Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Brittioikeus: PS2 ei ole tietokone

Britannian hovioikeus on päättänyt, että PlayStation 2 ei ole tietokone, vaan television yhteydessä käytettävä videopelikonsoli. Paikallinen käräjäoikeus oli jo aikaisemmin päätynyt vastaavaan tulokseen, sillä laite ei ole vapaasti ohjelmoitava.

Sonyn tavoitteena oli oikeudenkäynnin kautta saada korvauksia eurooppalaisesta maahantuontiverosta. Videopelikonsolien vero oli vuonna 2001 1,7 %, vuonna 2002 1,1 %, vuonna 2003 0,6 % ja vuonna 2004 vero putosi nollille. Sony haki jopa 50 miljoonan euron korvauksia.

Viime aikoina SCE-pomo Ken Kutaragi on jälleen nostattanut kulmakarvoja kertomalla PlayStation 3:n olevan selkeästi tietokone. Tosin vastaavaa oikeudenkäyntiä ei ole luvassa, sillä pelikonsolien maahantuontiveroa ei edelleenkään peritä Euroopassa.

Galleria: 

Kommentit

Minua vaivaa tämä "ps3 on tietokone"-touhu.. Mihin vedetään raja? Osa porukasta tahtoo tietty homebrew:t jne, mutta tuleeko koneen mukana ilmainen virusturva ja haittaohjelmascanneri? Voisin kuvitella, että näitä koneita alettaisiin aika äkkiä kytkeä kaikenmaailman zombie-verkkoihin jne.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi