Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Iwata: Japanilaisten RPG-pelien kehityttävä

Japanissa julkaistussa Iwata Asks -artikkelissa Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwatan haastattelupöydän ääreen oli päätynyt kaksi maassa tunnettua pelisuunnittelijaa ja -ohjaajaa, Hironobu Sakaguchi ja Tetsuya Takahashi. Sakaguchin viimeisin tuotos on kehuja kerännyt The Last Story, kun taas Takahashin viimeisin julkaisu on niin ikään kehuttu Xenoblade.

Osana keskustelua pohdittiin, mitä vaadittaisiin, että japanilainen roolipeli (lyhyesti JRPG) menestyisi myös nousevan auringon maan ulkopuolella. Iwatan ehdotukseen, jonka mukaan maan pelintekijät toistavat liiaksi samoja malleja ja kaavoja, ei kuultu vastaväitteitä. Sakaguchin mukaan tämän takia JRPG:t tarvitsevat muutosta. Hän uskoo myös, että Japanissa tuotetut pelit ovat hyviä ilmaisemaan tunteita sekä yksityiskohtia ja jos pelientekijät arvostavat näitä osa-alueita, JRPG-pelit tullaan hyväksymään ympäri maailman.

Kaikki kolme olivat samaa mieltä, että on olemassa asioita, jotka ovat kiinnostavat ympäri maailman ja näiden asioiden selvittäminen on Iwatan mukaan asia, johon japanilaisten pelinkehittäjien täytyy pyrkiä.

The Last Story julkaistaan Japanissa 27.1. ja se on saanut maan seuratuimmalta pelilehdeltä, Famitsulta, hyvät arvostelut pisteillä 38/40. Xenoblade julkaistiin japanilaiskuluttajien iloksi viime kesänä, nousten julkaisuviikkonsa myydyimmäksi peliksi 83 000 kappaleen myynneillä. Famitsu noteerasi pelin pisteillä 36/40.

Kummallekaan pelille ei ole näillä näkymin luvassa julkaisupäivää Euroopassa, mutta Xenobladen mahdollinen julkaisu Amerikassa näyttää hitusen paremmalta. Se on listattu Nintendo of American sivustolle julkaistavaksi joskus tulevaisuudessa.

Galleria: 

Kommentit

"Kummallekaan pelille ei ole näillä näkymin luvassa julkaisupäivää Euroopassa..."
Jos vaikka alottaisivat siitä että julkaisisivat pelin muuallakin kuin Idässä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi