Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PlayStation hallitsee pohjoismaisia pelimarkkinoita suvereenisti

Ruotsalaisen pelialan järjestö Dataspelsbranschenin julkaiseman Nordic Game Sales 2013 -raportin mukaan PlayStation -laitteiden markkinaosuus on yli 40% pohjoismaisista pelimarkkinoista. Tästä valtaosa muodostuu PlayStation 3:n 40,28% osuudesta PlayStation 4:n (1,04%), Vitan (0,22%) ja PSP:n täydentäessä kokonaisuutta.

PlayStation 3:n osuus on kutakuinkin tuplat kilpailija Xbox 360:n osuuteen (20,26%) verrattuna. Myös PC yltää samoihin lukuihin (20,27%). Suomen markkinoilla PS3 jyrää yhtä vakuuttavasti, mutta Xbox 360 puolestaan on huomattavasti suositumpi alusta PC:hen verrattuna.

Nintendon alustojen yhteenlaskuttu osuus jää ehkä hieman yllättävästi vain reiluun 16%:in. Suosituin Nintendo-alusta on edelleen Wii 7,56% osuudella. Sen sijaan Nintendon tuorein tulokas Wii U on osoittautunut flopiksi myös Pohjoismaisilla markkinoilla joutuen tyytymään 1,58% markkinaosuuteen. Nintendoa kuitenkin lohduttanee tieto siitä, että pelimyynnin arvo kasvoi kaikkein eniten juuri Wii U:n kohdalla. Kasvua vuoden takaiseen verrattuna kertyi peräti 233% kun samaan aikaan muiden alustojen paitsi PS3:n pelimyynnin arvon laskiessa.

Pohjoismaista suurimmat pelimarkkinat löytyvät Ruotsista Suomen pitäessä ehkä hieman yllättäen perää. Ruotsin osuus kokonaismarkkinasta on peräti 35,5%, Norjan 25,03%, Tanskan 21,09% ja Suomen 18,38%.

Raportin perusteella pelien digitaalisen myynnin kasvu on ollut merkittävää. Kaikissa maissa digitaalinen myynti on lähes kaksinkertaista fyysisten kopioiden myyntiin verrattuna. On kuitenkin syytä huomioida, että raportin digitaalisen myynnin data perustuu osittain arvioon eikä todelliseen mitattuun volyymitietoon. Digitaaliseen myyntiin on lisäksi laskettu mukaan mobiilipelit, sosiaalisen median pelit sekä F2P & P2P MMO:t.

Raportit tiedot pohjautuvat GfK Entertainmentin ja SuperData Researchin kokoamiin tietoihin.

Galleria: 

Kommentit

Eipä ole ihmekään. Nintendon siirtymä 3DS- ja Wii U -laitteisiin on ollut sanalla sanoen epäonnistunut. Vanha Wii on hiipunut jo kauan ja pelejä tulee enää erittäin hiljakseen. Wii U:n Gamepad-ohjaimella taas ei pelaa mielellään jos on muitakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi jos multiplattarista on saatavilla Pleikkaversio ja Wii U -versio jossa Gamepadin käyttö on pakotettua, niin mieluummin valitsee Pleikkaversion jossa voi pelata peruspädillä.

Digitaalisen myynnin osuus on kova tulos. Vielä kun saavat päivityksen kautta ennakkolatauksen mukaan ominaisuuksiin ja hintapolitiikan kustantajien osalta kohtuullisemmaksi. Ei tule ikävä levyjä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi