Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Turtle Beach P21 -kuulokkeet

Tuote: Turtle Beach Earforce P21
Kuvaus: Pelikäyttöön tarkoitetut stereokuulokkeet USB-kuulokemikrofonilla
Hinta: 69 - 98€
Maahantuoja: ALSO Finland (www.also.fi)
Tuotesivu: http://www.turtlebeach.com/products/efp21a/
Muuta: Kiitokset maahantuojalle arvosteluun annetuista kuulokkeista

Pelien grafiikan kehittymiseen kiinnitetään jatkuvasti huomiota, mutta monilta tuntuu unohtuvan äänisuunnittelun merkitys pelikokemukselle. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta hankkia hifeimmistä hifeintä äänijärjestelmää olohuoneeseensa. Toiset taas eivät voi luukuttaa ämyreitä yötä myöten sodan hienovaraisimmista vivahteista nauttiakseen. Hyvälaatuiset kuulokkeet päätyvätkin helposti aktiivipelaajan ostoslistalle. Myös verkkopelaaminen voi yllyttää laadukkaiden luurien hankkimiseen: kuuloaistin hyödyntäminen selkään hipsivän puukottajan havaitsemiseen nostaa menestymisen uudelle tasolle.

Turtle Beach on pitkän linjan PC-äänipiirien valmistaja. Firma on viime vuosina alkanut tuottaa myös pelikäyttöön tarkoitettuja mikrofonikuulokkeita, joista KonsoliFINin arvioitavaksi saapui Earforce-sarjan P21. Kyseessä ei ole tuotelinjan uutukainen, mutta erot arvostellun mallin ja uudemman PX21:n välillä liittyvät enimmäkseen PC- tai Xbox-käyttöön. Lisäksi joitain akustisia parannuksia on tehty ja pantaa on paksunnettu käyttömukavuuden parantamiseksi.

Earforce P21 muodostaa kompaktin paketin: stereokuulokkeet ovat kevyet, näppärästi taiteltava mikrofoni kääntyy suun eteen vasemmasta kuulokkeesta, äänen voimakkuutta säädellään johdon varrelle sijoitetulla ohjauspulikalla ja siitä jatkuva 4-metrinen piuha päättyy sekä uros- että naaraspäillä varustettuihin RCA-liittimiin. Konsoliin kokonaisuus kytketään USB:llä, ja jos etäisyyttä pleikkarin etupaneelin ja äänijärjestelmän välillä on enemmän kuin kaapeli antaa myöten, on pakettiin heitetty metrin mittainen USB-jatkojohtokin.

Käytössä kuulokkeet ovat kevyet ja kupit peittävät keskikokoiset korvat mukavasti sulkematta kaikkea ääntä ympäriltä. Keveydestä johtuen kuulokkeita jaksaa pitää päässä pidemmänkin pelisession ajan, eivätkä ne myöskään ala hiostaa. Mikrofoni kääntyy tyydyttävästi naksahdellen eteen tai ylös, ja joustavan sangan avulla sen saa käännettyä haluamalleen etäisyydelle suusta. Mikrofonin kalvo on melko suojaamaton, joten terävien p-äänteiden puhallusäänet kuuluvat ainakin omaan korvaan. Toisaalta äänen laatu verkkopelikavereiden kanssa rupatellessa on todella hyvä.

Ohjauspulikka sisältää äänenvoimakkuussäätimien lisäksi pienikokoisen vahvistimen, joka ottaa virtansa USB-liittimestä. Tästä syystä luureista ei kuulu minkäänlaista ääntä, jos myös USB-johtoa ei ole kytketty. Sisäänrakennettu vahvistin mahdollistaa peliäänien ja pelikumppaneiden höpöttelyn voimakkuuksien säädön toisistaan riippumatta. Lisäksi P21 osaa nostaa puheääntä automaattisesti pelin räjähdysten volyymin noustessa. Taktiikkapalaverit eivät siis keskeydy hurjimmankaan tykistökeskityksen keskellä.

Äänen laatu on pelikäyttöön hyvä. Myös musiikkia pystyy kuuntelemaan, vaikka mitenkään vakavasti otettavista hifi-kuulokkeista ei olekaan kyse. Laatua heikentää vahvistimen synnyttämä todella voimakas suhina, joka syö diskanttiäänten selkeyttä. Suhinaa voi vähentää laskemalla puheäänten voimakkuutta ja kytkemällä "voice expanderin", eli jonkinlaisen tilan tuntua voimistavan äänenkäsittelyn, pois päältä. Expander ei juuri paranna kokemusta, joten menetys ei ole suuren suuri.

Turtle Beach Earforce P21 on toimiva kuulokemikrofonipaketti pelikäyttöön. Sen liittäminen on suoraviivaista, vaikka vaatiikin joko komponentti- tai komposiittikaapelin käyttämistä mahdollisen HDMI:n lisäksi. Suhiseva ääni ärsyttää aina pelaamista aloittaessa, mutta korvat tottuvat siihen nopeasti. Suhinaa lukuunottamatta äänen laatu on kohdallaan, ja varsinaiset kyntensä Earforce näyttää pelikavereiden ääniä toistaessaan. Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto paljon verkossa pelaavalle.

Galleria: 

Kommentit

Artikkelista jää kuva, että kuulokkeita on testattu vain konsolikäytössä. Olisin kiinnostunut tietämään myös kokemuksia kyseisten kuulokkeiden PC-käytöstä, koska juuri nyt olisi hakusessa kohtuu hyvät universaalit kuulokkeet niin konsoli kuin PC pelaamiseen. Olen siis katsellut noita PX21 mallin kuulokkeita, mutta mitä ilmeisemmin näissä kahdessa ei suuria eroja ole kuten mainitsit. Pelilaitteina toimii siis Xbox360 sekä PC jos se jotenkin vaikuttaa mallien välillä.

Edit: Niin siis oletan tietenkin ettei eroa ole käytti kuulokkeita sitten konsolilla tai PC:llä, kunhan nyt kiinnostaisi tietää käytännössä. Sikäli kun oletus pitää paikkaansa, vaikuttavat nämä artikkelin perusteella varsin hyvältä vaihtoehdolta, mutta toki muitakin saa suositella jos samaan noin. 80e hintaan on jotain malleja olemassa.

Itse ostaisin X0-pelailuun nuo Turtle Beach X31-kuulokkeet, googlettamalla löydät lisätietoa. Verkkiksessä olivat muistaakseni 97e.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi