Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony paljasti uuden käsikonsolinsa Tokiossa

Sony paljasti uuden käsikonsolinsa tänään Tokiossa. Toistaiseksi Next Generation Portablena eli NGP:nä tunnettu laite ilmestyy kauppoihin ensi jouluksi.

Konsolin sydämenä sykkii neliytiminen ARM-prosessori, joka puskee yhdessä grafiikkaprosessorin kanssa viihdettä 960x544-resoluutioiselle OLED-laajakuvanäytölle.

Pelaamisessa auttavat kaksi analogista tattia, ristiohjain sekä neljä perusnäppäintä. Lisäksi laite sisältää kaksi kosketuspaneelia: yhden etupuolen viisituumaisessa näytössä ja toisen laitteen selkämyksessä. Lisää vaihtoehtoja ohjaamiseen tarjoavat liikkeentunnistusanturit.

NGP:llä voi pitää yhteyttä verkkoon tai muihin laitteisiin langattomasti Wi-Fin ja Bluetoothin avulla. Konsolista julkaistaan useampia versioita, joista yksi sisältää myös 3G-tuen. GPS-tuki ja elektroninen kompassi auttavat puolestaan suunnistamisessa. Sony korostaa, ettei kyseessä ole puhelin.

Sony ei vielä puhunut laitteen hinnasta tai akun kestosta. Eurogamerin saamien tietojen mukaan yhtiö aikoo ainakin aluksi myydä konsolia tappiolla. Akun arvioitiin puolestaan kestävän neljästä viiteen tuntia.

Viihde-elektroniikkajätti esitteli myös NGP:n pelitarjontaa. Lavalla annettiin demonstraatio Unchartedista, jossa kiipeiltiin käyttämällä selkämyksen kosketuspaneelia. Myös muut Sonyn tärkeät pelisarjat, kuten Wipeout ja Resistance, nähdään konsolilla. Lisäksi yhtiö lupaili vahvaa tukea muilta julkaisijoilta.

Metal Gear -mestari Hideo Kojima puhui tilaisuudessa kryptisesti tulevista suunnitelmistaan hehkuttamalla NGP:n potentiaalia pilvipelaamisessa. Sonyn tavoitteena on jatkaa käsi- ja kotikonsolien yhteistyötä.

Pelit tuodaan tarjolle niin kivijalkakauppoihin kuin verkkoonkin. Kauppojen hyllyiltä pelejä voi ostaa NGP:lle omistetuilla flash-muistikorteilla, joille mahtuu myös lisäsisältöä tai vaikkapa tallennuksia.

Verkossa konsolilla käytetään samaa PSN-tunnusta kuin PlayStation 3:lla. NGP perii isoveljeltään myös trophy-tuen.

Galleria: 

Kommentit

Vaikuttaa kaikinpuolin erinomaiselta. Noi kaksi tattia erityisesti lämmittää pitkään niitä odottanutta PSP-pelaajaa. Vihdoin pääsee pelaamaan ohjauksen osalta samalta viivalta isonveljen kanssa.

Harmi että ei ole puhelin. No voihan sitä nokialaisen teipata takakanteen :)

Tulee sieltä Android-luureille PS-alusta, jossa pitäis olla ainakin PSOne-emulaattori: http://www.engadget.com/2011/01/27/sony-announces-playstation-suite/

Ostoon menee heti kun Suomeen saapuu, jossei jo aikaisemminkin importtina. Loistavaa saada viimein vahvistus pitkään jatkuneille huhuille. NGP:n muotoilu miellyttää ja analogitatit näyttävät ainakin kuvissa huomattavasti toimivimmilta kuin aikaisemmissa psp-versioissa käytetty "lituskatatti". Julkaisupäivästä / ajankohdasta ei ilmeisesti vielä puhuttu mitään? Tulisipa nyt edes joulumarkkinoille 2011.. Engadgetista löytyy lisää kuvia ja videota jos ko. laite kiinnostaa:

http://www.engadget.com/2011/01/27/sony-psp2-ngp-a-closer-look/

Onko siitä puhuttu mitään, että tuleeko tässä laitteessa toimimaan vanhat PSP-pelit? Eivät siis UMD-pelilevyt, koska laite ei mediaa tue, mutta entä digitaaliset PSP1-pelit, onko niihin hardware/software tukea tulossa?

Carmanen: laite tukee sekä ps1- että psp-pelejä softamuodossa.

Raitzi & Newbia: Onhan sieltä myös tulossa SonyEricssonin Xperia Play eli playstation puhelin.

http://www.gsmarena.com/se_xperia_play_prototype_gets_a_thorough_review_...

Pakko sanoa: Day one. Ajattelin jo, että käsikonsolit ovat jääneet itsellä vähän taka-alalle, mutta ei tätä Sonyn ihmettä voi vastustaa.. Kaz, I luv u.

Ihan kivan näköinen kapistus, tosin en varmaan osaisi valita tuon puhelimen ja tämän välillä. :)

Vakuuttavalta näyttää kyllä, toivottavasti hinta vielä olisi sitä 300 - 350€ luokkaa (Jos vähemmän niin wow) niin voisi harkita mikäli pelit innostavat ja vielä paljastamattomat speksit miellyttävät. Se että laitteen pelit ovat edelleen aluekoodittomia olisi hyvä myös tietää.

Edelleen ihmettelen kannettavan pelilaitteen tarvetta nykyaikana. Mikäli puhelin olisi mukana, olisi huomattavasti järkevämpi tuote. Nyt vaikuttaa yhtä lailla hyvältä, kuin GBA tai DS aikanaan, eli hankinnalta joka jää hyllyyn pölyttymään ensimmäisen viikon jälkeen, kun ei ole minkäänlaista syytä kantaa mukana. Kokolailla hienon näköinen kuitenkin, joskin kysymyksiä herättää tuo kosketusnäyttö, kun ei minkäänlaista läppää ole suojana. Tuleekohan paketin mukana jonkinlainen kotelo, vai perushinnoitteluna kaupan päälle 30€ hintalapulla?

"joskin kysymyksiä herättää tuo kosketusnäyttö, kun ei minkäänlaista läppää ole suojana."

Miksi??? Aika harva pitää puhelimessaankaan mitään suojia näytössä ja hyvin toimii. Nokia paskoista en tiedä mutta iPhone, Samsung ja HTC, jollainen itselläni on, tutuvat ainakin toimivan ilman sen kummempia suojia.
Vaikka tosin jotkun laittavat suojakalvon näytön päälle minkä varmasti voi tähänkin laittaa.

-WaLuigi-: Jos näyttö on lasia, ei se käytännössä tarvitse mitään suojaa. Puolitoista vuotta kulkenut huoletta HTC Heron kanssa, eikä näytössä ole naarmun naarmua. Nuo mobiililaitteiden lasinäytöt ovat yllättävänkin kovaa tavaraa ja kestävät melkoista rääkkiä.

Eiköhän ne laita gorillaa tohonkin kanteen niin ei tarvitse alkaa naarmuista huolehtimaan.
Suojaboksin ostan silti, ettei koloihin mene shaibaa kun sitä kantelee repussa tai vastaavassa.

"Nokia paskoista en tiedä mutta iPhone, Samsung ja HTC, jollainen itselläni on, tutuvat ainakin toimivan ilman sen kummempia suojia."

Omalta osaltani Nokialaiset ovat olleet ainoita, joiden tiedän kestäneen. Lähipiirissä on kuitenkin iTuotteiden näytöt hajonneet säännöllisesti. Samsungista ja HTC:stä en niinkään tiedä. Kaikkien kanssa nyt kuitenkin saa omien käsitysten mukaan aika varovainen olla, ettei mitään avaimia/muuta ole samassa taskussa. Toisaalta eipä tulisi itselleni mieleenkään kantaa luuria missään muualla kuin asiallisessa suojataskussa...

Toisaalta tuo kone nyt vaikuttaa sen verran hyvän kokoiselta, ettei taida pahemmin taskuihin mahtuakaan, joten rauhassa kai saa elellä.

http://www.youtube.com/watch?v=71-v9DcSvBc hienolta näyttää ja tuo kosketusnäyttö ominaisuus on sovellettu mielenkiintoisella tavalla.

-WaLuigi- | Jäsen 27.01.2011 | 19:47
"Edelleen ihmettelen kannettavan pelilaitteen tarvetta nykyaikana"

Itse työskentelen suomalaisessa yrityksessä vientitehtävissä joten matkustamista sekä hotelliyöpymisiä tulee vuodessa melko paljon. Voin kertoa, että kyseiset laitteet ovat pelastus niin pitkillä lennoilla kuin hotellihelvetissäkin. Henkilökohtaisesti pidän myös siitä että tekivät ihan puhtaasti pelikoneen NGP:sta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi