Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

BBFC:n tulevaisuus katkolla Manhunt 2:n vuoksi?

Brittien ikärajavalvonnasta vastaava BBFC on tappiollisen Manhunt 2 -ikärajajupakan jälkeen joutunut yllättäen itse kriittisen ryöpytyksen kohteeksi.

Rankasta väkivallasta BBFC:n toimesta julkaisukieltoon laitetun Manhunt 2:n kääntyessä valituslautakunnan päätöksellä pelijulkaisija Rockstarin (ja brittipelaajien) voitoksi, lukuisat pelialaa seuraavat tahot ovat asettaneet maansa ikärajahallinnon toiminnan ja uskottavuuden kyseenalaiseksi.

Tämän lisäksi monet brittikuluttajat pitävät BBFC:n ikärajaluokitusta sekavana yhdessä Euroopan PEGI-luokituksen kanssa, joka on omiaan lisäämään painetta BBFC:n perustellulle jatkotoiminnalle.

- Kyse ei ole siitä onko Manhunt 2 verisin, brutaalein, sairain tai mitä muuta superlatiivia ihmiset haluavat peliä arvioidessaan käyttää. Kyse on Britannian nykyisestä ikärajaluokitusjärjestelmästä sekä maamme hallituksesta, joka luokittelua hyödyntää. Nykyinen järjestelmämme ei ole sen arvoinen, joksi se on aikanaan säädetty ja tarkoitettu, sivaltaa TechDigestin Jonathan Weinberg.

Europpassa ja Suomessa käytetty PEGI-järjestelmä on hyväksynyt Manhunt 2:n julkaistavaksi ehdottomalla +18-ikärajalla. Peli ilmestyy härmäkauppoihin maahantuojan mukaan ensi kuun alussa, mutta tieto on lukuisten viivästyksien vuoksi epävarma.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi