Julkaisija: Gameloft | Kehittäjä: Gameloft |
Julkaisupäivä: 20.5. 2008 | Lajityyppi: visailu |
Pelaajia: 1-4 | Hinta: 1000 Wii-pistettä (n. 10 euroa) |
PEGI-suositus: 3 | Muistipaikkoja: 290 |
Ohjaus: Wiimote | Kotisivu: http://www.gameloft.com |
PlayStationin Buzz!-visailut ovat hyvän porukan kesken lyömätöntä viihdettä. Lokalisoinnin myötä ne saavat aikuiset ja lapset saman tietovisan ääreen onnistuneella tavalla. Tästä johtuen voisi kuvitella Buzzin kaltaisten koko perheen pelien olevan Wiin pelimarkkinat pullollaan. No ei vaan ole, mutta pahimpaan puutteeseen apu tulee WiiWaresta. TV Show King on Gameloftin julkaisema WiiWare-peli, jonka perusidea on aika lähellä Buzzin vastaavaa. Pelaaja pääsee tälläkin kertaa visailemaan kolmen muun tietoviisaan kanssa kuvitteelliseen TV-ohjelmaan, jota luotsaavat psykopaattisesti hymyilevä miesjuontaja sekä tyhjäpäinen avustajabimbo.
Perusmoodissa neljä pelaajaa kilpailee TV Show Kingin tittelistä. Jos arsenaalista ei löydy neljää Wiimotea, voidaan loput kisaajat luovuttaa tekoälyn ohjaamiksi. Ruudulla näkyvän kysymyksen jälkeen Wiimotella osoitetaan oikeaksi tietämäänsä (tai luulemaansa) vastausta ja sen jälkeen painetaan pikaisesti A-nappia valitsemiseen. Nopein oikea vastaus palkitaan suurimmalla rahapalkinnolla. Välillä Wiimotea käytetään taskulampun omaisesti paljastamaan oikea vastaus pimeästä "laatikosta". Ohjaus on luontevaa tällaiseen peliin, ja se on myös tarpeeksi yksinkertaista.
TV Show Kingin perustila ei yksin pelatessa ole kovinkaan pitkäikäistä hupia, sillä tietokonevastustajien voittaminen ei luonnollisesti tuo juuri onnistumisen elämyksiä. Onneksi vaihtoehtona on netin Älypää-pelistä tuttu käytäntö, joka tottelee tällä kertaa nimeä Quiz Attack: ensimmäisestä väärästä vastauksesta peli loppuu kuin seinään. Quiz Attackin kysymykset vaikeutuvat pikkuhiljaa, joten tällä tavalla on luotu yksinpeliin tarvittavaa jännitystä mukaan. Yhteensä kysymyksiä on 3000 kappaletta, joka riittää mainiosti satunnaisiin peli-iltoihin. Aihepiirit vaihtelevat tuttuun tapaan viihteestä yleistietoon, historiasta maantietoon ja aina matematiikkaan asti. Kysymykset ovat ajankohtaisia ja sopivan yleismaailmallisia. Pelkällä tietämyksellä ei aina pärjää, sillä onnenpyöräosiossa voi joutua huonon tuurin vuoksi luovuttamaan vankalla tiedolla kerätyt pisteensä toiselle pelaajalle.
Lokalisointi ei ymmärrettävästi ulotu WiiWare-peleihin, sillä ne ovat muutenkin Wiillä harvassa. Samalla sen puute pudottaa otollisesta yleisöstä suuren osan pois, koska englanninkielisten kysymysten ymmärtämisessä on tekemistä jo pelin alkupäässä. Eritoten matemaattiset termit aiheuttivat hämmennystä, vaikka itse päässälaskutoimitukset eivät kovin vaikeita olekaan.
Graafisesti TV Show King näyttää pirteältä tapaukselta räikeine väreineen. Karmean juontajan mielipuolinen hymy saa lisävirettä animaation vähyydestä, mutta onneksi mukaan on sisällytetty tuki Mii-hahmoille. Oma Miin tanssiminen palkintopallilla tai surkuttelemassa häviötään tuottaa halpaa hupia...mutta hupia kaikesta huolimatta! Yleisössä olevat tutut kasvot tuovat niin ikään hymyn huulille. Gameloft on siis oivaltanut Mii-hahmojen yksinkertaisen käytön tuoman lisäarvon oikein.
TV Show King ei tarjoa formaattiin mitään uutta, mutta tekee osuutensa miellyttävästi ja vieläpä kohtuullisen halvalla. Ladattava lisäsisältö olisi kuitenkin ollut omiaan tällaiseen tuotokseen, sillä himovisailijalle 3000 kysymystä saattaa olla liian vähän.