Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nintendolle miljoonasakot

Itä-Texasin oikeus määräsi Nintendon maksamaan 21 miljoonan dollarin sakot pienelle texasilaiselle Anascape-peliyhtiölle Wiin ja GameCuben ohjainten ulkonäköön liittyvistä patenttirikkomuksista. Tarkemmin määriteltynä patenttirikkomukset koskivat Wiin Classic-ohjainta sekä GameCuben normaalia ohjainta ja langatonta WaveBird-mallia. Nintendo aikoo valittaa päätöksestä, ja uskoo korvaussummien pienentyvän merkittävästi.

Nintendoa syytettiin myös liiketunnistukseen liittyvistä patenttirikkomuksista, joita ei kuitenkaan todettu olevan. Nintendon edustajan Charlie Scibettan mukaan oli helpotus, ettei rikkomuksia Wiin ohjainten liiketunnistuksesta löytynyt.

Anascape syytti myös Microsoftia peliohjaimiin liittyvistä patenttirikkomuksista, mutta yhtiöt pääsivät sopuun ennen Nintendon kanssa alkanutta oikeudenkäyntiä.

Galleria: 

Kommentit

Kieltämättä hyvä tapa painaa tilivuosi plussan puolelle. =P

on se hienoa että vasta nyt joku firma sai yhtäkkiä ajatuksen että joku ikivanha cube padi rikkoo muka niiden patentteja.
on se kumma että aina kun joku firma menestyy niin heti joku haastaa oikeuteen ja maailmassa on aina jollain patentti johonkin suuren pelikone valmistajan tuotteeseen.

Jep. Pelle on oikeessa. Jotkin pikkufirmat tuntuvat elävän sillä, että patentoivat kaiken mahdollisen ja käyvän sitten oikeustaistoon menestyneitä yhtiöitä vastaan. Nintendo muuten valittaa päätöksestä, mikä on uutisesta jäänyt pois. Nintendon mukaan korvaussumma tulee pienenemään radikaalisti. Sinänsä mielenkiintoista, että Nintendo tuomittiin korvauksiin, sillä yleensä yhtiö on ollut oikeuskentillä voittoisa. Jo pienenä pelurina Nintendo rökitti esim. Universal Studiosin King Kong - Donkey Kong -kiistassa.

MS: Hei, teillä oli jotain patenttiongelmia, kuinka suuri summa sekkiin kirjoitetaan?

Kuten jo aiemmin mainittiin niin kyseessä on varmaan taas joku "ideapaja" joka patentoi kaiken minkä pystyy ja elää sitten haastamalla kunnon firmoja oikeuteen...

Olisi muuten kiva nähdä kyseisen firman patentit joita Nintendo ja Microsoft muka rikkovat. Epäilen varmaan että kyseessä on kahden tatin ohjain ja liiketunnistus peleissä ihan perustasolla.

Nyt se patenttilaki sellaseks prkle, että sun on tietyn ajan kuluessa toteutettava patenttia koskeva tekniikka, tai sen jälkeen myös muut saavat käyttää niitä. Loppuu tää hirvee pelleily.

L_A_G: "Olisi muuten kiva nähdä kyseisen firman patentit joita Nintendo ja Microsoft muka rikkovat. Epäilen varmaan että kyseessä on kahden tatin ohjain ja liiketunnistus peleissä ihan perustasolla."

Täältä näkyy alkuperäiset syytökset: http://www.theinquirer.net/en/inquirer/news/2006/08/03/microsoft-nintend...

Eli ihan vähin syytöksin ei oltu liikkeellä, aika moni noista tais olla aivan perättömiä..

No tämähän on ihan normaalia jenkeissä.
Ihmiset pyrkii hyötymään toisten kustannuksella oikeussalien kautta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi