Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Xbox Onen tuskainen odotus

Muistan sen kuin eilisen. Toukokuun 21. päivä 2013 pieni mutta sitäkin valikoituneempi joukko KonsoliFINin toimittajia kokoontui seuraamaan Microsoftin uuden konsolin julkistustilaisuutta. PlayStationia puoltavat kollegat olivat epäileväisiä, mutta minä innokkaana xbottina olin varma Microsoftin mahtavuudesta. Toisin kävi.

Kompuroiva alku

Jo pelkkä nimi ärsytti. Olisin ymmärtänyt nimet Xbox 3 tai vaikka Xbox 720, mutta että Xbox One? Ensimmäinen Xbox julkaistiin jo yli kymmenen vuotta sitten. Pahempaa oli kuitenkin tulossa. Julkistustilaisuudessa hehkutetut ominaisuudet olivat käytännössä kaikki sellaisia, joista vain harva pelaaja on kiinnostunut. Uusi hieno Kinect, mahtavat TV-palvelut Pohjois-Amerikan kuluttajille ja ties mitä muuta.

Alkujärkytys ei ottanut laantuakseen, sillä mikkisoftan poijaat läiskivät pitkin kesää oikein urakalla avareita kaltaiseni hartaan pelipojun poskille. Kesäkuun E3-messuilla saimme kuulla konsolin hinnan, joka oli 100 dollaria PlayStation 4:ää kalliimpi. Kinect olisi pakollinen lisävaruste. Mutta kun ei minua kiinnosta, niiskaisin. Masiina on oltava jatkuvasti netissä tai ainakin käytettävä verkossa kerran vuorokaudessa, jotta pelaaminen olisi edes mahdollista. Hyvästi mökkireissujen pelimaratonit, parahdin. Erilaiset ohjelmistorajoitukset tekivät käytettyjen pelien kaupan käytännössä mahdottomaksi. Hyvästi perinne lainata loistopeliä joskus kaverillekin, ulvahdin. Kaiken tämän jälkeen julkaisupäiväksi selvisi marraskuun 22. 2013, mutta VAIN valikoiduissa maissa. Ja eihän Skandinavia tällaiseen eliittipoppooseen lukeudu, ei suinkaan. Hyvästi jouluun 2013 uumoillut pelisessiot hyvässä seurassa, karjahdin. Eikä tässä vielä kaikki.

Susirajan takana jääkarhujen keskellä elävän pohjoismaisen kansan Xbox One oli määrä saapua alkuvuonna 2014, mutta sehän oli liian hyvää ollakseen totta. Lopulta päiväksi määräytyi syyskuun viides ja VIHDOINKIN pääsimme varaamaan sen oikean viikon vapaaksi kalentereistamme. Pimeys todellakin on suurin juuri ennen auringonnousua, joten ehkäpä Xbox-soturien kärsivällinen odotus Skandinaviassa ei ole ollut turhaa.

Kyllä se siitä

Nykyään Kinect ei olekaan enää pakollinen varuste, mikä on tietenkin laskenut pelipaketin hintaa. Pakkokytkeminen verkkoon on enää muisto vain, samoin kuin rajoitukset käytettyjen pelien liikkumiselle konsolista toiseen. Kuulokemikrofoni on mukana uutena ostettavissa masiinoissa, mikä lämmittää varsinkin verkkopelaamiseen mieltyneitä. Erilaiset ohjelmistopäivitykset ovat poistaneet ensijulkaisun jälkeisiä lapsentauteja ja oletettavasti Xbox Live on edelleen nettikarkeloiden kunkku. Keskivertokuluttajalle hieman vähemmän merkityksellisiä uudistuksia on antaa indie-kehittäjille mahdollisuus omakustannejulkaisuihin. Kirsikkana kakussa nyt eurooppalaiset 50 Hz:n televisiotkin pyörivät pätkimättä, mikäli valveutunut pelaajakansa vielä sellaisilla vehkeillä valitsee pelata.

Pelejäkin on jo tarjolla enemmän kuin vuosi sitten, mutta toistaiseksi tarkka analyysi on osoittanut laadun olevan himpun verran parempi kilpailevan PlayStation 4:n alustalla. Mutta mitäpä tuosta: ajan kanssa pelinkehittäjät oppivat valjastamaan Xbonen tehot ja Sonyn musta monoliitti jää syljeskelemään pölyä jonnekin kaukaisuuteen vihreän Mahtavuuden ratsastaessa voittajana horisonttiin. Xbox One on oleva paras konsoli 4EVA! Ihan varmasti!
Galleria: 

Kommentit

Siinä on kaverilla oikea asenne! Hyviä pelihetkiä FelisLeo!

Nyt kun se julkaistaan Suomessa, onko Kinectille suomenkielen tuki olemassa?

Onneksi tajusivat ottaa Phil Spencerin vihreän laivan kapteeniksi. Siinä on yhtä hieno vetäjä Xboxille kuin Tretton oli Pleikkarille.

Konsolin käyttöliittymä on lokalisoitu suomeksi, mutta Kinect ei vielä ymmärtäne kieltä. Äänidataa keräävä sovellus on kyllä kauppapaikalla, joten eiköhän se sieltä jossain vaiheessa tule. Tai sitten ei. Jos jo julkaisussa, niin ihmettelen suuresti. Mutta englanti-komennot toimivat kyllä tankero-englannillakin, ei huolta.

Tosin, ilmeisesti suomenkieliset valikot tarkoittavat samalla englanninkielisen puheohjauksen sulkeutumista.

Mielestäni xone on huippu valikoima pelejä jo Forza 5. Ryse ja deadrising ovat pakko hankintoja.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi