Fired Up on yksi PSP:n julkaisupeleistä ja se tulee löytymään kauppojen hyllyiltä 1.9.2005 alkaen. Lyhyesti sanottuna Fired Up on PS2:n Hardware: Online Arenan kaltainen autoammuskelupeli (Vehicle Combat Action) taskukoossa. Lähempi tarkastelu paljastaa, että aivan samasta pelistä ei kuitenkaan ole kyse.
Suurin ero Hardwareen löytyy pelin yksinpelimoodista, jossa pelaaja hyppää sankareiden housuihin pelastamaan pienen maan kansalaisia supervallan hyökkäykseltä. Yksinpeli sisältää kolme erilaista suhteellisen laajaa kenttää, jossa jokaisessa pitää suorittaa erilaisia tehtäviä saadakseen avattua seuraavan kentän. Hännänhuippuna löytyy vielä se viimeinen, loppupahiksen virkaa hoitava kenttä, joka on tosin edellisiä paljon pienempi.
Yksinpelikentän alussa pelaajalla on konekiväärin lisäksi käytössään yksi erikoisase, jonka panoksiin saa täydennystä Hardwaren tyyliin kentälle ripotelluista aseikoneista. Lisäksi uusia aseita saa pikku hiljaa avattua keräämällä kentälle ripoteltuja keltaisia tähtiä. Uudet aseet on myös ripoteltu ympäriinsä, ja niitä poimitaan ajamalla niitä päin, aivan kuten Hardwaressa.
Jokaisessa kentässä on myös kolme "Fired Up" –räiskintäkohtausta, jotka aktivoidaan tuhoamalla kentällä liikkuva rekka. Näissä tehtävissä pitää tuhota määrätty määrä vihollisia määrätyssä ajassa. Palkinnoksi tehtävän suorittamisesta pelaaja saa kentälle ripoteltuja haarniska- ja energiaikoneita. Tässä vaiheessa kentällä alkaa pikkuhiljaa olla ikoneita aivan riittämiin. Tiukassa toiminnassa tuleekin usein poimittua sellaisia aseita, joita nyt ei aivan välttämättä olisi halunnut. Näin tapahtuu yleensä juuri silloin, kun itsellä on se omasta mielestä paras ase, sillä vanha ase häviää automaattisesti, kun uuden päältä ajaa.
Pääasiana kentissä on erilaisten pikku tehtävien suorittaminen. Tehtävät käynnistetään ajamalla kentässä oleville vihreille alueille. Pääsääntöisesti tehtävät ovat mukavia ja niissä on sopivasti vaihtelua, joten niitä vääntää ihan mielellään. Tehtävissä mm. saatetaan autokulkueita, torjutaan vihollisen rynnäkköä konekivääripesäkkeessä tai käydään valokuvaamassa määrättyjä kohteita. Yhdessä tehtävässä päästään junan kyytiin pelkästään räiskimään, ilman että tarvitsee itse myös ohjata junaa. Jokaiseen tehtävään on myös annettu aikaraja, jonka perusteella suorituksesta myönnetään pronssi-, hopea- tai kultamitali. Jokaisessa kentässä on kuusi tehtävää, ja näiden suorittamisen jälkeen avautuu seuraava kenttä. Mikäli pelaaja ei ole saanut kaikista tehtävistä kultamitalia, niin kyseiseen kenttään voi palata sitten kun huvittaa yrittämään tehtäviä uudestaan.
Testasin ensimmäisen kerran Fired Upia Lontoossa vuoden 2004 joulukuussa, kun olin mukana PSP:n "First line-up" -lehdistötilaisuudessa. Silloin Fired Up oli mielestäni huonoin tilaisuudessa esitellyistä peleistä, joten ennakko-odotukset olivat matalalla. Nytkin yksinpeli tuntui aluksi typerältä, mutta täytyy myöntää, että loppujen lopuksi pelasin yksinpeliä mielelläni. Vaikka kokonaisuus tuntuukin puolihutaisten tehdyltä, mielenkiinto pysyy pelissä. Yksinpeli on kuitenkin tavattoman lyhyt ja sen pelaa läpi noin kolmessa illassa. On tunnustettava, että pelin tekijätiimi on peliä tehdessään ajatellut moninpeliä, ja yksinpeli on laitettu mukaan vain bonukseksi.
Lontoossa pääsin kokeilemaan myös Fired Upin moninpeliä kahdeksalla pelaajalla. Peli pyöri sujuvasti PSP:n kehitysyksiköillä Wlanin välityksellä. Ensimmäinen ajatus moninpelistä oli, että peli on Hardware online taskukoossa, sillä pelattava kenttä oli tuttu kyseisestä pelistä. Yhtäläisyyden tunne ei ollut mikään ihme, sillä molemmat pelit on kehittänyt sama tiimi. Tekijät kertoivat, että Fired Upin moninpeli perustuu Hardwareen, mutta että Fired Up ei kuitenkaan ole Hardware, sillä muutoksiakin on tehty.
Pelistä löytyy ainakin kymmenen ajoneuvoa, joista osa on ennestään tuttuja ja osa taas uusia tuttavuuksia. Pelissä on neljä Hardwaresta ennestään tuttua kenttää: Arctic, Quarry, Mayan ja Ruins. Näissä kentissä voi pelata Deathmatch-, King of the Hill- ja Assimilation-moodeja kaikki kaikkia vastaan tai tiiminä Deathmatch-, King of the Hill-, Capture the flag- ja Bomb the base -moodeja. Bomb the base -moodi on ikään kuin nurinkurinen lipunryöstö, sillä saadakseen omalle tiimille pisteitä, tulee pommi kuljettaa toisen tiimin tukikohtaan. Pelistä löytyy myös yksi uusi kenttä, Junkyard team, joka on tehty pelkästään tiimipeliä varten. Tiimipeleissä kartat ovat samankokoisia kuin Hardwaressa, kun taas kaikki kaikkia vastaan pelattaessa kartat ovat vähän pienempiä kuin esikuvassaan.
Edellä olevien lisäksi valikoimasta löytyy Race-pelimoodi, jossa moninpelikenttiin on aidattu rata, jota pitkin ajetaan. Radalle on sijoitettu erilaisia aseita, mutta tykinruokana toimivan pelikaverin puuttuessa en yksin huristelemalla saanut käsitystä siitä, mitä mikäkin ase mahdollisesti tekee.
Nopeasti laskettuna pelin kenttämäärä voi tuntua vähäiseltä, mutta tutustuminen pelin Extra-osioon osoitti huolen perättömäksi. Download-toiminnon kautta latasin muistikortille kymmenen uutta kenttää, joista kahdeksan tuki neljää pelaajaa. Kaksi kentistä tuki kahta pelaajaa, ja ne olivatkin huomattavasti muita pienempiä. Jokainen kenttä vei muistikortilta noin 2100 – 2520 kb tilaa ja itse pelin tallennus vie vähintään 128 kb. Se, ovatko kyseiset kentät ladattavissa jo julkaisupäivänä, on vielä hämärän peitossa, mutta lisäkenttiä on kuitenkin tulossa.
Fired Up on ihan mukavaa viihdettä, mutta se on selkeästi tarkoitettu moninpelaamiseen. Peliä ei siis kannata ostaa vain yksinpelin takia, sillä se on pelissä mukana vain pienenä lisänä. Mikäli tuttavapiiristä löytyy PSP:n omistavia kavereita, niin Fired Up on räiskinnän ystäville mukavaa viihdettä, vaikkakaan ei mikään pakko-ostos. Hardwaren omistajien kannattaa miettiä muutama hetki kannattaako peliin investoida, vaikka Fired Up antaakin Hardwaren ystäville mahdollisuuden löytää uusia kavereita PSP:n omistajien joukosta.
Pelissä on myös Gameshare ominaisuus. Lisäksi myyntiversiosta löytyy Wipeoutin ja Medievilin demot.