Viime viikolla kävimme läpi kuusi sarjaa, joiden paluuta toivoimme. Linkki juttuun tässä: Nyt, heti, kaikki meille – kuusi pelisarjaa, joiden paluun olisi suotavaa tapahtua ennemmin kuin myöhemmin. Kyseessä eivät suinkaan olleet ainoat tuotokset, joille toivoisimme paluuta, sillä niitä riittää vielä toinenkin kuusikko.
Ohessa siis toiset kuusi.
F-Zero
Nintendon futuristinen F-Zero-kaahaussarja on ollut unten mailla pitkään, jo vuodesta 2004. Sarjan osasissa kaahataan ympäri erilaisia ratoja jopa tuhannen kilometrin tuntivauhdilla hyppyreiden, terävien kulmien ja rotkojen vaikeuttaessa menoa.
Pelaajien kiinnostuksesta paluu ei liene kiinni, mutta uutta pelattavaa ei ole kuulunut, edes huhuissa. Eniten huomiota nimike on saanut Super Smash Bros. Ultimate -mätkinnässä, jossa sarjan keskuskuski Captain Falcon on pelattavana hahmona.
Vuonna 2015 Nintendon legendaarinen pelintekijä Shigeru Miyamoto aavisteli haastattelussa, että uusi osanen voisi olla mahdollinen, jos Nintendo kehittäisi ainutlaatuisen pelisarjalle sopivan ohjaimen. Ovatko Switchin Joy-conit tähän tarkoitukseen sopivia?
Dino Crisis
Capcom-studion suosituin ja nimekkäin selviytymiskauhua tarjoava nimike on varmasti Resident Evil. Mutta on Capcomin tallissa myös Dino Crisis, jossa pelaajille sydämentykytyksiä aiheuttivat dinosaurukset.
Ympäri internetiä on luettavissa toiveita pelisarjan paluusta, remasteroinnin tai täysin uuden osan muodossa.
Valitettavasti äskettäinen Capcom-pelistudion vuoto ei lupaa hyvää. Mikäli lista pitää paikkansa, ovat japanilaisjätin tulevat nimikkeet selvillä aina vuoteen 2024 asti, mutta Dino Crisisiä ei näy useampien Street Fighter -versioiden, Resident Evilien ja Final Fight -remasterien seassa.
Def Jam
Tappelupeli, jossa monet isommat ja vähän pienemmät hip hop -maailman artistit ottavat yhteen nyrkein. Näin voisi kuvailla pelejä Def Jam Vendetta, Def Jam: Fight for NY (PSP-käännöksineen) ja Def Jam: Icon.
Mikäli urbaani musiikki oli tavalla tai toisella tuttua, oli tarjolla kosolti tuttuja naamatauluja ja musiikkia yhdistettynä täysiveriseen tarinatilaan ja moninpeliin. Pelaaminen oli parhaimmillaan todella viihdyttävää, sillä etenkin Fight for NY oli suurta hupia. Hitusen kankeata, mutta sitäkin vekkulimpaa. Retromuistelot-artikkelimme (klik) kehuukin nimikettä ansaitusti.
Icon ei sen sijaan ollut yhtä iso hitti, sillä taisteluista puuttui syvyys ja överiksi vedetyt taisteluliikkeet, minkä lisäksi moninpelaaminen oli rajoitettu vain kahden pelaajan matseihin. Mutta olihan se tässäkin nimikkeessä hauska pistää mätkien Ludacrisin, Sean Paulin, The Gamen, Lil Jonin ja useampien muiden muodossa.
Sarjan paluuta odottaville on annettu toivoa Def Jam -levy-yhtiön Twitter-viestien merkeissä. Sosiaalisessa mediassa on kysytty, hypoteettisesti kuulemma, että jos uusi Def Jam -peli julkaistaisiin, niin kuka olisi kannessa ja mihin kaupunkiin nimike sijoittuisi. Pusha T ja San Fransisco vaikkapa?
Adventures of Lolo
Sitten jotain peliarkistojen syvemmästä kolkasta, nimittäin 8-bittiseltä Nintendolta. Kyseiselle kotikonsolille näet julkaistiin sinisen Lolo-nimisen palleron tähdittämiä pelejä, joiden luulisi herättävän jonkin sortin muistoja männävuosina pelanneille.
Eggerland-pelien sarjaan kuuluvat Adventures of Lolot ovat pulmapelejä, joissa on tehtävänä suorittaa eri huoneissa olevia aivopähkinöitä seuraavaan pääsemiseksi. Aivopähkinät olivat parhaimmillaan haastavia, mutta sitä myöten myös palkitsevia.
Tuotokset kehittänyt HAL Laboratory on tuttu studio Kirby-hahmon takaa, mikä myös selittää, miksi hahmot ovat kohdanneet toisensa Kirby-peleissä. Ja kyseinen studiohan on voimissaan, joten mikään ei noin periaatteessa estä Lolon paluuta. Viimeisin Eggerland-sarjan osanen nähtiin vuonna 2001, mutta vain Japanissa.
Vuonna 2019 julkaistu kotimainen ja kehuja kerännyt Baba is You todistaa, että hyville pulmapeleille olisi kysyntää.
Ganbare Goemon
Tasoloikkaa, toimintaa, hyvällä tapaa hölmöä huumoria, aimo annos japanilaisuutta ja julkean menevä soundtrack. Mitäpä muuta sitä tarvitsisi?
Jatko-osan. Se kelpaisi. Goemon-ninjan ja kumppanien Eurooppaan asti saapuneet nimikkeet ovat nimittäin olleet varsin mainioita, joten uusi osanen tähän jatkumoon olisi erittäin tervetullut.
Ganbare Goemon -sarjaan on julkaistu päälle 30 nimikettä, mutta vain vähemmistö niistä on päätynyt Japanin ulkopuolelle. Kirkkaimpana helmenä meille asti saapuneista nimikkeistä lienee Nintendo 64:lle julkaistu Mystical Ninja Starring Goemon, joka tarjosi juuri kaikkea edellä mainittua mahtavuutta vekkulista tasoloikasta tarttuvaan taustamusisointiin.
Eipä tuotoksesta ole turhaan julkaistu juttua osana Retromuistelot-sarjaamme. Hieno peli, sitäkin hienompi soundtrack.
Harmillisesti pelien kehittäjä on Konami-studio, joka ei ole tehnyt montaakaan asiaa oikein viime vuosina. Hideo Kojimaa ja Silent Hills -projektia koskenut fiasko ja tarinat omien työntekijöiden kohtelusta toki ensimmäisenä mielessä.
Goemonin ja kumppanien viimeisimmät edesottamukset on nähty pachislot-kolikkopeliautomaattien maailmassa, eikä mitään viitettä sen paremmasta ole kuultu tai nähty. Ellei Super Smash Bros. Ultimatessa nähtyä Goemon-vaatepartta lasketa.
Gabriel Knight
Pulmalliset seikkailupelit eivät ehkä ole yhtä hulppeita striimauspelejä kuin vaikka hektiset battle royale -rymistelyt. Mutta ei kai aika ole ajanut tyystin ohi tästä genrestä?
Sierra Entertainmentin julkaisemat kolme Gabriel Knight -nimikettä olivat aikoinaan varsin mainioita tekeleitä, joissa ratkottiin pulmia, paljastettiin salaisuuksia ja pyörittiin yliluonnollisten asioiden ympärillä. Oli voodoota, oli ihmissusia ja kolmannessa osassa ei enempää tai vähempää kuin Graalin maljaan liittyvä mysteeri, joka sukkuloi lopulta varsin isoihin asioihin. Ja kaiken keskellä yliluonnollisia asioita vastaan taistelevan suvun vesa Gabriel Knight.
Sarjan viimeisin uusi osanen on pitkäniminen Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned, joka ei valitettavasti ollut suuri myyntimenestys. Sen myötä Sierra jätti seikkailupelit sikseen genren ystävien harmiksi.
Viimeisin elonmerkki herra Knightista on vuonna 2014 julkaistu 20-vuotisjuhlaversio Gabriel Knight: Sins of the Fathersista.
Hahmon sekä sarjan kehittäneellä Jane Jensenillä oli jo selkeänä mielessä, mitä aiheita neljäs seikkailu olisi käsitellyt. Seuraavassa osasessa Gabrielin vastaan olisivat näet asettuneet kummitukset. Sarjan oikeudet ovat tällä haavaa Activisionilla, kun Jensen taas itse on perustamansa Pinkerton Road Studio -putiikissa. Saa nähdä, osuvatko tiet joskus vielä yhteen, jotta päästäisiin kummitusten pariin.
Sitä odotellessa voi hypätä tutkimaan Retromuistelot-artikkelia Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damnedista. Peliähän näet harva läpäisi ilman läpipeluuohjeita.
---
Tässä ne olivat, toiset kuusi paluu pelisarjaa, joiden paluuta odottaa kuin kuuta nousevaa. Puuttuuko listalta joku? Muista myös lukea edellinen artikkelimme, jossa olivat ensimmäiset kuusi comeback-toivetta.