Manhattan toimii laajana temmellyskenttänä, jossa pelaaja taistelee hengestään muiden agenttien kanssa. Kaupungissa riittää tutkittavaa ja tekeminen ei lopu kesken. Sivu- ja tarinatehtävät pitävät kiireisenä, kuten myös varusteiden etsiminen. Toisin kuin muissa Ubisoftin avoimen maailman peleissä ei The Division läiski karttaa täyteen etenemiskohteita, vaan tekeminen on hillitympää. Kaupungilla kävellessä mielenkiintoisia paikkoja ilmestyy ripotellen. Peli ei pakota jatkuvasti suorittamaan turhia asioita, mikä on virkistävää.
Beetavaiheessa tarinatehtäviä oli käytännössä pelattavissa vain yksi, ja se keskittyi kaupungilla sijaitsevan sairaalan takaisin valtaamiseen. Tehtävä on mahdollista suorittaa joko yksin tai ryhmässä sekä vaikeusastetta pystyy säätämään helposta erittäin vaikeaan. Haastavuuden muuttaminen lisää parempien varusteiden tippumisen mahdollisuutta. Ratkaisu muistuttaa Destinyssa nähtyä kaavaa, sillä tehtäviä uudelleen suorittamalla roistoilta saattaa tippua esimerkiksi entistä voimakkaampia aseita.
Tarinatehtävien lisäksi beetassa pääsi suorittamaan myös kovemman luokan taisteluita. Saastunut New York on nimittäin jaettu kahteen eri osaan, joista toinen on eristetty Dark Zone -niminen alue. Pimeällä puolella tekeminen painottuu tavaroiden keruun lisäksi taisteluun vihamielisiä agentteja vastaan. Päihitetyiltä sotilailta voi noukkia heidän alueella keräämänsä varusteet, mutta ne saa käyttöönsä kuitenkin vasta, kun ne on toimitettu ilmateitse takaisin tukikohtaan. Prosessi ei ole täysin yksinkertainen, sillä sen aikana varusteita siirtävä pelaaja merkkaantuu ja kamoistaan joutuu taistelemaan henkensä uhalla. Tällöin myös ystävälliset agentit saattavat puukottaa selkään, joten varpaillaan saa olla lähes koko ajan.
Dark Zone eroaa muusta kaupungista jo pelkän synkkyytensä vuoksi. Radioyhteydet ovat poissa käytöstä, ja joka puolella lojuu keltaisiin muovisäkkeihin kasattuja ruumispinoja. Kaduilla kävellessä ilmaan lehahtavat mustanpuhuvat varikset, jotka enteilevät pahaa. Alueelle kannattaa lähteä porukalla, sillä yksinäinen susi on helppoa riistaa taktikoivalle tiimille.
Roolipelimäistä räiskintää
Kaupungin puhtaammalla puolella sijaitsee agenteille tärkeä päämaja, jonka ominaisuuksia parannellaan omien mieltymysten mukaisesti. Esimerkiksi pelaaja voi keskittyä pelkästään sairaalasiipeen, jolloin käytettäväksi avautuu uusia kykyjä. Hahmonrakennus tapahtuu osittain päämajassa tehtyjen päätöksien mukaan, sillä lääkintämieheksi haluava saa lisäkykyjä sairaalaan tehdyistä parannuksista.
Jokaiselle hahmolle voi myös valita kaksi erikoisominaisuutta, joita pystyy vaihtamaan lennosta. Beetassa oli käytössä muun muassa vihollisia ja siviilejä havaitseva pulse sekä rynnäkkökilpi. Jokaista kykyä voi lisäksi muokata, jolloin sen ominaisuudet muuttuvat. Esimerkiksi pulsen havaitsemat viholliset kuolevat nopeammin kriittisistä iskuista.
Valitut kyvyt määrittävät pitkälti millaista roolia aikoo tiimissään vetää. Tankiksi voi helposti heittäytyä rynnäkkökilven kanssa, mutta samanaikaisesti on mahdollista pitää myös lääkintämiehen taidot käytössä. Tiimityöskentely ja roolit ovatkin The Divisionissa isossa osassa, sillä yksinään pelatessa vihollisten tykkituli ahdistaa nopeasti nurkkaan.
Jokaisen tulitaistelussa otetun askeleen on syytä olla harkittu, sillä muutama hyvin ammuttu luoti saattaa viedä hengen. Suojasta toiseen liikkuminen on tärkeässä roolissa, ja se avittaa vastustajien kukistamisessa.
Kuolema korjaa pelaajan nopeasti, mutta sama ei koske vihollisia. Edetäkseen tehtävissä sekä jengiläisiin että muihin pelaajiin saa tyhjentää aika monta lipasta. Ainoastaan päähän tähdätty kiväärin laukaus tappaa melkein yhdestä osumasta.
Karun kaunis New York
Ubisoft Massive on onnistunut mallintamaan New Yorkin upeasti. Sääolosuhteet muuttuvat dynaamisesti kaduilla vaeltaessa, ja esimerkiksi sankka sumu haittaa näkyvyyttä oikeasti. Tunnelma The Divisionissa on painostava. Kadut ovat suhteellisen autioita, mutta nurkan takana voi vaania vihollisjengi, joka pystyy tappamaan pelaajan hetkessä.
Beeta oli minulle lähinnä yksinpelikokemus, mutta se oli viihdyttävää siitä huolimatta. Toimivan tiimin kanssa se olisi varmasti vielä mielenkiintoisempaa, joten peliseuraa löytyy varmasti viimeistään julkaisun jälkeen. Roolipelielementit tekevät kokemuksesta monipuolisen ja antavat toiminnalle jonkinlaisen päämäärän. Nähtäväksi jää lunastaako The Division lupauksensa maaliskuussa. Beetan perusteella Ubisoft Massive on luonut erinomaisen ja erilaisen moninpeliseikkailun.