Tecmo on nostanut liittovaltion oikeudessa Chicagossa oikeusjutun, jossa se haastaa Ninja Hacker -nimisen verkkoyhteisön Dead or Alive -sarjan ja Ninja Gaidenin hakkeroinnista ja muuntelusta. Vastaajina ovat yhteisön ylläpitäjät ja lukuisat aktiiviset jäsenet.
Tecmo syyttää yhteisöä muun muassa tekijänoikeuden loukkauksesta ja Digital Millennium Copyright Actin (DMCA:n) rikkomuksesta. Tecmon Yhdysvaltain jaoston pääpäsmäri John Inada totesi, että hakkeroinnin salliminen ”vahingoittaa lopulta sekä tavallisten että hardcore-pelaajien pelikokemuksia, ja siksi Tecmon on toimittava omaisuutemme suojelemiseksi”.
Ninja Hacker, joka suljettiin pian syytteen jälkeen, ei ole syyllistynyt piratismiin. Yhteisö rakensi ja jakoi erilaisia modifikaatioita Tecmon peleihin. Muunnokset mahdollistavat esimerkiksi uusien asusteiden käytön pelihahmoilla, ja tarjolla oli myös aiemmin närää herättänyt nakumodi. On silti syytä huomauttaa, että Ninja Hackerin toiminta ei poikennut juurikaan siitä, mitä esimerkiksi Bungie hiljattain esitteli sivuillaan.
Tecmon mukaan modit ovat aiheuttaneet vahinkoa. Yhtiö hakee jopa 1000 – 100 000 dollarin korvauksia yhtä jaettua skiniä eli hahmomallin päälle aseteltavaa tekstuurikokonaisuutta kohti.
Voittoa tavoittelemattoman Electronic Frontier Foundationin lakimies Jason Schultz pitää Tecmon valitusta absurdina. Hänen mukaansa laki sallii toisten ihmisten tekijänoikeussuojattujen töiden kohtuullisen käytön ja kopioinnin ilman erillistä lupaa. ”Jos he olisivat tarjonneet kilpailevaa videopeliä Tecmon koodilla, se olisi ollut laillinen ongelma”, Schultz valisti, ”mutta nyt he ovat vain tarjonneet pelin lainvoimaiselle omistajalle tavan muokata, miltä peli näyttää hänen ruudullaan.”
EFF, joka ”puolustaa vapautta digitaalimaailmassa”, on aiemminkin hyökännyt käyttäjän oikeuksia rajoittavien pelitalojen kimppuun. Tammikuussa järjestö puolsi serveriohjelma BnetD:n koodaajia, joita syytettiin Battle.net-järjestelmää ylläpitävän Blizzardin End User License Agreementin (EULA:n) rikkomisesta. Schultz totesi tapauksen yhteydessä pelaajien kärsivän, mikäli pelitalot voivat hyödyntää EULA:n ja DMCA:n kaltaisia lakikirjoja eliminoidakseen kilpailun markkinoilla.