Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Penny Arcade: Episode II

Julkaisija: Microsoft Kehittäjä: Hothead Games
Julkaisupäivä: 28.10.2008 Lajityyppi: Toiminta / roolipeli
Pelaajia: 1 Live-tuki: Tuloslistat
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 1200 pistettä (15 euroa)
Koko: 166 Mt Muuta: -

Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness - Episode Two on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle ensimmäiselle osalle. Peli perustuu pitkäikäiseen verkkosarjakuvaan, jossa Tycho ja Gabe käsittelevät videopelejä omintakeisella huumorillaan. Sarjakuvan kehittäjät ovat käsikirjoittaneet trilogiaksi tarkoitetun pelisarjan, jonka kehityksestä vastaa Hothead Games.

Ensimmäinen Penny Arcade -peli (lue juttu täältä) oli kohtuullisen onnistunut yhdistelmä kevyttä roolipeliä, seikkailua sekä kieroutunutta huumoria. Se maksoi 1600 pistettä, eli noin 20 euroa, ja oli näin Live Arcaden historian kallein julkaisu. Toisen osan hintaa on laskettu 1200 pisteeseen. Se on tervetullut parannus edellisestä, mutta myös muita osa-alueita, kuten tarinan sujuvuutta ja pelattavuutta, on onnistuttu hiomaan.

Episode Two luottaa edelleen sisäpiirihuumoriin. Peliä ei kannata tahkota, elleivät sarjakuva ja sen hahmot ole tuttuja. Dialogi ja juoni turvautuvat edelleen räävittömyyksiin ja revittelyyn, joten K18-tarra on paikallaan. Ensimmäinen osa kannattaa myös pelata läpi, sillä kakkonen jatkaa tarinaltaan edellisen tapahtumista. Lisäksi edellisessä pelissä luotu hahmo ja sen tilastot saa siirrettyä toiseen peliin. Ilman valmiiksi huippuunsa kehitettyä hahmoa Episode Twon läpäiseminen on hankalaa.

Toinen episodi käynnistyy asetelmasta, jossa yksi ilkeä jumaluus on kyykytetty, mutta kaksi on vielä jäljellä. Fruit Fucker -robottiarmeija aiheuttaa edelleen tuhojaan. Tycho, Gabe ja pelaaja lähtevät kolmestaan puhdistamaan New Arcadiaa roboteista ja muusta roskasakista. Tiedossa on point and click -tyylistä seikkailua, vuoropohjaisia taisteluita, yksinkertaisia animaatioita, runsaasti dialogia ja noin kymmenen tuntia seikkailua.

Episode Two on enimmäkseen sitä samaa kuin edeltäjänsäkin, mutta muutosta parempaankin on tapahtunut. Juoni on tällä kertaa kiinnostavampi ja rönsyilevämpi. Taistelut ovat päällisin puolin yhtä tympeitä kuin ensimmäisessäkin pelissä, mutta uudet viholliset, erikoishyökkäykset ja pelaajaa auttavat hahmot tuovat tuoreutta. Myös välianimaatioiden lisääminen parantaa tasapainoa.

Tutkittavana alueena on edelleen New Arcadian kaupunki. Yksittäisiä paikkoja on tällä kertaa kuusi. Niistä neljä on uusia. Tuttuja ovat oman hahmon kotikatu Desperation Street sekä Tychon veljentyttären Anne-Clairen huone. Uutuuden makuun päästään mm. kajahtaneiden tohtorien kansoittamassa luentorakennuksessa sekä iljettävässä, limaisessa käymälässä. Paikat ovat omaperäisen näköisiä, mutta ne koostuvat edelleen samoista ahtaista kaduista ja huoneista, jotka on ahdettu täyteen epämääräistä kerättävää tavaraa. Mainion juonen ja toimivan audiovisuaalisen toteutuksen takia kakkosepisodia pelaa kuitenkin mielellään.

New Arcadian kaupungissa aiemmin seikkailleiden ei kannata jättää välistä tätä jatko-osaa. Penny Arcade: Episode Two tarjoaa lisää samaa hyväksi havaittua keitosta kuin ensimmäinen pelikin. Sen heikko kohta on yksitoikkoiseksi käyvä pelattavuus, hyvät puolet taas loistava huumori, omaperäinen ulkonäkö sekä kiinnostava hahmokaarti. Vaikka vain vähän on muuttunut, jään vannoutuneena Penny Arcade -fanina kiinnostuneena odottamaan trilogian päättävää viimeistä osaa.

Galleria: 

Kommentit

"Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness - Episode Two on jatkoa viime joulun alla ilmestyneelle ensimmäiselle osalle."

Onhan se kiva, että joulua viettää useamman kerran vuodessa :D Alkukesästä toiset lahjat, kelpaisi!

Joop, Episode One ilmestyi tosiaan 21.5.2008, mut joo, olihan se kuin toinen joulu. Sen verran huikean eeppinen eepos on kyseessä.

Nyt on arvostelijan tietolähde (ja muisti) pettäneet pahasti. Mutta eipä mitään, eepos tosiaan kyseessä.

- Esa

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi