Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

EA: Digitaalimarkkinat ohittavat konsolipelit ensi vuonna

Electronic Artsin toimitusjohtaja John Riccitiello uskoo digitaalisen pelibisneksen ohittavan perinteiset konsolipelit ensi vuoden aikana.

– Kun ajatellaan pelejä, on perinteisesti ajateltu Xboxia, PlayStationa sekä Wiitä ja unohdettu kaikki verkkopalvelut, kuten Facebook ja Pogo, jotka tarjoavat pelattavaa tilaus- tai mikromaksuilla. Kun sen kaiken laskee yhteen, on se jo lähes puolet koko pelibisneksestä ja ensi vuonna se on todennäköisesti jo suurempi, kuin kaikki konsolipelit yhteensä, Riccitiello ennusti.

EA itse valmistautui haasteeseen karsimalla henkilöstön ohella toistakymmentä tulevaa pelijulkaisua ja ostamalla sosiaalisiin peleihin erikoistuneen Playfishin 300 miljoonalla dollarilla. Tarkoitus on tuoda vahvat brändit, kuten FIFA ja Sims sosiaalisten verkostojen, kuten Facebookin, ulottuville.

EA:n seuraavan tilivuoden julkaisulistalta löytyy vielä nelisenkymmentä peliä, kun tälle vuodelle niitä oli noin 50. Riccitiello ei hämmästyisi, jos vuosittaisten julkaisujen määrä laskisi kolmeenkymmeneen joskus tulevaisuudessa.

Riccitiello oli myös tyytyväinen alennusten vuoksi piristyneeseen konsolimyyntiin ja odottaa vielä kovempaa potkua, kun hinta painuu 149 dollariin.

– Laitemyynnissä nähtiin varsin merkittävää kasvua varsinkin PS3:n kohdalla ja se oli kaikki odotustemme mukaista. Alin hinta on nyt 199 dollaria ja alalla suurimmat laitemyynnit on tehty yleensä hinnan ollessa 149 dollaria tai alle, joten se on vielä edessämme, Riccitello sanoi.

Galleria: 

Kommentit

Poksahtaisipa jo pian tuo Facebook + sosiaaliset pikkupelit -kupla. :(

Ensivuonna siis myyn konsolit ja liityn naamakirjaan pelailemaan pikkupikkupelejä. Ei nyt ehkä ihan ensivuonna, tai ei ehkä koskaan.

No eipä silti, minusta suurten julkaisijoiden julkaisutahti voisi olla hivenen hitaampikin. Kunhan vain ne pudotettavat projektit olisivat sieltä huonoimmasta päästä. Kaikkea ei millään ehdi pelaamaan.

No huh, enää ei sitten tarvitse päivitellä tietokonettakaan pitkään aikaan tulevia pelejä ajatellen. Farmville taitaa pyöriä ilman markkinoiden järeimpiä näytönohjaimiakin.... EA on nyt tunnetusti heti ensimmäisenä juoksemassa pää kolmantena jalkana sinne, missä vähänkään enemmän peleistä kiinnostuneita liikkuu. En ihmettelisi yhtään, jos Farmville 2.0 latauskuvana olisi EA:n logo....

No siis näinhän se vaan on. Se, että kotiäidit siirtyvät keittiöstä tietokoneelle, ei mielestäni pitäisi aiheuttaa konsolifin.nettaajissa mitään närää, vaikka sen EA:n pomo sanookin.

Me voidaan jatkaa silti tehokonsoleilla pelaamista, vaikka kasuaalipelaajat menevätkin meistä ohi.

Leben kanssa muuten samaa mieltä, ainakin niin kauan kun ihan oikeita pelejäkin saa.
Kuten näkyy jo uutisesta, alkavat ahneimmat siirtää toimintaansa enempi facebook yms peleihin koska niiden tekeminen ei maksa mitään ja pelaajia tulee automaattisesti pari miljoonaa.

Ahne on melko liioiteltu. Se, että EA on esimerkiksi huomioinut tämän konsolisukupolven, on yhtä "ahnehtimista" kuin pelien tekeminen esim. Facebookkiin.

Pelitalojen pitää olla nyt vaan ajantasalla ja tehdä pelejä niille, jotka niitä pelaa ja jotka niistä maksavat. Edelleenkin leipä maksaa euroja ja työstä (peleistä) saadaan niitä euroja, joilla sitä leipää ostetaan.

Minua ylipäätänsä huvittaa kun porukka puhuu esimerkiksi yritys X:n ahneudesta toiminnassaan. Siis mitä helvettiä? Käsittääkseni niin Sony, Nintendo, Microsoft, EA jne. ovat liikeyrityksiä, joiden olemassaolon tarkoitus on tuottaa (mahdollisimman paljon) voittoa omistajilleen. Jos nämä yritykset toimisivat jollakin muulla tavalla, niin rahoittajat häviäisivät aika liukkaasti.

Mikäli jostain syystä vaikka vuonna 2015 8-bittisen Nintendon pelien tekeminen olisikin taloudellisesti kannattavampaa kuin vaikka PS3 pelien, niin aivan satavarmasti niihin uhrattaisiin enemmän resursseja, kuin PS3:n peleihin. Peliteollisuudessa (kuten kaikkialla muuallakin) pätee kysynnän ja tarjonnan laki.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi