Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Sacredia mahan täydeltä

Deep Silver esitteli Gamescomissa suljettujen ovien takana Sacred-sarjan tulevia tuulia. Odotetun kolmannen osan lisäksi maailma laajentuu latauspalveluun vanhan koulukunnan arcade-mätöllä Sacred Citadel. KonsoliFIN oli mukana esittelytilaisuudessa, jossa kerrottiin hieman, mitä näiltä kahdelta peliltä on lupa odottaa.

Sacred 3

Sacred 3 näyttää jatkavan hyväksi havaitulla kaavalla, mutta tällä kertaa aiempaa hiotumpana moninpelikokemuksena. Neljän pelaajan yhteistyötila on toteutettu drop in, drop out -menetelmällä, jolloin pelisessioon on mahdollisuus liittyä suoraan lennosta joko saman television ääreltä tai verkon välityksellä. Meno ei keskeydy edes silloin, kun joku kavereista joutuu lähtemään kesken kaiken. Sacred 3 yksinkertaisesti korvaa hänen hahmonsa tietokoneen ohjastamalla.

Yhteistyötila on tekijöiden mukaan ollut suunnittelun keskiössä. Tilaisuudessa tähän ei valitettavasti paneuduttu puhetta syvemmälle, mutta PR-miesten maalailut ”yhteistyön taiteenmuodosta” kuulostivat lupaavilta ja ennen kaikkea uskottavilta. Hahmotasolla tämä näkyy luokkien uniikeissa taidoissa, joita on ilmeisesti varsin reilusti omanlaisen pelityylin mahdollistamiseksi. Näitä pystyy myös yhdistämään jossain määrin muiden hahmoluokkien kanssa, jolloin esimerkiksi toisen pelaajan tainnuttamat viholliset voi mätkiä turvallisesti alas kielekkeeltä.

  

Hahmojen yhteisliikkeiden lisäksi kimppapelaamista mitataan yleisluontoisella mittarilla. Toimiva ja toisiaan tukeva pelaaminen täyttää amulettia, mikä puolestaan lisää kaikkien vahingontuotantoa tai auttaa muilla tavoin koko porukkaa.

Nautinnollisen kimppakivan lisäksi tekijät panostavat pelin visuaaliseen kerrontaan. Juoni pitää tapahtumat aiempaa tiukemmassa lieassa ja on täten hivenen suoraviivaisempi, mutta samoilusta ei ole luovuttu onneksi kokonaan. Isometrinen pelinäkymä saa tästä painotuksesta johtuen tehdä tilaa elokuvalliselle kameralle, joka maalaa kaukaisuudessa näkyviä detaljeja aina seesteisempien välimatkojen aikana.

  

Lyhyen demon aikana saatiin myös jonkinlainen tuntuma toimintaan ja pelimoottorin fysiikanmallinnukseen. Taistelu näytti toimivalta käännökseltä konsoleita silmällä pitäen, mutta kunnollista analyysiä varten padin varteen olisi täytynyt päästä itse. Mättö sen sijaan onnistui vakuuttamaan. Diablo 3:n tapaan oikean maailman fysiikoita hyödynnettiin muikeasti pitkin tannerta lentelevillä raadoilla sekä näyttävillä ympäristötapoilla. Visuaalisesti paahtavalle aavikolle sijoittunut kenttä oli kanssa kaunista katseltavaa.

Sacred 3:lta on lupa odottaa onnistunutta luolastotoimintaa konsoleille, joille kyseinen genre on tuottanut aina hieman ongelmia. Mikäli pelimekaniikka vain toimii yhtä hyvin kuin miltä se esittelyssä näytti ja yhteistyötilan hehkutetut panostukset saadaan edes osittain lunastettua, voi kyseessä olla varsin nautinnollinen toimintaroolipeli.

Sacred 3 ilmestyy PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja tietokoneelle joskus ensi vuonna.

Sacred Citadel

Sacred-sarjan spinoffiksi luokiteltava Citadel vie tutun konseptin kahteen ulottuvuuteen. Sivulta päin kuvattu klassisen vanhanaikainen mättö muistutti ensiminuuteista lähtien Nintendo-klassikoita kuten Battletoadsia, Golden Axea ja Final Fightia. Epäselväksi jäi, viedäänkö vaikeustaso samaan masokismia lähentelevään sfääriin kuin esikuvissa.

Sacred Citadelin puikoissa ovat Ilomilosta parhaiten tunnettu Southend Interactive, jonka mieltymys värikkääseen visuaalisuuteen näkyy myös tässä pelissä. Sarjakuvamaisen pelkistetty ote on räväkän erilainen muihin kilpailijoihin verrattuna ja korostaa entisestään tuotoksen yliampuvaa luonnetta. Tähän jäivät tosin esittelyn hyvät puolet.

  

Ehkä Deep Silverin PR-osaston kannalta oli vikatikki aloittaa Sacred Citadelin esitys tiimin halulla luoda mahdollisimman ikoniset hahmot, viitaten esikuvikseen muun muassa western-klassikon Seitsemän rohkeaa miestä sekä Gearboxin Borderlandsin, sillä seuraavaksi ruudulle räväytettiin hahmoista ne kaikkein klassisimmat. Kolmesta pelattavasta luokasta pelaaja saa valittavakseen conanimaisen barbaarin, puita halailevan samoojan ja ruohopussista tötsyjä pössyttelevän shamaanin. Valitettavasti hahmoja kuvailevat adjektiivit ovat täysin allekirjoittaneen omaa käsialaa, eikä yhdelläkään tyypillä ollut minkäänlaista persoonallisuutta.

Varsinainen pelattavuuskin jätti toivomisen varaa, tosin ilmeisesti tekijät halusivat keskittää aikansa ennemmin Sacred 3:n esittelyyn. Toiminta jäi kuitenkin yhtä puisevan oloiseksi kuin Nintendon esikuvissa, eikä paljon hehkutetut ympäristötapot ja erikoisliikkeet olleet mielekkäitä kuin visuaalisesti. Yhteistyöstäkään ei saanut minkäänlaista käsitystä tekijöiden jäädessä nuijimaan vain tavan rivivihollisia. Pelaamisen ohessa tyydyttiin toteamaan aseiden olevan päivitettävissä, mutta ilmeisesti sittemmin paljastuneiden lisätietojen valossa myös Citadel sisältää melko kattavan varusteiden keräilysysteemin. Sen tietää myöhemmin.

  

Sacred Citadel kärsi luultavasti eniten kiirehditystä esittelystä kuin ehkä niinkään huonosta pelistä, mutta siitä huolimatta muinaisilta toimintaklassikoilta oppinsa lainaava mättö jätti heppoisen vaikutelman. Jos varustekeräily nostetaan pelillisesti merkittävä asemaan ja hahmojen välinen yhteistyö taotaan yhdeksi mekaniikan kulmakivistä, saattaa Sacred Citadel päästä jopa yllättämään. Ainakaan toistaiseksi odotukset eivät ole järin suuret.

Sacred Citadel ilmestyy latauspalveluihin joskus ensi vuonna.

Galleria: 

Kommentit

Ah, toimintaropetuksia tarvitaan aina. :) Edellinen sacred ei vakuuttanut oikein millään tasolla.

Minulla on aiemmat Sacredit kokonaan testaamatta, mutta kuullut että ovat olleet hieman puolivillaisia tuotoksia. Konsoleilla hyviä "Diablo-klooneja" ei ole oikeastaan kuin Torchlight, joten Sacred 3 herätti kieltämättä varovaiset odotukset.

Edellinen Sacred oli cooppikokemuksena erinomainen. Mielenkiinnolla seuraa mitä tuleman pitää.

Sacred 2 oli kyllä ihan viihdyttävää co-oppailua. Luin jostakin artikkelista (olisiko ollut jonkun Ign:n tai vastaavan), että tuo Sacred Citadel olisi kevyttä 2d-ropellusta. Mikäli asian laita on noin, niin Citadel kiinnostaa ainakin minua varsin paljon. Kunnon sivuttain scrollaavia vanhan kansan 2d-roolipelejä ei kovin paljoa ole tullut vastaan sitten Faxanadun ja Y's 3:n.

Sacred 2 oli tosiaan makoisaa coopissa ja seuraavaa osaa odotellaan innolla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi