Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Katsaus Xbox Onen pikkupeleihin - osa 4

Q*bert Rebooted

Hyvin yksinkertainen loikintapeli, jossa on määrä pompata kaikille tasolla oleville kuusikulmioille. Peli julkaistiin alun perin mobiilialustoille, ja sen kyllä huomaa. Valittavia hahmoja on iso kaarti ilostuttamassa silmiä. Musiikki on hilpeän hauskaa ja grafiikka lapsenomaisen värikästä täynnä pyöreitä muotoja. Sopii perheen pienimmille vaikkapa vanhempien päiväunien ajaksi. Muiden kannattaa tämä ohittaa.

2/5

Markus Hirsilä

In Space We Brawl: Full Arsenal Edition

Nelisin pelattava niin sanottu twin stick shooter, jossa ei ole verkkopeliä lainkaan. Samalla ruudulla lennellen ammutaan kavereiden aluksia kahta tattia pyöritellen. Yksinpelaajille tarjotaan alati vaikeutuva haastetila, joka toimii samalla opastusosiona pelin hienouksiin. Värikäs kuin mikä ja äänten osalta hyvin psykedeelinen, mutta yhteen ideaan nojaavaan peliin kyllästyy nopeasti.

2/5

Markus Hirsilä

Aaru’s Awakening

Aarus Awakening heittää pelaajan myyttisen, sudenomaisen hahmon ohjaksiin. Tarkoituksena on läpäistä liuta lyhyitä mutta sitäkin kinkkisempiä alueita tyylikkäässä, täysin käsin piirretyssä maailmassa.

Aarun suppea kykyvalikoima rajoittuu kahteen heti alussa hallittuun taitoon. Oikean sormen liipaisimilla hoidetaan kaukosiirtyminen, vasemmalla taas hyppiminen ja syöksähtäminen. Lisäksi oikealla ohjaintatilla tähtäillään, vasemmalla liikutaan. Nappivalinnat eivät ole ne tavanomaisimmat, joten jo tutoriaalin virkaa hoitavat alkupään kentät voivat tuottaa kokeneellekin tasohyppelijälle reilusti haastetta.

Omat haasteensa tuovat ohjattavuuden selkeät epätarkkuudet, joista voi harvoin syyttää pelaajaa. Ongelmia tulee viimeistään siinä vaiheessa, kun etenemisen suhteen tulee tehdä päätöksiä millisekunneissa eivätkä kontrollit yksinkertaisesti toimi kuten pitäisi. Viikatemies vierailee paikan päällä varsin tiuhaan. Kehittäjä Lumenox on hakenut lyhyelle tasoloikinnalleen lisää pelitunteja keinotekoisesti epäreilun vaikeustason avulla.

Aaru’s Awakeningin täysin käsin piirretty visuaalinen tyyli miellyttää enimmäkseen silmää. Vaikka itse Aarun animaatiot ovatkin paikoitellen karkeahkoja, ovat kehittäjät panostaneet näyttäviin kenttiin ja taustoihin. Myös äänipuolella kaikki on kunnossa. Audiovisuaalisena elämyksenä Aaru’s Awakening saakin jotakuinkin puhtaat paperit.

Suuret pelaajamassat väistänevät Aaru’s Awakeningin tämän vaihtelevan vaikeustason ja epäonnistuneiden kontrollien vuoksi. Säälimätöntä ja haastavaa tasoloikintaa etsivät viihtynevät pelin parissa tunnin tai kaksi.

2/5

- Jaakko Herranen

Fragments of Him

Alankomaalaisen SassyBots Studion luoma Fragments of Him sai alkunsa Ludum Dare 26 -tapahtumassa vuonna 2013, jossa peliä työstettiin yhteensä 72 tuntia. Nyt kolmen lisäkehitysvuoden jälkeen se ilmestyi Xbox Onelle sekä PC:lle.

Fragments of Him on hyvin tunnepitoinen tekele. Tarinan päähahmon kuollessa hänen läheisensä kertovat millaisen jäljen Will ehti jättää heidän elämäänsä. Mukana seikkailevat Willin entinen naisystävä, mummo sekä avomies.

Tarina etenee koskettamalla kuvaruudulla merkittyjä kohteita ja tavaroita. Niiden avulla hahmot kertovat omaa näkemystään. Pelin kerronta on herkkään ja mukaansatempaavaan tyyliinsä lähes täydellisen hyvää. Saattaapa silmäkulmasta tirahtaa jopa kyynel lopputekstien valuessa ruudulle. Fragments of Himin heikkous on pitkät latausajat. Odottelu katkaisee välillä etenemisen turhan pitkiksi ajoiksi latistaen samalla saavutetun tunnelman.

Kahden tunnin aikana pelaajalle tarjotaan käsiteltäväksi rakkaudessa tapahtuva tunneskaala aina ensi tapaamisesta hautajaisiin saakka. Fragments of Him ei ole pelkkä peli, vaan tarina, joka saa ajattelemaan rakkauden ja muiden ihmisten merkitystä.

4/5

Miia Lyyra

Kirjaudu kommentoidaksesi