Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony-pomo toivoo Xbox 360:lle menestystä Japanissa

Sony Worldwide Studiosin johtaja Shuhei Yoshida on kertonut haluavansa Microsoftin Xbox 360:n menestyvän Japanissa, jotta paikalliset kuluttajat saataisiin innostumaan HD-pelaamisesta.

– Haluaisin ihmisten täällä Japanissa osoittavan mielenkiintoa teräväpiirtopelaamiseen ja hienostuneempiin pelikokemuksiin. He eivät ole näyttäneet kiinnostusta tämän sukupolven tarjoamiin realistisiin grafiikoihin ja parempiin tekoälyihin. Haluasin todella nähdä sekä PS3:n että 360:n menestyvän täällä, kertoi Yoshida Eurogamerille Tokyo Game Showssa.

– Microsoftin ja meidän tarjontamme ovat muita alustoja lähempänä toisiaan. Tämän yhteisen tekijän vuoksi PS3:lle ja 360:lle tulevat uudet pelit auttavat lisäämään kuluttajien mielenkiintoa tämän sukupolven pelaamiseen, hän lisäsi.

Viimeiset neljä viikkoa PS3 on jäänyt Japanissa Xbox 360:n taakse myynneissä, mutta Yoshida uskoo menestyksen jäävän lyhyeksi.

– Rehellisesti sanottuna emme vielä ole nähneet todellista hyväksyntää alustalle Japanin markkinoilla. Nintendo Wii on vielä selkeällä erolla suosituin alusta täällä, Yoshida sanoi.

Yoshida kertoi myös pitävänsä Xbox 360:n tuloillaan olevasta uudesta käyttöliittymästä ja sanoi sen avatar-hahmojen miellyttävän häntä enemmän, kuin Nintendon Miit.

Galleria: 

Kommentit

Sehän on selvää, hienoa, että tämäkin talouden tosiasia alkaa mennä jakeluun. Ei konsolit ole vain kilpailemassa vaan myös tukemassa toisiaan. Konsolinvalmistajille on tärkeää, että ala pysyy hengissä, siksi ei ole onni, että muilla menee huonosti.

Hehe, järkevä kaveri :)

*clap clap clap*

Kerrankin asiallista läppää.

edit: Microsoftin "I <3 Y 2" vastausta odotellessa ;)

Vaihteeksi jotain järkevääkin sanottavaa. Jatkakoon samaan malliin.

Hieno mies =)

One word: Mitä?

Ironista.

Sangen jalo mies.

Unholy Alliance

Seuraavaks noi liittoutuu ja tulee yks uus konsoli PlayBox? :D No ei. tottahan toi on että jos kilpailija kuihtuu pois kuihtuu koko ala hitusen...

On se hämmästyttävää, että lopulta ollaan tultu tähän. Vaikka konsolisodassa onkin selostettu valtavasti, satojen sivujen kaupalla, syitä Sonyn (ja myös Microsoftin) HD-konsoleiden tappioon, pistää se siltikin ihmetyttämään. Sony, kahden edellisen sukupolven kiistaton hallitsija, ja loppumattomien resurssien Microsoft, joiden piti hallita sukupolvea vääjäämättömästi, joutuvat nyt heikkoina ja heiveröisinä tukeutumaan toisiinsa, ja tarvitaan edellissukupolven suosituimpien pelisarjojen sarjatulitusta multiplatformina, jotta on edes mitään toivoa vastustaa pikkuista Nintendoa ja piskuista Wiitä. Riippumatta siitä mitä näistä konsoleista ajattelee, tämä tilanne on hämmästyttävä.

Ei tullukaan "varastot loppu" kommenttia tai mollannut vastapuolta ;) Siinäpä yksi eroavaisuus firmojen välillä.

Mutta kyllä Wii on niin paha jarru kehitykselle, että sen soisi jollain ihmeelle katoavan poies.

Konsoliala on palannut kivikauteen. Omassa lapsuudessani 80-90-lukujen taitteessa pelattiin NESiä kavereiden kanssa heti, kun koulupäivä loppui, vanhemmat eivät muuta kuin kiikuttaneet mehua pelaaville mukuloille, eivätkä itse pelanneet kun korkeintaan tetristä. Nyt 20v myöhemmin ollaan Wiin kohdalla palattu samaan pisteeseen, eli LAPSET PELAA LASTEN PELEJÄ ja pienempi osuus aikuisista pelaa sitten niitä isommille pojille tarkoitettuja pelejä PS3:lla/X360:lla. Sitten on vielä nämä lapsenmieliset aikuiset, jotka pelaavat Wiillä...

Yoshida varaa paikkaa taivaasta=)

Onneksi olkoon karibu! Olit eka kommentoija joka mollasi toista firmaa.

Ois hauska nähdä minkä sortin kommentteja tulee jos MS sanoisi samaa.

Google tulee vielä ja valtaa pelimarkkinat, käyttöjärjestelmämarkkinat. ;) :P
Parasta tässä olisi tietysti se, että Googlen toimintamallin mukaisesti pelit ja konsoli olisivat tietysti ilmaisia.

Aivan ihana uutinen oli ja sitten jotkut saivat taas kränää aikaiseksi. :l

Muntu: "Ois hauska nähdä minkä sortin kommentteja tulee jos MS sanoisi samaa."

Karibun aivot sulais.

Mies puhuu sekavia, mutta itsekäs hän ei ainakaan ole.

Itse en ainakaan toivoisi, että kilpailijani menestyisi omalla hyvällä markkina-alueellani. En usko, että se lisää Playstation 3:n myyntiä.

Xboxisti, aivan sama mitä kirjoitan/sanon jostain firmasta kun sillä ei ole mitään merkitystä pelialalla toisin kuin noiden isopamppu heebojen. Mutta olisi kivaa nähdä vastaavaa kommenttia MSn suunnalta, vaikkakin se taitaa olla sula mahdotomuus. Mutta henkilökohtaiset hyökkäykset voit jättää vähemmälle jos vain suinkin kykenet.

Itse epäilen HD-konsolien tappion aiheutuvan siitä että ne eivät yksinkertaisesti tarjoa mitään oikeasti uutta, ja se pieni määrä uusia ideoita mitkä pelisuunnittelijat saavat päähänsä yleensä karsitaan pois kustannusysistä kun pelin pitäisi olla niin näyttävä kun mahdollista.

Tunnetustihan nämä nykyjään pakolliset huippugrafiikat maksavat maltaita jonka jälkeen ei oikeastaan jää varoja kun coypastata muiden pelien parhaat/huonot ideat, tästä hyvänä esimerkkinä on Crysis, joka jokseenkin normaaleilla grafiikoilla (taikka PS2 pelinä) olisi tuskin menestynyt kauhean hyvin.

Eli siis ei ole ihme että Wii menestyy kun kaikki kunnon ideanikkarit tajuavat että koneelle ei tarvitse uhrata puolta kehitysbudgeettia grafiikkoihin jolloin suurimman osan tästä voi laittaa ihan oikeasti hyvän pelin kehitykseen.

Itse en tosin pidä tästä kehityksestä, sillä markkinat ovat nyt pääosin keskittyneitä korkeinattan pari tuntia viikossa pelaaville casual pelaajille jotka haluavat instant gradification pelejä joiden mailma on äärimmäisen lineaarinen ja joiden elinikä lasketaan tunneissa yksinumeroisella luvulla.

Tämä näkyy myös World of Warcraft:issa jossa ennen jotain saavuttaakseen piti oikeasti tehdä töitä (yleinen konsepti MMORPG:eissa) kun nyt n.s epic laautisia tavaroita (jotka ennen tarkoittivat että monta näitä omitava pelaaja oikeasti satsaa peliin) saa kuka tahansa idiootti joka pelaa battlegroundeja pari tuntia viikossa (tai mahdollisesti vaan AFK:aa Alterac Valley battlegroundissa).

Eli siis aluksi Wii vaikutti uudelta tarvitulta tuulahdukelta on nyt muuttunut koko peliteollisuuden pilaajaksi.

Tosin jotenkin tuntuu siltä että pelaajat ovat itse pilanneet koko peliteolisuuden ostamalla jatko-osia ainoastaan paremalla grafiikalla ja täysin ilman oikeita innovaatiota (*köh*MGS4*köh*Crysis*köh*Halo3*köh*)

Ja "Mä pelaan tunnin viikossa ja mä haluun nähdä yhtä paljon kun joku joka pelaa kaksi tuntia pävässä" hyypiöt häipykööt helvettiin.

Onko pelialalla aikuisiakin töissä? Ohhoh. Enpä olisi uskonut. Tottunut kuuntelemaan lähinnä lapsellista mollausta. Vähän tosin luulen, että on enemmänkin PR-temppu oman imagon kohottamiseksi kehua vastustajaa, kuin täysin epäitsekäs mielipide.

L_A_G: Otan osaa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi