Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Criterion Games tekee Most Wantedista timanttia

Need for Speed -pelisarja on selviytynyt jo kolmannelle vuosikymmenelle, eikä loppua näy vieläkään. Kun laatu alkoi vaikuttaa 90-luvun jälkeen epätoivoisen huonolta, Burnout-sarjan luonut Criterion Games riensi apuun rautaisella osaamisellaan. Ensin synnytettiin menestyksekkäästi studion näkemys ehkä legendaarisimmasta Need for Speed -osasta eli Hot Pursuitista. Tällä kertaa elvytyksen saa vuonna 2005 julkaistu Most Wanted, jota KonsoliFIN kävi testaamassa Gamescomissa.

Toisin kuin musiikissa, pelimaailmassa pelkkä oma tulkinta ei riitä, vaan coverit täytyy tehdä alkuperäistä paremmin. Criterion Gamesin meriitit puhuvat onneksi sen verran paljon puolestaan, ettei 2000-luvun Need for Speed -osia ole tarvinnut sen kummemmin kumarrella. Brittiläinen pelistudio laittoi lähes kaiken uusiksi ja jätti tallelle ainoastaan perusidean: palkintopallille päästään eniten liikennesääntöjä rikkomalla.

Noin 15 minuutin testauksen perusteella on vaikea tehdä syväluotaavia tulkintoja. Voi kuitenkin hyvällä omatunnolla sanoa, että Most Wanted jatkaa Hot Pursuitin viitoittamalla tiellä. Kaahailu tuntuu yhtä nautinnolliselta, ja erityisen hauskaa on ohjeistaa peltiratsua käännöksistä pienessä sivuluisussa. Ohjaaminen on toki täysin arcademaista, mutta siitä täytyy antaa ainoastaan lisäpisteitä. Realismi sitoo tiettyihin odotuksiin, kun taas arcadessa vain mielikuvitus on rajana. Hot Pursuitia pelanneet tietävät tasan mitä odottaa: timanttista laatua.

Most Wantedin tekee erikoiseksi sen suuri leikkikenttä, joka muistuttaa avoimuudellaan Burnout Paradisen maailmaa. Moninpelissä vapaasti liikkuminen merkitsee sitä, että jokaisen kisaan osallistuvan kuskin täytyy löytää ensin lähtöpaikkaan. Käytössä on toki gps ja alla kunnon sporttirassi, joten vähemmänkin suunnistanut löytää perille suhteellisen näppärästi.

Testissä pääsi kokeilemaan kahta haastetta. Ensimmäisessä yritettiin ajaa mahdollisimman kovaa kaupungilla radaksi ripoteltuihin kameroihin, kun taas jälkimmäisessä oli tarkoitus ajaa niin pitkään sivuluisussa kuin Mersusta lähti. Haasteet vaikuttivat ihan pätevältä tavalta kuluttaa vauhdikkaasti luppoaikansa kavereiden kanssa. Pelin tuottaja kuulutti juuri Criterion Gamesin näkemystä, jonka mukaan menestysresepti vuoden 2012 kaahailuun vaatii erityisen suuren panostuksen moninpeliin.

Nettitukeen panostaminen näkyy myös uudessa autolog-järjestelmässä: yksinpelin kisoja voi kellottaa kavereita vastaan alustasta riippumatta. Jos haluat näyttää kyntesi PlayStation Vitalla, voit tehdä sen esimerkiksi Xbox 360:llä pelaavaa vastaan. Molempien tarvitsee vain olla yhteydessä EA:n servereihin.

Jää nähtäväksi, ovatko eri alustat täysin samoissa lähtökuopissa keskinäiseen kisailuun. Vaikka Vita-versio näytti aivan yhtä hyvältä kuin isojen konsolien vastaavat, jryi hämmästeli ohjattavuuden kankeutta kuten podcastissä kuultiin. Toivon mukaan julkaisuun mennessä asialle tehdään jotain, sillä konsolisotiminen tuskin tarvitsee yhtään lisää ruutia saati uhreja.

Criterion Games vei Hot Pursuitilla Need for Speedin takaisin kultakantaan, ja meno näyttää jatkuvan samanlaisena Most Wantedissa. Vaikka testiversion graafinen ilme kaipasi ehkä hieman viimeistelyä, Most Wanted lupaa paljon hyvää. Jokainen pääsee tekemään oman tuomionsa marraskuun ensimmäisenä päivänä, jolloin Need for Speed -sarjan uusin pääsee Suomessa kauppojen hyllyille.

Kirjaudu kommentoidaksesi