Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Battlefield 3: Aftermath (DLC)

Julkaisija: Electronic Arts Kehittäjä: DICE
Julkaisupäivä: 18.12.2012 Lajityyppi: Räiskintä
Pelaajia: 1 - 24 Live-tuki: Kyllä
PEGI-suositus: 16+ Hinta: 1200 pistettä (15 euroa)
Koko: 1,59 Gt


Battlefield 3: Aftermath palauttaa verkkotaistelut takaisin inhimillisiin mittakaavoihin. Maanjäristyksen jälkeisen Iranin ympärille rakennettu teemapaketti tarjoaa tuttuun tapaan nipun uusia kenttiä, ajoneuvoja, toimeksiantoja ja Scavenger-pelimuodon sekä bonuksena päälle muokattavan varsijousen.

KonsoliFIN-toimituksen oma Wilhelm Tell ja pommikraattereiden suurkuluttaja J. Pikkarainen rynnisti tantereelle tutustumaan DICE:n uusimpaan tarjontaan.

Aftermath

Aftermath tuo mukavasti lisäpuuhasteltavaa Battlefield 3:een. Päällimmäinen uutuus on tietenkin muokattava varsijousi, joka sopii yllättävän hyvin peliin ja ennen kaikkea laajennuksen teemaan. Se on myös murhaavan nautinnollinen leikkikalu. Toimeksiantoja suorittamalla aseeseen saa eri ammustyypeillä varustettuja nuolia sekä tähtäimen. Hidasta latausaikaa kompensoi nuolien tehokkuus: pääosuma tappaa vastustajan kerrasta. Varsijousi ei myöskään vie kumpaakaan asepaikkaa, vaan se lasketaan varusteeksi.

Scavenger on erinomainen Conquest Domination -klooni, joka poikkeaa alkuperäisäännöistä aseiden vähyydellä ja hahmoluokattomuudella. Jokainen pelaaja aloittaa nimittäin pelkällä pistoolilla, mutta eri puolille kenttää ripotelluista asekätköistä voi haalia parempaa tulivoimaa tiimillensä. Näissäkin aseissa on tosin rajallinen ammusmäärä ja ne vaihtelevat tyypiltään joka kerta. Patruunoiden vähyys tekeekin kentän ainoasta ammuslaatikosta aina kriittisesti tärkeän puolustuskohteen. Scavenger päihittää alkuperäisen Conquest Dominationin jo pelkästään suuremman pelaajamäärän vuoksi mutta on muutenkin loistavaa vaihtelua perusräimeeseen.

Laajennuksen kolme uutta ajoneuvoa noudattavat yleistä tematiikkaa. Phoenix ja Barsuk ovat metallilevyillä panssaroidut joukkojenkuljetusautot, jotka sopivat tuhon jälkeiseen maastoon upeasti. Sen lisäksi ne ovat kestäviä, raskaasti varusteltuja ja kaikkein tärkeimpänä tyylikkään näköisiä. Sekä konekiväärillä että kranaatinheittimellä siunatut nelirenkaiset tuovat elintärkeää tukea jalkaväelle mutta ovat samalla todellisia luotimagneetteja – varsinkin, kun ampujanpaikat ovat täysin suojaamattomat. Aseistettu siviiliajoneuvo Rhino on kolmikon kevyempi versio, joka suojauksista huolimatta muuttuu avointen ikkunoiden vuoksi äkkiä liikkuvaksi ruumisautoksi.

Taistelutantereet

Uudet kentät ovat äärimmäisen onnistuneita. Maanjäristyksen synnyttämä kaaos on toteutettu erinomaisesti paitsi visuaalisesta myös taktisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Irtonainen roina ja puoliksi tuhotut rakennukset tarjoavat erinomaisesti suojaa ja koukkausmahdollisuuksia, kun taas parhaimmillaan valtavat korkeuserot tuovat taisteluun vertikaalista syvyyttä. Kartat ovat tosin keskenään liian samankaltaisia, eikä niissä ole juuri selkeästi tunnistettavia piirteitä.

Azadi Palace jää mieleen kartan toisessa laidassa sijaitsevasta valtavasta parlamenttirakennuksesta. Puoliksi tuhoutuneesta kolmikerroksisesta palatsista muodostuukin usein taisteluiden keskipiste, sillä alue tarjoaa siihen erinomaiset puitteet. Leveät käytävät, isot huoneet ja useat kulkureitit mahdollistavat monenlaiset rynnäköt, ja erinomainen näkyvyys kaupunkiin tekee kompleksista tarkkuusampujien suosikkipaikan.

Palatsin ulkopuolelle jäävä pienehkö kortteli on taas täydellinen vastakohta. Luonnonkatastrofin runnomat kadut ovat täynnä kivenjärkäleitä ja sortuneita rakennuksia. Osa pääteistä on lisäksi estetty panssaroiduilla seinillä, jotka rajoittavat jalkaväen liikkumista pelin alkuvaiheissa. Tuhotakseen muurit pitää nimittäin räjäyttää tai ajaa matalaksi.

Epicenter on nelikon mielenkiintoisin viritelmä. Nimensä mukaisesti episentrumiin sijoittuvan kentän rähinät myös keskittyvät maanjäristyksen keskipisteeseen: valtavien halkeamien ja törröttävien betonilohkareiden kansoittaman valtateiden risteykseen. Alueen avoimuudesta huolimatta lukuisat lohkareet, putkistot ja rotkot tarjoavat sotilaille täydellisen suojan. Kenttä joutuu myös tasaisin väliajoin jälkijäristysten ravisuttamaksi.

Valtatiet dominoivat karttaa ja ovat oikeastaan ainoat mahdolliset kulkuväylät ajoneuvoille. Jalkaväki pystyy sen sijaan koukkaamaan nopeasti sortuneita rakennuksia ja sivukatuja pitkin eri puolille pääteitä. Alueella on myös muutamia rakennuksia, joiden maanalaiset käytävät helpottavat siirtymisiä entisestään.

Markaz Monolith on kaikista persoonattomin kartta. Se ei kuitenkaan tee siitä huonoa. Epätasaisesta maastosta ja lukuisista sortuneista rakennuksista koostuva alue on suunnattu etenkin jalkaväen väliseen sodankäyntiin, mutta selkeä kortteliratkaisu mahdollistaa nopeat siirtymät myös ajoneuvoilla. Korkeuserot ovat niin ikään kiitettävän vaihtelevat, mikä tuo sotimiseen todellista kaaoksen tuntua. Markaz Monolith on myös laajennuksen ainoa kartta, jossa voi lentää helikopterilla.

Alueen tunnistettavin rakennelma on keskellä sijaitseva tuhoutunut kauppakeskus, jonka läpi pystyy ajamaan ajoneuvoilla. Nelikerroksisena kompleksina se tarjoaa tosin äärimmäisen otollisia väijytyspaikkoja, etenkin Rush-tilassa, jossa yksi pommipaikoista sijaitsee pohjakerroksessa.

Talah Market todistaa vanhan tappomatsitotuuden: symmetrinen pohjaratkaisu on useimmiten se toimivin. Muurien ympäröimälle torille sijoittuva kenttä on erinomaisesti suunniteltu, ja etenkin Scavenger-tilassa sen kompaktius korostaa pelimuodon kiivautta. Avoimuudesta huolimatta alueella on lukuisia pienempiä suojia, jotka tarjoavat hetken hengähdyksen. Muutamista ajoneuvoista huolimatta Talah Market on suunniteltu ennen kaikkea jalkaväkisotaa varten.

Battlefield 3: Aftermath on loistava lisä pelin verkkoräiskintään tykästyneille. Uudet kartat – vaikkakin keskenään hyvin samankaltaisia – ovat visuaalisesti ja taktisesti hyvin suunniteltuja ja sopivat erinomaisesti joukon jatkoksi. Scavenger-pelimuoto parantaa puolestaan jo entuudestaan loistavaa Conquest Dominationia entisestään, ja varsijousi on tunnelmaan sopiva lisä hieman toisenlaisille tarkka-ampujille.

Galleria: 

Kommentit

En ole samaa mieltä Scavengerista, mutta Aftermath on itsessään hyvä lisäosa. Niin ja .50 Cal ei ole mikään kevytkonekivääri ;) .

No riippuu mihin vertaa. ;) Korjattu.

Bäfän suola on edelleen laajan skaalan (arcade)-sota, mutta vaihtelun vuoksi Scavenger sopii mielestäni hyvin joukkoon. Se on nopeatempoista pislahippaa, joka ainakin omien rundieni aikana oli huomattavasti tiimivetoisempaa random-porukassa kuin perinteinen konkkadomi. Lähinnä juuri siksi, ettei pislalla saa niin nopeasti kaadettua koko tiimiä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi