Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony uskoo vielä palauttavansa PS3:n tietoturvan

Viime viikolla fail0verflow-hakkeriryhmä ilmoitti murtaneensa PlayStation 3:n suojaukset ja pari päivää sitten alan tähti George "GeoHot" Hotz esitteli jo videolla, kuinka kotitekoinen sovellus toimii viimeisimmällä käyttöjärjestelmällä varustetulla konsolilla.

Molemmat tahot ovat vakuuttaneet, että nyt löytyneen aukon paikkaaminen ei onnistu pelkällä käyttöjärjestelmäpäivityksellä, mutta Sonylla ollaan ilmeisesti eri mieltä.

– Olemme tietoisia tilanteesta ja tutkimme sitä parhaillaan. Korjaamme ongelmat verkkopäivityksillä, mutta koska kyseessä on tietoturvaongelma, emme voi tällä hetkellä tarjota tarkempia tietoja, Sonylta ilmoitettiin Edgelle.

Galleria: 

Kommentit

Uskossa on hyvä elää.

Oho! Onko löytyykö Sonylta ässä hihasta? Tästähän voisi tehdä telkkarisarjan.

näistä sonyn uutisista ei seuraa hyvää, seuraavaksi sony julkaisee päivityksen mikä poistaa ps3:n ominaisuuksia vielä enemmän tai konsoli menee muuten jotenkin jumiin. miks sony ei vaan vois keskittyä olennaisempaan kuten parempien ominaisuuksien lisäämistä tai muuten konsolin sujuvuutta pelattaessa. Crossgamevoicechat olisi erittäin tervetullut ja moni muukin ominaisuus. Xbox on murrettu aikoja sitten ja silti myy hyvin pelejä ja edistyy konsolina, en silti ole boxin ominaisuuksiin perehtynyt tai microsoftin tietoturva asioisiin enempää.

Granmoe: Ei uusia ominaisuuksia tuosta vaan voi lisätä. Kaikissa konsoleissa on varattuna tietyn verran muistia käyttöjärjestelmälle. Uusia ominaisuuksia lisätessä tuota muistibudjettia ei voi ylittää. Käytännössä olemassaolevien toimintojen muistijalanjälkeä on saatava ensin pienemmäksi.

"The PS3 operating system (XMB) uses up 43MB of XDR memory (confirmed) in the latest firmware versions, leaving around 213MB for games. Note that available memory seem to increase with each firmware release."

Mitä enemmän uusia juttuja jälkikäteen lisätään, sitä pienemmäksi kaikkea olemassaolevaa pitää pystyä puristamaan. Jossain vaiheessa raja vain tulee vastaan. Vanhoja (pelin aikana käytettäviä) ominaisuuksiakaan kun ei voi poistaa, koska pahimmillaan vanhat pelit lakkaisivat toimimasta.

Sinänsä erikoista, että Sony edes kommentoi nuo muutamat lauseet aiheesta. Nämä ovat kuitenkin asioita, joita mikään firma ei varsinaisesti kommentoi julkisesti. Jokainen väärä lause, sana tai vihjaus voi vain huonontaa tilannetta, tuoda väärinkäsityksiä ja lisätä bensaa roihuun.

Sony tekee kulisseissa sen minkä pystyy - oli sitten ässää hihassa tai ei - ilman mitään sen suurempaa numeroa. Piraatit ja hakkerit tavallaan huutelevat yksin metsässä - kukaan ei tule Sonyn puolelta huutamaan takaisin. Forum-nörtit eivät siis tule koskaan kuulemaan mitään virallista vastinetta hakkereiden väitteille.

Toivossa on hyvä elää sanoi lapamatokin.

Vaikuttaisko tämä siihen ettei pääse PSN?

En kyllä itse laittais mitään tollasia linkkejä tänne!!

Kaikki laitteet hakkeroidaan ennemmin tai myöhemmin, se on vain ajan kysymys. Kauan siinä kestikin, avaahan tämä taas uusia mahdollisuuksia kuten sen linuxin asentamisen vanhaan pleikkaan. Heräsikin taas kiinnostus korjata vanha alkuperäinen 60gb mallini, alustavan diagnoosin mukaan virtalähteen vaihdolla selviäisi. Pelit tulee kyllä jatkossakin ostettua verkkokaupoista, ansaitsevathan pelitalot työstään palkkion. Toivon ja uskon ettei Sony enää pysty estämään hackejä kun on tosiaan jo julkaistu modattu firmwarekin. Kuten Granmoekin jo edellä totesi boksikin on hackatty jo aikoja sitten ja silti myy hyvin ja pelit myyvät hyvin.

Yllättävä veto Sonylta. Hatun noston arvoinen saavutus mikäli vielä onnistuvat. He kuitenkin tuntevat laitteen salat kaikista parhaiten, joten voi olettaa, että näilla lausunnoilla on jonkinlainen mahdollisuus toteutua.

boksikin on hackatty jo aikoja sitten ja silti myy hyvin ja pelit myyvät hyvin.

Tietääkseni xbox 360 ei ole vieläkään hakkeroitu vaan vain se dvd johon voi vaihtaa firmwaren

Joo ei taida boksiin saada Linuxia asennettua kuten vanhaan sai joten ilmeisesti ns oikeaoppinen modaus on vielä suorittamatta.

^^ Ainakin netistä löytyy nopealla googlauksella paaaaaljon tiedoa ja videoita siitä miten Linux pyörii xbox 360 konsolilla. En tiedä sitten asennuksesta tai mitään itse prosessin monimutkaisuudesta, mutta... kunhan tokaisin :)

Mut niin, itse uutisesta:
Jotenkin en usko että käyttöjärjestelmäpäivityksellä korjaantuisi tuo. Ja jotenkin myös pelkään pahaa että kuitenkin yrittävät lukuisia kertoja korjata sitä päivityksillä ja että siitä koituu vain harmia PS3:n rehellisille käyttäjille, koska hakkerit tuskin noita päivityksiä edes päätyy ajamaan jollain keinoillansa.

Hmh hmh.

No... seurataan tilannetta, kiroillaan sitten jos tarvis vaatii.

^^ Ainakin netistä löytyy nopealla googlauksella paaaaaljon tiedoa ja videoita siitä miten Linux pyörii xbox 360 konsolilla. En tiedä sitten asennuksesta tai mitään itse prosessin monimutkaisuudesta, mutta... kunhan tokaisin :)

sehän toimii vain vuoden 2007 4532 tai 4548 version kernel konsooleissa

Toivottavasti Sony keksii jotakin harvinaisen vittumaista, joilla me normaalit pelinsä kaupasta ostavat pystymme pelaamaan normaalisti, mutta nämä "haluun ajaa linuxii" -piratit kärsivät.

Siis hetkonen, mitä piratismia on siinä että on aikanaan ostanut konsolin jonka ominaisuuksiin kuuluu tuki toiselle käyttöjärjestelmälle. Hitto joku on saattanut ostaa laitteen yksinomaan tuosta syystä ja sitten Sony poistaa tämän tuen laitteesta. Kärjistettynä ostat 50" full hd töllön että voit katsoa bluray elokuvia 1080p resolla, no sitten television valmistaja päättääkin poistaa telkkaristasi full hd tuen ja kertoo sinulle että voit edelleen katsoa 480p resoluutiolla 50" töllöäsi, onko tämä muka reilua? Maksoin aikanaan muistaakseni n. 600e pleikkarista ja ajattelin että ompa huippulaite kun toimii ps2 ja ps1 pelit saa linuxin ja voi pelata vielä ps3 pelejä, mutta kuinkas kävikään, nykyisin tuo 600e laite on yhtä arvokas kuin vieressä kyykkivä slim malli jonka ostin 289e hintaan. Ja voin kertoa että olen ostanut n. 35 peliä ps3:lle näistä vielä suuren osan lähigamestopista joka pyytää ryöstöhintaa about 69e per peli tämä tekee melkein 2500e peleihin joten älä tule rookie huutelemaan mistään piratismista kun et selvästi tiedä mistä tässä on kyse.

Eiköhän rookie tarkoittanut nimenomaan niitä sällejä ketkä puolustelee waretustaan linuxin varjolla.

No juu voipi olla että vetäsin herneet nokkaan turhan helposti, oli sopivan provosoiva kommentti varsinkin kun juuri tuossa aiemmin kirjoitin linuxin asentamisesta. Samaa mieltä olen kuitenkin siinä että pelien waretus on väärin, mutta Sonyn keinot joilla varetusta vastaan on taisteltu ovat väärät jos rehellinen kuluttaja joutuu sivulliseksi uhriksi. Käytännössä ostajaa on huijattu kun laitteelle luvataan ominaisuuksia jotka sitten myöhemmin poistetaankin. Mitä tuota hakkerointia tuli seurattua eri uutislähteistä niin ilmeisimmin hakkerit jotka ps3:n saivat täysin hakkeroitua, eivät olleet edes kiinnostuneet ps3:n hakkeroimisesta ennen kuin Sony poisti mahdollisuuden asentaa toinen käyttöjärjestelmä, ironista sinänsä.

frozen9999; "sehän toimii vain vuoden 2007 4532 tai 4548 version kernel konsooleissa"

Aaaah, ok. :) Kiitos infosta, en oo tosiaan perehtynyt.

One-eyed-Jack; "Sonyn keinot joilla varetusta vastaan on taisteltu ovat väärät jos rehellinen kuluttaja joutuu sivulliseksi uhriksi."

True that. Ja mites nyt kävikään; Sony poisti linuxtuen ettei tietoturva pettäisi. Se petti kuitenkin. Rehellisenä pysyvät ps3 pelaajat eivät voi asentaa linuxia. Modailuun ryhtyvät voivat. Ainoa joka tuosta sonyn ratkaisusta nyt kärsii, on rehellinen käyttäjä. Eli rehellinen kuluttaja ei ainoastaan joutunut sivulliseksi uhriksi, vaan ainoaksi.

It fucked up is, kuten Yoda sanoisi.

(Edit: Niin ja selvennän että itseä tuo ei kosketa, koska en tiedä mitään linuxista, eli en valita, mutta ehdottomasti ymmärrän miksi se ihmisiä ottaa päähän.)

Ilmeisesti Linuxin käyttö vanhemmalla PS3 mallilla oli muutenkin aika rajoitettua. Muistelen että tuota oli rampautettu niin, ettei laitteen ominaisuuksia juurikaan päässyt hyödyntämään Linux käytössä. Toivottavasti saavat tuon hakkeroitua niin että laitetta voi käyttää vaikkapa pöytäkoneen korvikkeena. Laskentatehoa löytyy laitteesta melkoisesti. Harmitti kyllä kyseinen formware päivitys, joka poisti tuen toiselle käyttöjärjestelmälle, jos joskus tulisi vaikka vaihdettua isompi levy alkuperäisen 60GB tilalle.

"Toivottavasti saavat tuon hakkeroitua niin että laitetta voi käyttää vaikkapa pöytäkoneen korvikkeena. Laskentatehoa löytyy laitteesta melkoisesti."

Nämä kommentit aidosti ihmetyttävät. Jos haluaa kikkailla jostain "pöytäkoneen korvikkeen", niin miksi ei osta kunnon pöytäkonetta? Tai tehokasta läppäriä? Toki voi vetää nämä "omistan laitteen, teen sillä mitä haluat" -argumentit, mutta miksi jos kohtuu halvalla saa kunnon tietsikan..

...vai että "uskoo pystyvänsä". :-D No tässä kuitenkin muutama fakta tiskiin:

- metldr:ää ei TODENNÄKÖISESTI voi päivittää (Sony ei ole ainakaan tähän päivään mennessä kertaakaan sitä päivittänyt, about kaikkea muuta kyllä), mutta täysin 101% varmuuttahan kellään Sonyn ulkopuolella ei tietty voi olla. metldr:n kautta siis ladataan kaikki muut loaderit (esim. appldr mikä dekryptaa ja lataa kaikki pelit sekä isoldr mikä dekryptaa ja lataa kaikki eristetyssä SPU:ssa toimivat moduulit kuten nyt vaikkapa AACS-purkaja, loaderit vastaavat myös digitaalisten allekirjoitusten tarkistamisesta) ja esim. tulevassa firmwaressa lisätty uusi pelien kryptausavain on melko hyödytön jos sen voi uuden appldr:n jo tiedossa olevilla metldr:n avaimilla dekryptaamalla kaivaa. Sony voi tietenkin tehdä ainakin pikkukiusaa obfuskoimalla noiden loaderien koodia tulevissa firmware-julkaisuissaan, mutta obfuskaatio yksinään ei tietenkään ikinä ole mikään kovin kestävä ratkaisu.

- lv0:n avaimia (ensimmäinen pala ajettavaa koodia bootloaderin jälkeen) ei ole kellään koska niitä ei, ainakaan vielä, ole kukaan bootloaderista ulos kaivanut -- sikäli kun se on edes mahdollista. Tässä varmaan myös yksi mahdollisuus Sonylle järjestää jotain kiusaa heille ketkä haluaisivat purkaa ja kustomoida tulevia firmware-versioita (huom: lv0:aa VOI päivittää).

- Tulevaisuudessa valmistettavat PS3:t sisältävät ihan varmasti tietoturvalliseksi päivitetyn firmwaren. "Se on mahdotonta?" No ei välttämättä, ks. seuraava kohta.

- Nintendo "valkolistaa" jo kaiken vanhan virallisen DS-softan DSi:ssään (sellaiset pelit missä ei ole vielä headerissa valmiiksi uudempaa, tietoturvallisempaa digitaalista allekirjoitusta) joten ei tuo whitelistingin käyttöönotto varmaan Sonyllekaan mikään mahdoton ajatus ole. Ei kannata siis päivittää PS3:aan nyt jos aikoo hakseja käyttää tulevaisuudessa käyttää tai muuten voit joutua juottamaan kiinni vehkeet millä voit kirjoittaa softan ohi flash-muistiin.

- Käyttökelpoinen PS2-emulaatio 100% softalla on jotain minkä kanssa Sonyn insinööritkin lopulta luovuttivat. Kuten täälläkin joskus on kirjoitettu, Cell EI OLE mikään "jeesus-suoritin".

- 3.55:lle on jo toimiva "jailbreak" geohotilta, tosin sillä ei toimi vanhat signaamattomat homebrew-ohjelmat (ne on kyllä mahdollista itse signata hänen työkaluillaan jos haluaa). Niin, ja se ei tue niitä vanhoja BD-wareloadereita edes signattuna, mutta ei kai se ketään haittaa? :-)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi