Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Jacobsen: Konsolipeliversioiden haasteena muistin hyödyntäminen

Segan jalkapallomanagerointipeli Football Manager 2008:n saapuessa huomenna 28. päivä Suomen pelikauppoihin, GamesIndustryn haastattelussa Sports Interactiven johtaja Miles Jacobsen paljastaa pelin käännöstyön haastavuudesta Microsoftin kovalevyttömälle konsolialustalle.

Jacobsenin mukaan isoin koetinkivi Football Manager 2008:n tuomisessa konsoleille kohdistui käytettävissä olevan muistin määrään, ei niinkään lajityypille ominaisen hiiri- ja näppäimistö -kombinaation soveltamiseen konsolien käsiohjaimelle sopivaksi.

- Ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa FM 2008 ei vaadi kovalevyä toimiakseen ja tämän saavuttaminen oli meille suuri haaste, sillä olimme tottuneet käyttämään pelin tietokoneversioissa kovalevyä niin virtuaalimuistina kuin väliaikaistallennuksissakin. Tallennuksien saaminen kompaktille muistikortille oli tärkeää ja tästä pienen muistimäärän tehokkaammasta käytöstä hyötyvät nyt myös tulevat pelimme, kertoo Jacobsen tiiminsä saavutuksesta.

Microsoftin kovalevyttömän X360 Arcade -konsolin tarpeellisuutta, videopeliväkivaltaa ja lukuisia muita aiheita käsittelevän haastattelun voi kokonaisuudessaan lukea lähdelinkin takaa.

Galleria: 

Kommentit

Oliskohan ollut helpommin käännettävissä PS3:lle ?

Baron: en tiedä helpommasta, mutta Jacobsen halusi jostain syystä juuri Arcade-boksaajien iloksi puristaa tallennukset muistikorttikokoon. Syy on vähän erikoinen, sillä myös PS3-manageroinnille olisi ollut varmasti kysyntää.

PS. Kannattaa lukea koko haastattelu, paljon hyvää kannanottoa eri pelialustojen vinkkeleistä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi