Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

The Last of Us

Television ruudulla valuvat parhaillaan pelin lopputekstit. Takana on väkivaltainen selviytymistarina, joka paikoin nostattaa pelaajassa kuitenkin myös herkät tunteet pintaan. Tarina ihmiskunnan lopun ajoista, jossa luonto on ottamassa vallan takaisin sen itsensä luomalta tuhomekanismilta. Ihmiseltä. Järjestäytyneen yhteiskunnan pintaa kun vain hieman naarmuttaa, tulee sieltä esille viidakon lait. Siinä vahvin määrää keinoja kaihtamatta.

Kaikkinensa hieno kokemus, joka ei kuitenkaan onnistu nousemaan Heavy Rainin kaltaiseen tunnemyrskyyn kuin vain paikoin. Taustalla Naughty Dogin porukat ja sen pensselin jälki kyllä näkyy laadussa. Uncharted puolestaan näkyy animaatioissa ja pelin modulaarisessa rakenteessa. Kertakäyttöviihdettä. Silti The Endin jälkeen jää heti kaipaamaan jo seuraavaa osaa. Pelillisesti parhaimmat hetket koetaan sen ääripäissä, äänettömässä hiippailussa ja täydessä sodassa. Heikoimmat tekoälyssä (omat perässähiihtäjät pystyvät etenemään melkeimpä varomatta, kun itse hiippailee tarkasti joka askeleella). Mikäli Tomb Raider, Metal Gear Solid, Resident Evil, Uncharted... joku näistä napostelee, on tässä aika varma valinta.

8 1/2

Trophyja tipautteli kolme kappaletta, joista kaksi puhtaasti läpimenosta. Pelin kesto 17 tuntia, 57 minuuttia, vaikeustasolla normaali. Jep, tuli koluttua nurkkia ja ihailtua maisemia.

Video moninpelistä suomalaisten kanssa: http://www.konsolifin.net/media/media/4723/The_Last_of_Us_-verkkopelia_PS3/

Video yksinpelistä ilman juonipaljastuksia: http://www.konsolifin.net/media/media/4724/The_Last_of_Us_-hektista_meno...

Kirjaudu kommentoidaksesi