Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Miksi Sony vaihtoi PlayStation 3:n logon?

Sony Computer Entertainmentin johtaja Kaz Hirai on selvitänyt syitä, mitkä johtivat Spider-Man-fontilla kirjoitetusta PlayStation 3 -logosta luopumiseen ja siirtymisestä pehmeälinjaisempaan PS3-logoon pelikonsolin sekä tulevaisuudessa myös pelikoteloiden pinnassa.

– Halusimme varmistaa, että asetamme PS3:lle uuden suunnan. PS on ollut aina logomme, se on synonyymi videopelien kanssa. Halusin lähettää yrityksen sisällä viestin, että nollaamme ajattelumme ja palaamme juurillemme, joten logon "nollaaminen" oli siihen paras keino, Hirai selvitti.

Asiassa oli myös käytännön puolensa, sillä Hirain mielestä koko PlayStation 3 -tekstin kirjoittaminen esimerkiksi ilmoituksiin teki siitä liian pienen, eikä se toiminut näkyvyyden kannalta.

Galleria: 

Kommentit

Gamescomissa tämän huomasi hyvin selvästi, kun vanhaa fonttia ei näkynyt enään missään.

Onkos sitten nyt kauppaa tulevissa esim. Batmanissa jo uudet kannet? Joutuu tekee niin, että pieni väli tulee Spiderman-fontin omaavien pelien ja uuden logon kansien omaavien pelien välille. Toiset vasemmalle ja toiset oikeelle hyllyssä

Ei taida vielä Batmaniin ehtiä. Sonyn omissa peleissä uudet logot ovat kannessa tietääkseni Uncharted 2:sta lähtien, joka ilmestynee jossain vaiheessa lokakuuta.

Paljon parempi tämä uusi fontti. Spiderman -fontin takia PlayStation 3 teksti oli aina liian leveä, mutta kuitenkin todella matala. Muutenkin teksti oli todella typerän näköinen.

Tuo iän ikuinen fontti tuossa PS3:n alapuolella olisi ollut mielestäni paljon tyylikkäämpi.

Itse tykkäsin tuosta hämppy-fontista..vaikka tottahan on, että tuo uusi on erottuvampi markkinoinnissa jne, mut henkilökohtaisesti pidän siitä että koneeni kyljessä tuo hämähäkkifontti koreilee.

No ei helvetti. Pitääkö se vaihtaa pelikoteloihinkin?! Aika vammasta, että pelihyllyssä on sitten puolet peleistä ihan eri näkösiä, eivätkä luultavasti sovi joukkoon. Argh, Sony. >:(

ah vanha kunnon non-futuristic ps logo :) kyllä tuo on vain hieno mutta se että kuorihinkin laitetaan uudet päällysteet niin...

Olisiko Sonyn kannattanut muuttaa myös muotoilua? Minusta ehkä muuttaa PS3:n muotoilua PS2:n suuntaan eli palauttaa se ulkonäkö myös sinne hieman parempaan menneisyyteen ja tuoda sellaista "toivoa paremmasta"?

Weldomite, kyllähän sitä suunnittelua vaihdettiin vanhempaan päin... poissa ovat kosketusnapit ja tilalla on vanhat kunnon naksunapit. Poissa on "pianolakattu" viimeistely... omasta mielestä fätti ps3 on edelleen se komein pleikkari<3

Läskimalli = teinimalli kiiltopintoineen ja turhine hipaisukytkimineen. Tätä teoriaa tukee myös hämisfontin käyttö kun se oli niiii-in ihqu leffa ;D

Nyt slimin tulon myötä koneen voi jo hankkiakin.

Ei tule Uncharted 2:een ainakaan uusi fontti, koska kansikuva on jo näytetty aikaa sitten. Mutta toivoisin, että sitä ei vaihdeta.

"Ei tule Uncharted 2:een ainakaan uusi fontti, koska kansikuva on jo näytetty aikaa sitten. Mutta toivoisin, että sitä ei vaihdeta."

Ja sä luulet, että sitä ei mitenkään ehdi sitä kansikuvaa julkaisuun mennessä muuttaa?

Teinimalli? Eiköhän tuo uusi ole se teinimalli-ostin-kun-halvalla-sai.

Vanhempi on se kiilloitettu, kallis "elektroniikkalaite" siinä teräväpiirtotelevision alla loft-huoneistossa.

Weldo, konsolin ulkonäkö nyt kannattaa suunnitella sisusten mukaisesti. Alkaa aivan liikaa maksamaan emontekeminen kokonaan uusiksi. Kyllähän se tiedetään mitä ongelmia tulee kun suunnitellaan kotelo ensiksi, viimeisimpänä esimerkkinä XOn RROD ilmiö. Miksi ihmeessä siitä pitäisi edes tehdä PS2n näköinen? Eikö PS3 Slim ole kuluttajallekin helpompi tunnistaa samoista muodoista kuin paksumpi PS3?

Eikai tää logo tule tulevaisuudessa siinä pelien käynnistyksessä, missä tulee se Playstation 3 nykyään?

Uusi logo korvaa "Hämis-logon" joka paikassa.

3.00 siis vaihtanee sen aloitusanimaation, kun käynnistää pelin...

PS3 rebrändätty!

Hyvä että vaihdettiin, mutta Slimin kyljessä uusikin logo on vielä ruma. Kuva näyttää kyllä siistiltä.

Weldomite, kyllä olisi kannattanut, PS2-tyylinen ulkomuoto olisi ollut paremman näköinenkin.

RROD:llä ei ole oikein mitään tekemistä konsolin kotelon kanssa vaan siellä oli ihan muualla ne ongelmat.

SLIM-mallissa on mitä ilmeisimmin emoa muuteltu hieman joten miksei Sony sitten tehnyt hieman suurempaa eroa tuohon vanhemman mallin muotoiluun. Ehkä järkyttää ihmisiä tuomalla täysin uudella muotoilulla olevan PS3:n pienempänä ja halvempana. Nyt se vaan on juuri sitä miltä se näyttää: pienempi halpa "kopio". Mitä nyt videoilla katsellut niin ei se huono olo, mutta kyllähän tuo vanha mallin näyttää juuri hintansa arvoiselta vaikka siinäkin ongelmia oli muotoilun osalta.

Paluu PS2-muotoiluun ja tuomalla siihen tosiaan hieman "nuorekkuutta" olisi ehkä saatu ihmiset enemmän siihen oikeaan tunnelmaa. Tosin samahan se on millainen se on kun tuo hinta on periaatteessa se tärkein asia mikä sitä myy. Voisi olla vaikka pahvilaatikossa osat, mutta tuolla hinnalla se möisi :)

Oikeesti varmaan promillea porukasta jaksaa kiinnostaa miltä kone näyttää jos se vaan toimii hyvin. Ainakaan ite en pahemmin konsoleita kattele muulloin kuin niitä imuroidessa. Joten ihan sama onko tää uus ps3 vaan mini malli alkuperäisestä. Ja luultavasti ne halusivat pitää pyöreät muodot jotta porukka ei kasaile muita laitteita koneen päälle.

Syy mikä tahansa, logo/fontti on aika helvetin tärkeä osa konsolin/järjestelmän imagoa ja presentaatiota, eikä sen vaihtaminen kesken kaiken ole ikinä hyvä ajatus.
Ja jos Sony haluaa näyttää edistyksen uuteen suuntaan/alusta aloittamisen, mikä ennen sitten oli vikana? Kyllä heput olisivat voineet pistää sillä hämisfontilla vain järkyn isoja PS-mainoksia. Mutta kun ei niin ei.

Poistuuko nuo vanhat mallit muuten piankin markkinoilta? Minua huvittaisi ostaa sellainen kun vielä saatavilla, mutta tähän hätään ei budjetti kestä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi