Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Borderlands: Zombie Island of Dr. Ned

Laajennus peliin Borderlands Kehittäjä: Gearbox Software
Julkaisupäivä: 26.11.2009 Lajityyppi: Toimintapeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: 7,99€

Borderlands on yksi loppuvuoden yllätyshiteistä, ja sen fanien iloksi Gearbox on jo ennättänyt julkaisemaan ensimmäisen ladattavan laajennuksen. Zombie Island of Dr. Ned ei kuitenkaan tyydy olemaan pelkka nippu uusia aseita tai pari hassua tehtävää vanhoissa maisemissa, vaan se tarjoilee pääjuonesta riippumattoman tarinan täysin uusissa ympyröissä ja täysin erilaisissa tunnelmissa.

Zombie Island sijoittuu Pandoran syrjäiseen kolkkaan, kauas hiekkaisesta erämaasta ja Holvia jahtaavista klikeistä. Laajennuksen ladattuaan pelaaja näkee pikamatkustusverkon solmukohdissa uuden sijainnin, Jakob's Coven, jonne hyppäämällä pääsee sukeltamaan tohtori Nedin zombien valtaamaan maailmaan.

Täällä on tapahtunut jotain outoa...

Saapuessaan Jakob's Coveen pelaaja huomaa, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi. Tienoot vaikuttavat jotenkin elottomilta ja ensimmäiset vastaanhoippujat yrittävät päästä repimään sankarin päätä irti. Tietysti syynä on surullisten sattumusten sarja, jonka seurauksena alueella toimivan Jakobs Corporationin työntekijät ovat muuttuneet zombeiksi, ja nyt pelaajan tehtävänä on selvittää ongelman syy ja yrittää estää vitsausta leviämästä laajemmalle.

Zombie Island ei muuta Borderlandsin perusmekaniikkaa, mutta viholliset muistuttavat enemmän Hammer Horroria kuin Falloutia. Ihmisskagit, zombie-sotilaat ja Frankensteinin kaverit rynnivät ja ryömivät päin kuin karkkeja kerjäävät kakarat halloweenina. Lähes kaikista peruspandoralaisista on luotu epäkuollut versionsa, ja tavataanpa saarella jopa erään päätarinassa esiintyneen sivuhahmon aivomuhennosta, -vanukasta, -kohokasta ja -kokkelia himoava inkarnaatio.

Parasta on se, miten hyvin Borderlandsin kiero huumori on laajennuksessakin läsnä, jopa entistä sairaammassa ja tiivistetymmässä muodossa. Jakob's Coven tiedotusjärjestelmä kaiuttaa pikku onnettomuuden seurauksia vähätteleviä kuulutuksia, luukeoista löytyvät tallenteet kertovat toisenlaista tarinaa ja kaiken taustalla häärää hiukan skitsofreenisen oloinen tohtori Ned, joka kiistää jyrkästi olevansa ollenkaan samanlainen kuin luuseriveljensä Zed.

Verkkohäiriöitä

Jakob's Cove ja sen ympäristö käsittävät kuusi uutta aluetta, joilta löytyy sairaala, hautausmaita, saha ja tohtori Nedin puumaja. Valitettavasti alueelta toiselle pääsee vain kävellen, sillä ainoa pikamatkustusverkon solu on Jakob's Coven majakan vieressä, eikä Catch-a-Ride palvele näillä tienoilla. Matkaa hidastavista zombeista ei siis saa tehtyä selvää ruhjomalla niitä renkaisiin, vaan jokainen vaatii henkilökohtaista huolenpitoa. Lisäksi zombeja on paljon, ja vaikka perusmörön ainoa taisteluliike on päin kävely ja kallon haukkaaminen, osaavat toiset lennättää kaukolaattaa metrien päästä ja näin sokaista tai hidastaa pelaajaa.

Uusia tehtäviä on parikymmentä. Niissä selvitellään tapahtumia ja yritetään pelastaa jäljelle jääneet Jakobs Corporationin työntekijät. Luonnollisesti yritys yrittää salata tapahtumia, eikä tohtori Nedilläkään tunnu olevan pelkästään yleinen turvallisuus ja viihtyvyys prioriteettilistan huipulla. Sivutehtävät noudattavat Borderlandsin totuttua kaavaa: luvassa on tiedustelua, rajumpien hirviöiden teilaamista ja tarvikkeiden haalimista.

Tiukka teemapuisto

Zombie Island of Dr. Ned on hintaisekseen hyvän määrän uutta tekemistä sisältävä kiva pikku paketti, joka ei tuo mitään uutta Borderlandsin päätarinaan, mutta jonka avulla pelistä saa puristettua vielä muutaman tunnin iloa. Eri näköisistä maisemista ja vihollisista johtuen Zombie Island ei tunnu vain vanhan toistamiselta. Pikamatkustusverkon puuttuminen aiheuttaa paljon turhaa juoksentelua ja aika vähäistä sisältöä kompensoidaan sitäkin suuremmalla määrällä taistelua. Mutta jos Borderlandsin räiskintä zombie-teemalla tuntuu houkuttelevalta ajatukselta, niin tämä laajennus on taattua tavaraa. Ja muutenkin emopelistä pitäneille sijoitus on huokeudessaan suositeltava.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi