Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Suomalainen pelaaja on profiloitu

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry on julkistanut tuloksia keväällä suoritetusta puhelin- ja verkkokyselystä, jolla selvitettiin suomalaisen pelaajan profiilia.

Tutkimukseen osallistui keväällä 2008 vajaa 400 16–49-vuotiasta aktiivista pelaajaa, joista 46 % nimesi PlayStation 2:n käytetyimmäksi pelilaitteekseen. PC:n osuus oli 16 %, kun sekä PS3:n että Xbox 360:n osuus oli 7 % ja Wiin 5 %. Uusien konsoleiden omistajat ovat tosin aktiivisimpia pelaajia, mikä nostaa niiden osuuta pelimyynnissä.

Kokonaisväestöstä aktiivipelaajiksi laskettiin 28 %. Miehistä 38 % sanoo pelaavansa aktiivisesti ja naisilla vastaava luku on 18 %. Pelaajista 67% on miehiä, 33 % naisia ja keski-ikä on 30-vuotta. Yli 30-vuotiaista 23 % pelaa aktiivisesti sukupuolesta riippumatta.

Tyypillisesti pelaamiseen käytetään yhdestä viiteen tuntia viikossa ja eniten aikaa pelien parissa viettävät alle 25-vuotiaat miehet. Lasten ja nuorten vanhemmista 31 % on aktiivisia pelaajia ja vastaavasti 40 prosentilla aktiivipelaajista on alle 16-vuotiaita lapsia. Peräti 90 % pelaavista suomalaisvanhemmista on myös pelannut lastensa kanssa.

Pelityypeistä suosituimmat ovat tuttuun tapaan ajopelit (17 %), roolipelit (14 %) ja urheilupelit (10 %). Pelaajista 67 % pelaa myös verkossa, minkä tärkeimmiksi syiksi mainittiin sosialisuus ja kavereiden kanssa pelaaminen.

Konsoleiden omistajat ovat löytäneet myös laitteiden muut toiminnot ja 74 % pelaajista käyttää konsoliaan mm. elokuvien katseluun.

Galleria: 

Kommentit

"Pelityypeistä suosituimmat ovat tuttuun tapaan ajopelit (17 %), roolipelit (14 %) ja urheilupelit (10 %)."

Entä ne hirveät tappopelit, joissa tapetaan poliiseja tappamalla ja joissa ainoa tavoite on tappaa?! :O

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi