Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Greenpeace haluaa vihreämpiä konsoleita

Greenpeace moittii tuoreessa Playing Dirty -raportissaan Sonya, Microsoftia ja Nintendoa siitä, etteivät firmat vieläkään tee tarpeeksi lopettaakseen vaarallisten kemikaalien ja metallien käytön laitteissaan.

Sekä Xbox 360:n että PlayStation 3:n ilmoitettiin sisältävän berylliumia, jonka epäillään aiheuttavan keuhkosyöpää kierrätysprosessissa. Lisäksi laitteissa on muovien pehmentämiseen käytettäviä ftalaatteja, joista monien käyttö on kielletty useissa Euroopan maissa.

Pahimman ryöpytyksen kohteeksi joutui jälleen Nintendo, jolla ei Greenpeacen mukaan ole edelleenkään virallista ympäristöpolitiikkaa. Greenpeace kiinnitti huomiota myös siihen, ettei konsolien keräykseen ja kierrätykseen ole turvallista tapaa ja pyysi yrityksiä laatimaan palautus- ja kierrätysohjelman laitteille.

- Kyseessä on ala, joka on muuttamassa tapaamme elää ja ellei se ole valmis kohtaamaan näitä haasteita ollakseen vihreämpi, tulemme olemaan pulassa hyvin pian, kertoi Greenpeacen Zeina Al-Hajj.

Sony ja Microsoft ovat ilmoittaneet pyrkivänsä haitallisten materiaalien vähentämiseen ja Nintendon mukaan sen tuotteet ovat nykyisten säädösten mukaisia.

Greenpeacen Playing Dirty -raportin löydät PDF-muodossa klikkaamalla tästä.

Galleria: 

Kommentit

"Kyseessä on ala, joka on muuttamassa tapaamme elää ja ellei se ole valmis kohtaamaan näitä haasteita ollakseen vihreämpi, tulemme olemaan pulassa hyvin pian."

Kyseessä on ala, joka todellakin kasvaa huikeaa vauhtia. Kyllä se Nintendokin lähtee vielä mukaan Sonyn ja Microsoftin esimerkkiä seuraten. Kierrätys vain kuntoon, niin ei tarvitse kaatopaikalle heittää säilöön miljoonaksi vuodeksi.

Eiköhän Nintendollakin ole käytännössä asiat kohtalaisen kunnossa. Ongelmana taitaa olla lähinnä se, ettei firmalla ole tarjota asiasta selkeitä dokumentteja, kun taas Sonyn ja MS:n politiikat ovat kaikkien nähtävissä, mikäli jaksaa penkoa kotisivuja tarpeeksi.

"...kertoi Greenpacen Zeina Al-Hajj." :D kuulostaa aika metkalta äijältä. :D jos hän nyt äijä edes on. Nimestä saa mitään selvää...

Eikös näistä oo tullu joskus aikasemminkin jotain juttua, joista näky että Nintendo on elektroniikka-alan lähes "epä-vihrein" yritys. Sony ja Microsoft oli kuitenkin huomattavasti korkeammalla sijalla...

Tää oli muistaakseni tosiaan yleinen lista, josta löyty Nokiaa ja kaikkia muita eri alan yrityksiä.

Ihme ettei näitä oo muuten konsolisodassa vielä nähty...nyt kun luontoasiat on pinnalla. Ehkä Sonyn tai Microsoftkin pitäis vielä jokseenkin parantaa tapojaan, jolla nostais konsolinsa "vihreäksi" konsoliksi, jolla on hyvä markkinoida..

Mutta hyi hyi...varsinkin Nintendo!!

"Eikös näistä oo tullu joskus aikasemminkin jotain juttua, joista näky että Nintendo on elektroniikka-alan lähes "epä-vihrein" yritys."

Kyseinen tutkimus oli siitä, että keneltä nuo yleiset, lain säätämät tiedot löytyvät helpoiten virallisilta kotisivuilta. Nintendo sai huonoimman arvosanan koska nuo löytyivät Nintendo of Japanin sivuilta.

Jaffaman27: "Eikös näistä oo tullu joskus aikasemminkin jotain juttua, joista näky että Nintendo on elektroniikka-alan lähes "epä-vihrein" yritys. Sony ja Microsoft oli kuitenkin huomattavasti korkeammalla sijalla..."

Kyse oli Greenpeacen säännöllisen epäsäännöllisesti päivittämästä "Guide to Greener Electronics" -listasta: http://www.greenpeace.org/international/campaigns/toxics/electronics/how...

Ihan oikeeta asiaa ajavat sinällään, konsolien määrä kasvaa julmetusti joten tossa vihreässä ajattelussa on perää. Henkilökohtaisesti en ota kovin vakavasti greenpeacen täpinöitä eri aiheista koska hehän ovat antaneet saksalaiselle paperin valmistajalle erikoismaininnan siitä ettei kyseinen yritys käytä suomalaisia sademetsiä paperin valmistukseen...

"Ihan oikeeta asiaa ajavat sinällään, konsolien määrä kasvaa julmetusti joten tossa vihreässä ajattelussa on perää."

Niin, ihan hyvä jos muutetaan konsoleita vihreämmiksi, sillä niiden suuren määrän ansiosta edes jonkinlaiset muutokset voivat tuottaa hienoista tulosta...

Mutta, konsolien "vihreyteen" en ole kiinnittänyt koskaan huomiota..

Greenpeace ei ole millään tasolla mikään "virallinen" taho esittelemään tuloksia minkään firman "vihreydestä" niin, että asialle kannattaisi asettaa minkäänlaista painoarvoa.

Greenpeace ei kerro julkisesti rahoituksestaan tai organisaatiostaan mitään tietoja. Se ei tuota tutkimusta tai tarjoa vaihtoehtoisia ratkaisumalleja. Myöskin sen vaikutustavat ovat lähinnä EKO-terrorismiin rinnastettavia. Greenpeace käy yksittäisten toimijoiden kimppuun tavalla jota ei voi hyväksyä, eikä yleensä kohdista kritiikkiään itse ilmiön taustalla oleviin syihin.

Yhtä hyvin voisi referoida Rymättylän Asukasyhdistys RY:tä asian tiimoilta.

Voi tsiisus! Greenpeacellakaan ei vissii parempaa tekemistä oo. Ottais jengaa vaikka jostain vakavammasta aiheesta. Viimesenä tässä varmaan kaatopaikkojen ongelmajätepelikonsoleihin kuollaan.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi