Aikaisemmin Amazonin Kindle-laitteiden suojaukset murtanut Yifan Lu kertoo nyt löytäneensä tietoturva-aukon PlayStation Vitasta.
Aukko saattaa mahdollistaa kotikutoisten ohjelmien eli ns. homebrewn ajamisen käsikonsolilla ja Lu pyytääkin hakkeriyhteisöltä apua latausohjelmiston kehittämiseen. Riippumattoman Vita-kehittäjän Twitterissä esittämään huoleen mahdollisesta piraattipelien invaasiosta Lu vastasi, ettei voi mitään sille, mitä muut tekevät tulevaisuudessa.
Kommentit
Jospa tämän myötä lähtisivät Vitankin...
Jospa tämän myötä lähtisivät Vitankin myyntiluvut nousuun?
Otsikosta voisi päätellä, että kaikki...
Otsikosta voisi päätellä, että kaikki suojaukset on murrettu, vaikka todellisuudessa on saatu vain vähän varvasta user mode -tasolle. Tällä hetkellä edes sitä HELLO WORLDia ei pyöri ruudulla. Tuosta on vielä aika pitkä matka kernel-tason reiän hyödyntämiseen.
When asked for proof of the exploit, Yifanlu told Crave, "I could [proabably] get a 'pretty' hello world done by next week. Right now, the hello world can't be seen on screen but is observable indirectly and we know that code is running."
Lähde: http://news.cnet.com/8301-17938_105-57507041-1/a-conversation-with-the-f...
"Jospa tämän myötä lähtisivät Vitanki...
"Jospa tämän myötä lähtisivät Vitankin myyntiluvut nousuun?"
Mene töihin ja osta pelisi rahalla sanoisin näille ihmisille jotka ostavat koneensa sen mukaan että saako niille "homebrew" -softaa. Voi tulevaisuuden pilvipalvelut olla aika tiukka paikka näille ressukoille...
"Mene töihin ja osta pelisi rahalla s...
"Mene töihin ja osta pelisi rahalla sanoisin näille ihmisille jotka ostavat koneensa sen mukaan että saako niille "homebrew" -softaa."
Harmi vaan, kun rahallakaan ei oikein meinaa saada yhtä monitoimista laitetta, kuin mitä näistä käsikonsoleista on viime aikoina saatu homebrewn ansiosta. Esim. DS:hän on aivan loistava lukulaite e-book:eille, näppärä katselulaite elokuville ja sarjoille reissuun, musiikkisoitin, retropelikonsoli jossa pyörivät kaikki tärkeimmät niin 8- kuin 16-bittisetkin konsolipelit jne... Melkein joka tarpeeseen löytyy sovellusta. Ja vielä kaiken lisäksi muutenkin loistava pelilaite. Ja käsittääkseni DS on silti myynyt "kohtuullisen" hyvin, vaikka homebrew kukoistaakin... ;)
Kunhan joku julkaisisi tällaisen vehkeen ihan oma-aloitteisestikin ilman, että noita oheistoimintoja kuristetaan vain joihinkin hyvin rajoitettuihin asioihin, niin eipä siinä sitten mitään homebrew:ta enää tarvittaisikaan. Mutta kun ei tunnu raha kelpaavan. Älykännykät taitavat päästä jo aika lähelle, mutta niissä tuo pelipuoli ei ole yhtä sujuvaa. Tabletit taas ovat liian isoja jatkuvasti mukana raahattaviksi (eikä niissäkään tuo peliohjaus ole yhtä sujuvaa, ellei sitten raahaa mukana myös erillistä ohjainta).
TkHX: PlayStation Mobilehan yrittää v...
TkHX: PlayStation Mobilehan yrittää vähän ratkaista tätä ongelmaa tuomalla mahdollisuuden virallisesti hyväksyttyyn homebrew-matskuun. Tietysti siinäkin on omia rajoituksiaan, ja esimerkiksi juuri nuo emulaattorit tuskin menevät Sonyn seulasta läpi. Ne kun ovat tekijänoikeuksien sun muun sellaisen kannalta kovin harmaalla alueella.
"emulaattorit tuskin menevät Sonyn se...
"emulaattorit tuskin menevät Sonyn seulasta läpi. Ne kun ovat tekijänoikeuksien sun muun sellaisen kannalta kovin harmaalla alueella."
Tämähän tässä onkin yksi huvittavimmista asioista. Oma mielipiteeni on, että kyllä nuo parikymmentä vuotta vanhat 8- ja 16-bittiset pelit olisi voinut jo aikaa sitten huoletta julistaa abandonwareksi (ja samalla myös laillistaa ko. termi ihan virallisestikin). Tuskinpa kovin moni noita pelejä enää pelaa muuta kuin nostalgiamielessä, eli parhaassa tapauksessa ne pelit joita pelataan löytyvät hyllystä ihan alkuperäisinä kappaleinakin vuosien takaa hankittuna (kuten esim. itselläni). Ennestään tuntemattomiin ja pelaamattomiin peleihin tuskin kovin moni vapaaehtoisesti enää koskee.
Jotkut toki yrittävät perustella asiaa sillä, että samoja pelejä myydään vielä näissä uusissa latauspalveluissakin ihan oikealla rahalla. Sepä kun vaan ei asiaa pahemmin muuta. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kyllä se vanha tärkeä peli tulee silti ostettua myös uudelle koneelle jos sellainen on tarjolla, varsinkin silloin kun porttaus on hyvin tehty ja vielä höystetty nykyaikaisilla mausteilla (achievements, hyvällä maulla päivitetty grafiikka/mahdollisuus originaaliin grafiikkaan ym.) Ne ketkä retroilusta tykkäävät, haluavat yleensä tärkeät pelinsä joka tapauksessa kaikille alustoille, varsinkin jos hinta pysyy järkevän nimellisenä.
Ja sinänsähän tuo "harmaan alueen" ylläpitäminen ei edes auta mitään. Kyllä ne emulaattorit ja pelit ovat joka tapauksessa kaikkien saatavilla hyvinkin helposti, olipa asia "laillista" tai ei. Itse uskoisinkin, että emulaattorien virallistaminen ja vapauttaminen olisi vain ja ainoastaan positiivinen piristysruiske erityisesti käsikonsoleiden myynnin kannalta. Ainoatakaan oikeasti huonoa puolta en asiasta keksi. Positiivisia kylläkin, koska asian vapauttaminen saattaisi vähentää myös näihin epävirallisiin ratkaisuihin turvautumista (jotka sitten tuovat mukanaan mahdollisuuden myös uusien pelien warettamiseen).
Kiinastahan saa tilattua androidilla ...
Kiinastahan saa tilattua androidilla varustettuja vitaklooneja, millä pyörii emulaattorit vaivatta, eikä maksa maltaitakaan. Siinä hyvä korvike emulaationälkäisille? Ouya-konsoli taasen, mikäli toteutuu, antaa homebrew-pohjan kotikonsolimallille ilman haxxor-vääntämistä. Hyvä idea.
"Oma mielipiteeni on, että kyllä nuo ...
"Oma mielipiteeni on, että kyllä nuo parikymmentä vuotta vanhat 8- ja 16-bittiset pelit olisi voinut jo aikaa sitten huoletta julistaa abandonwareksi (ja samalla myös laillistaa ko. termi ihan virallisestikin)."
Jos itse tahkoaisit edelleen rahaa noilla titteleillä mielipiteesi olisi päinvastainen.
"Jos itse tahkoaisit edelleen rahaa n...
"Jos itse tahkoaisit edelleen rahaa noilla titteleillä mielipiteesi olisi päinvastainen."
Ne ikivanhat pelit ovat kyllä joka tapauksessa helposti kaikkien saatavilla pc:lle. Silti niillä tahkotaan rahaa. Kuten sanottu, _hyvin tehty_ uusintajulkaisu on silti aina hankkimisen arvoinen asiasta kiinnostuneelle, vaikka alkuperäisteos onkin jaossa ilmaiseksi.
Jos harmaasta alueesta puhutaan, niin minusta ainoa harmaa alue on siinä, että nyt yritetään rahastaa täsmälleen samoistakin peleistä useampaan kertaan ihmisiltä, joilla on alkuperäinenkin peli vielä hyllyssään.
FinPete82: tuosta kiinakloonista vähän aikaa sitten itsekin luin ja vaikutti tosiaan varsin mielenkiintoiselta laitteelta. Siitä pitäisi tosin vielä ensin kaivaa vähän lisätietoa, eli onko laitteen muu ohjelmistotarjonta yhtä kattavaa kuin esim. DS:n homebrew-puolella. Tosin, tuskinpa tuo laite on homebrewstä moralisoivien näkökulmasta katsoen yhtään sen hyväksyttävämpi ratkaisu...
Ouya-konsoliin minä taas en kovin suuria odotuksia kohdista. Jossain olikin vastoittain aiheesta varsin osuva artikkeli, jonka perusteella ainakin minä jo vakuutuin, että ainakaan ennalta luvatussa muodossaan tuollaista konsolia tuskin tullaan koskaan näkemään.
FinPete82 ja TkHX: Kannattaa lukea tu...
FinPete82 ja TkHX: Kannattaa lukea tuon Droid X360:n arvostelu ensin: http://www.eurogamer.net/articles/df-hardware-droid-x360-review
"The X360's physical controls are at best mildly frustrating and at worst totally unsuitable; it's almost impossible to enjoy games on this system because you can never put any faith into the responsiveness of the D-pad and buttons. The problematic interface is aided and abetted by some crippling OS performance problems - issues presumably caused by quirks in the hardware (low RAM being one possibility) or underlying software modifications made to Android 4.0 by the manufacturer. When you have a console which regularly becomes entirely unresponsive for no good reason and makes inexplicable noises even when you're not touching it, any shred of enjoyment you might have otherwise experienced quickly evaporates."
Myöskään Wololon arvostelu ei hyvää kuvaa anna: http://wololo.net/2012/08/07/droid-x360-review/
"If you expect it to be the ultimate portable emulator for all your retro gaming needs, then it’s a no go. It has more raw power than a PSP and would be able to play more games (example N64 games) close to full speed, but the bad physical controls ruin the experience for most games. As a result, for emulators that are working at a reasonable speed on both the X360 and the PSP (example, GBA emulator), the experience is much more enjoyable on a PSP. Also, as a highend device for current-gen games, it does not compete against the Vita."
PS. Olen aika lailla samoilla linjoila TkHX:n kanssa siitä, että emulaattoreiden salliminen voisi oikeasti olla Vitankin etu. Mutta samaa olen sanonut vuosikausia PS3:n (ja nyttemmin myös Vitan) codec-tuen laajentamisesta. Jotta PS3 oikeasti olisi se olohuoneen viihdekeskus, pitäisi sen videotoiston codec- ja container-tukea laajentaa roppakaupalla. Yksinkertaisesti sanottuna sen pitäisi pystyä toistamaan jotakuinkin mikä tahansa eteen tuleva videotiedosto. Mutta ei, Sony pelkää leffapiratismia tai mitälie mörköä niin paljon, että esim. MKV-tuesta edelleen vain haaveillaan.
Kommentoi
Kirjaudu kommentoidaksesi