Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa Juju

 

KonsoliFINin videohaastattelussa Slawomir Uliasz (Flying Wild Hog)

Gamescomin suurimpien julkistuksien ja monikansallisten yhtiöiden massiivisten osastojen jalkoihin jää vuosittain pieniä pelifirmoja ja titteleitä, jotka ansaitsisivat enemmänkin huomiota. Yksi tämänvuotisista oli puolalainen Flying Wild Hog, jonka pikkuinen messukoppi löytyi Business Arean GDC-osastolta. KonsoliFINin asiantunteva seurue ei ollut Juju-pelistä koskaan kuullutkaan. Lisäksi esittely jäi melkein näkemättä kalenterin päällekkäisyyksien vuoksi. Pyörähdys Flying Wild Hogin osastolla ennen sovittua esittelyaikaa poiki onneksi mahdollisuuden tutustua peliin niin sanotusti ex tempore.

Pelin ohjaaja Slawomir Uliasz istutti KonsoliFINin toimittajan mukavaan säkkituoliin, löi käteen vaaleanpunaisen DualShock 3:n ja käynnisti Jujun. Wiin ja Wii U:n uudempia Donkey Kongeja muistuttavan tasoloikan pääosassa toikkaroi shamaanipanda Juju ja tämän sidekick-lisko Peyo. Jujun isäukko Jambee päästää vapaaksi pahan hengen, joka ottaa vanhuksen vangikseen. Juju ja Peyo lähtevät vapauttamaan Jambeeta värikkäissä, hyvin nintendomaisissa maisemissa. Uliasz kertoi Jujun idean syntyneen räiskintäpeleistä aiemmin tunnetun Flying Wild Hogin kehittäjien halusta pelata Donkey Kongin ja Raymanin kaltaisia tasoloikkia omien lastensa kanssa.

Parinkymmenen minuutin demon perusteella Juju ei keksi pyörää uudestaan, mutta mikä tärkeintä, pelattavuus on kohdallaan. Klassisten tasoloikkien tapaan kontrollit oppii hetkessä, mutta haastetta löytyy mitä pidemmälle pelissä ehtii. Uliasz lupaili Jujulle noin kuuden tunnin läpipeluuaikaa. Yhteistyöhön perustuvan tasohyppelyn kohderyhmänä ovat sekä kasuaali- että hardcorepelaajat. Pelaajien ei tarvitse olla yhtä kokeneita, sillä Juju pitää huolen siitä, että toinen pysyy mukana tiukoissakin tilanteissa. Lyhyen kokeilun jälkeen Flying Wild Hogin (Shadow Warrior, Hard Reset) uusin tuotos vaikutti varteenotettavalta välipalalta, varsinkin kun hinta ei Uliaszin mukaan asetu korkealle.

Lapsekkaan värikylläiset maisemat ja ällösöpöt hahmot eivät ole kaikkien mieleen. Pinnan alta paljastuu kuitenkin Nintendon klassikoille onnistuneesti kumartava tasoloikka, jolle kannattaa antaa mahdollisuus.

Juju julkaistaan Xbox 360:n, PlayStation 3:n ja PC:n latauspalveluissa vielä tämän vuoden puolella.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi