Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Electronic Artsilla on käytössä nykyään niin kutsuttu Project Ten Dollar, jonka mukaisesti yhtiö tarjoaa uuden pelin ostajille ilmaista lisäsisältöä. Käytetyn pelin hankkineet joutuvat pulittamaan sisällöstä kymmenisen dollaria.

EA pyrkii näin nappaamaan takaisin osan käytettyjen pelien markkinoilla liikkuvasta rahasta. Yhtiön toimitusjohtaja John Riccitiello antoi projektille hyväksynnän viime syksynä. Periaatetta on hyödynnetty jo muun muassa Mass Effect 2:n ja Dragon Age: Originsin kohdalla.

Kymmenen dollarin projekti liittyy EA:n suurempaan tavoitteeseen siirtyä digitaalisille jakelukanavoille tavallisesta levypohjaisesta tuotteesta. Osana tätä linjausta yhtiö osti verkkosisältöä tuottavan Playfishin ja tuo muun muassa Madden NFL -jenkkifutissarjan Facebookiin.

Analyytikot ovat kuitenkin olleet toistaiseksi skeptisiä siirroksen onnistumisesta. Yhtiön alkuperäisenä tavoitteena oli suorittaa vaihdos kahdessa vuodessa, mutta viimeistään taloudellinen lama teki Riccitiellon suunnitelmille tepposet.

Galleria: 

Kommentit

Miksi tuntuu että tässäkin joutuu maksamaan siitä mikä muutenkin kuuluisi pelin normaalisisältöön?
Seuraavaksi varmaan käytettyjen pelien kohdalla pitää ostaa pelin puolesta välistä tehtävä jotta juonta voi jatkaa (pelin uutena ostavat saavat siis jonkin koodin jolla tehtävä avataan ilmaiseksi)

Mennään samantien siihen että joka peliin kuukausimaksu, vaikka 1euron/kuukausi, siitähän pelin tekijät näkisivät suoraan kuinka moni peliä oikeasti pelailee.

Hyväksyn.

En hyväksy.

Samoilla linjoilla olen Moonwolfin kanssa:
"Miksi tuntuu että tässäkin joutuu maksamaan siitä mikä muutenkin kuuluisi pelin normaalisisältöön?"

Ja kyllä, ostan pelini uutena. Vaihdot sitten erikseen...

Jää sitten EA:n pelit hyllylle, odottelen monia pelejä aina kuukauden pari että saa puoleen hintaan ja luonnollisesti vaihtoarvo tippuu lähes nollaan jos kuorien sisällä on vain intro + käytet latauskoodit. Poksulla tämä tarkottaisi taas niitä ihanan halpoja ms kiintolevyjen ostoja, tuo minun 60 gigainen olisi melko nopeaa täynnä.

Eikös nykypäivänä pitäisi rohkaista kierrätystä?

Mass Effect 2 ja Dragon Age ovatkin myyneet vasta muutaman miljoonan per lätty. Ajatelkaa nyt EA-raukkoja jotka kamppailevat tämänlaajuisen käytettyjen pelien ongelman kanssa!

Näin on, uutena kannattaa ostaa, nimittäin: 1-2kk julkaisun jälkeen Britannian ihmemaan verkkomyymälät tarjoilee uutena lähes pelin kuin pelin "Project 18 Pounds" lisäsisältöineen.

Voihan EA.

Suht perseestä... "Osta vaan Pena Peruskuluttajalta se pelin runko, me kyllä myydään sulle ne puuttuvat osat"...

"Miksi tuntuu että tässäkin joutuu maksamaan siitä mikä muutenkin kuuluisi pelin normaalisisältöön?"

Esimerkiksi Mass Effect 2:n Cerberus Networkin sisällöstä selvästi huomaa, ettei se kuulu normaalisisältöön, vaan on extraa päälle. Sen ensimmäiset sisällöt Zaeed ja Normandy Crash Pack ovat molemmat pelin DLC-työkaluilla/työryhmällä tehtyä kamaa ja sen näkee.

Myöskään Cerberus Daily News ei kuulu tällaisen RPG:n normaalitarjontaan, vaan on lisäherkku faneille.

"Suht perseestä... "Osta vaan Pena Peruskuluttajalta se pelin runko, me kyllä myydään sulle ne puuttuvat osat"..."

Missä kohtaa jäi huomaamatta että Pena saa nämä "puuttuvat osat" ilmaiseksi? Kukaan ei ole myymässä mitään.

EDIT. Taisi jäädä sijamuoto huomaamatta. No, sama se. Tiedä sitten kummalta virhe.

--

Tämän enempää en aio tuulimyllyjä vastaan taistella. Yleensä kaikki mitä EA (tai vastaava) tekee on huonoa, haittaa se itseä sitten todellisuudessa kuinka vähän tahansa.

^ Minulta jäi Shale Dragon Agessa täysin koskematta koska en vain jaksanut näpytellä sitä pirun koodia sisään. Aika monelta pelaajalta jäävät tuollaiset lappuset täysin huomaamatta. (Saattaa näyttää esim. toisen pelin kuten ME2:n mainokselta.) Tässä siis kiusataan sekä uusien pelien pelaajia että niitä käytettyjen ostajia.

^ Tämä on naurettavaa laiskuutta ja menee suoraan siihen kastiin, ketkä eivät jaksa vaihtaa levyä.

Kyllä mullakin meni ME2:n kanssa puolisen tuntia, kun asentelin sen kovolle, aktivoin Cerberuksen ja latasin sisällöt. Ei juuri harmittanut, kun vain kerran piti tehdä.

Miten peruskuluttajat mahtavat asiasta tuumata? Ainoana nettinä kotonaan mokkula ja ihmettelevät että oliko tämä 60 euron peli vartissa läpi, ei välttämättä tajua koodeja katsella kun ei ole ennenkään tarvinut tai saatika osaa ladata kun sitä singstariakin on voinut rallatella vaan levyn sisään laittamalla.

"Tämä on naurettavaa laiskuutta ja menee suoraan siihen kastiin, ketkä eivät jaksa vaihtaa levyä."

Levyn vaihtaminen on aika lailla helpompaa ja vähemmän turhauttavaa kuin näpytellä pitkää ja sekavaa koodia kömpelön käyttöliittymän kautta. Lisäksi se sisältö ei ole siellä pelissä, ei ole levyllä valmiina, joten tarvitsen aina oman tunnukseni sen käyttöön, eikä ole suoraan siellä esim. kaverin koneella. Tällaiselle kehitykselle ei löydy mitään puolustusta.

Kuluttajan kiusaamista. Tod.näk. tämäkin markkinoidaan jotenkin hyvänä juttuna vaikka oikeasti oikeuksia karsitaan.

Erittäin huolestuttavan oloinen suuntaus. Näitä ominaisuuksia markkinoidaan varmasti ainakin näin alkuun houkuttelevana lisänä uusien pelien ostajille. Mihinkään ylilyönteihin ei olla vielä tähän mennessä onneksi sorruttu. Odotan kuitenkin kauhuissani sitä hetkeä, kun pelin saa toimimaan vain yhdessä konsolissa tuollaisella kertakäyttöisellä koodilla. Siinä vaiheessa meikäläistä ei ainakaan enää henkilökohtaisesti hymyilytä.

Toinen kysymys on se, että muuttuuko pelien kauppaaminen jossain vaiheessa kokonaan digitaalikseksi vai mitä tulevaisuus mahtaa tuoda tullessaan. Sen meille vain aika tulee näyttämään. Itse ainakin kohtuullisen vanhoillisena pelaajana kaipailen vielä ihan konkreettista tuotetta hyppysiin, jota pääsee itse hypistelemään ja sen voi laittaa esim. hyllyä koristamaan. Pelkät bititkään ei oikein tunnu houkuttelevilta.

Tätä käytettyjen pelien kaupan vastaista taistelua käytäneen kuitenkin portaittan. Koitetaan hivuttautua hiljalleen iholle ja saada näin se ote suurimmasta osasta kuluttajakuntaa. Omasta mielestäni tuossa kuitenkin taistellaan kuluttajan perusoikeuksia vastaan. Itse pidän käytettyjen pelien kauppaa luonnollisena asiana. Kuluttajalla on mielestäni oikeus myydä ostamansa hyödyke eteenpäin, jos sen tarpeelliseksi kokee. Täytyy toivoa parasta, että maalailen tässä vain turhia kauhukuvia.

"Kuluttajalla on mielestäni oikeus myydä ostamansa hyödyke eteenpäin, jos näin asian parhaaksi näkee. Täytyy toivoa parasta, että maalailen tässä vain turhia kauhukuvia."

Toivotaan. Ja itse uskoisin olevankin turhia. Eli ymmärtääkseni pelifirmat (no tässä tapauksessa vain EA, mutta eiköhän sekin muutu vielä) haluavat lähinnä taistella ns. kaupallisia yrityksiä vastaan. Eli pelikauppojen käytettyjenpelien kauppaa, joilla pelikaupat tekevätkin suuren osan voitostaan. Näistä voitoista taas ei itse pelin tehnyt firma tienaa enää hyrrääkään.

Uskon, että kuluttajalla on jatkossakin edelleen oikeus myydä pelinsä eteenpäin, mutta lähinnä tässä pyritään tällaisella tempauksella saada se kolmas osapuoli pois kuviosta (pelikauppa).

Nythän pelifirmat suosivat jo digitaalista jakelua ja jatkossa, median mukaan, tämä digitaalinen jakelu yleistyy entisestään. Pahimmillaan kaikki pelit tullaan jossain vaiheessa jakelemaan digitaalisesti, jolloin voidaan todeta pelikauppojen olevan katoavaa luonnon varaa. Ironista, että pelifirmojen iso paha vihollinen on kaupat, jotka myyvät näiden firmojen pelejä.

Ja loppuun vielä huomio, turha naiviuus pois kun pelinteosta (koskee kaikkia muitakin aloja) on kyse. Ei kukaan meille hyvää hyvyyttään tuo Haloja, Marioita, Kitarasankareita, GT5:ia, pelienteko maksaa ja syy miksi niitä julkaistaan, on lopulta voittojen saaminen. Pelinteko on bisnestä ja firmat tekevät mitä tahansa pitääkseen tuoton mahdollisimman korkeana. Ahneutta? Ei, vaan kapitalismia. Minkäs teet...

Interesting. Pakko tunnustaa etta mina olen taman jutun puolesta. Satun asustamaan Isossa Britanniassa ja tamaa onglema tulee kylla huomattua joka kerta kun peli kauppaan menen. Koko kaupankaynti on vaihtopeli marketille tehty. Uusille pelille on varattu paljon pienempi tila ja tama on yleensa sijoitettu hieman sivuun. Ei mikaan ongelma jos tiedat mihin katsoa mutta epailen kovasti etta kovin monikaan tuollaista edes ajattelee. Toinen asia on naiden kauppojen tarjoukset. Uuden pelin kierratysta suositaan kovasti eri tarjouksilla. Joka saat melkein koko uuden pelin ilmaiseksi (not) jos tuot toisen uuden vaihtoon. Ja/tai saat kaytetyn pelin puoli-ilmaiseksi kyytin.

Rixa sanoikin jo kaiken oleellisen. Ei mitn järkeä maksaa nykyisin 20€ enempää pelistä kuin pelistä. Ellei sitten ole todella heti-mulle-nyt.

Sekä Xboxin että PS3:n omistajana ostan vähintään 2 peliä joka kuukausi, mutta jos digitaalinen jakelu on ainoa vaihtoehto, jää pelit ostamatta. Onneksi en ole ainoa mielipiteeni kanssa ja pelifirmat tietävät tämän, eikä digitaalinen jakelu ikinä tule jäämään ainoaksi vaihtoehdoksi. Yhtälailla on toiminut musiikkiala, musiikkia myydään vielä jopa c-kaseteilla!

Pääasiassa tulee uusina pelit ostettua eikä ikinä tule myytyä. Microsoft yritti aikoinaan käyttöjärjestelmiensä jälleenmyynnin kieltämistä, mutta Euroopan kuluttajaviranomaiset tulivat väliin. Euroopan lainsäädäntö siis estää jälleenmyyntikiellot ja tämän EA:kin tietää joten yrittävät tuollaista erikoista ratkaisua. Näyttää vähän rajojen kokeilulta.
Aika vähän tulee EA:n pelejä osteltua ja näiden koodien kirjoittelemispakon jälkeen vielä vähemmän.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi