivät kyllä taatusti tule halpenemaan verkossa jaettavat suurten tuotantoarvojen pelit. Hyvällä tsägällä tuo voisi pienentää tarvetta hintojen nostoon.

Moni varmaan muistaa, että kyseinen toimintamalli oli tarjolla jo tähän pelikonesukupolveen:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Phantom_(game_system)

Laitteelle oli jo valmiiksi tarjolla ennennäkemättömän laaja pelikirjasto, mutta siitä huolimatta tekijät eivät saaneet rahoittajia innostumaan ja hanke haudattiin hiljaisuudessa.

"Eikös SNES pelit olleet Suomessa pahimmillaan jotain 600 markan luokkaa eli inflaatiotarkistettuna nykyisellään karkeasti arvioiden 150 euroa."

Kyllä vain Wave Race 64 maksoi Mustassa Pörssissä 649 markkaa! Ai jumatsuikka ku olis nykyäänkin sen hintasia! Tekken 2 tais olla "vain" 429 mk...

Sinänsä hauskaa nuo päätökset ja puheet. Sonera katkoo lankalinjoja maaseudulla eikä puhukkaan valokuidun vetämisestä vaan tarjoaa langatonta laajakaistaa ála mokkulaa by sonera. Kaikki varmaan tietää kuinka sairaan nopea mokkula on. Vedä siinä sitten BD-levyn verran kamaa.

Toiseksi ostan yhä verkosta mutta vihaan niitä systeemejä. Edes Steam ei salli kovinkaan pitkää aikaa ilman nettiyhteyttä, vaan urputtaa tarpeellisesta päivityksetä. Mistä se muuten tiesi päivityksen kun netti letku oli poikki.

Jep jep...Voi raukkaa kun syytää suustaan noita aivopieruja. Meinasko Harrisonin poika vetää valokuitua joka talouteen ja pistää kaupan päällisiksi vielä muutaman sadan teran levyt... teran?!?! Niin, kun nyt vaan sattuu olemaan, ettei tuo HD kuva ole niin kummasen ihmeelistä ja kun leffapuolellakin tulee 2010 mennessä 28K kuvaa ottavaa kameraa (HD kuva on vajaa 2K) niin eipä taideta mitään hyper resoluution leffoja levitellä verkon läpi vaikka konversio olisi reilusti alas päin. Onhan se päivän selvää, että peleihin sitä resoluutiota tulee aina vaan lisää ja tekstuurit vaan kasvaa kasvamistaan.

En usko alkuunkaan usko että verkkolataamiseen siirryttäessä pelien hinnat laskisivat. Esimerkkejä vastaavista löytyy kilokaupalla, kuluttajat eivät hyödy. Itse voisin ladata pelit verkosta jos hinnat olisivat 35 % edullisempia. Jälleenmyyntiä ja pelinvaihtoa ei tosin voisi enää harrastaa, joten hyöty hinnasta jäisi olemattomaksi.

Muokkaaminen ei näköjään ole toiminnassa...

Kovalevyillä data tuhoutuu ajan mittaan ja tulee virheitä, mahdollisesti hyvinkin nopeaan. Hinnat saisi tosiaankin reippaasti laskea että suostuisin pelini ja leffani tätä kautta hankkimaan... Nettinopeudet ei maailmalla myöskään ole kovinkaan kehittyneitä ja huomattavia investointeja jouduttaisiin tekemään.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi