Ubisoft Montrealin kehittämä, Ubisoftin julkaisema, sekä suuresti markkinoitu Far Cry 3 vie pelaajan trooppiselle saarelle kauas sivistysyhteiskunnasta. Kaikki alkaa, kun pelattava hahmo Jason Brody ystävineen tekee laskuvarjohypyn merirosvojen hallitsemalle saarelle ja he joutuvat luonnollisesti napatuiksi. Siitä alkaa sitten pitkä ja kivinen Jasonia koetteleva ja muuttava matka, jonka aikana hän yrittää pelastaa ystävänsä. Aluksi hän ”nössöilee” mutta ajankuluessa väkivalta turruttaa hänet ja hänestä tulee väkivaltaa rakastava nuori eksynyt mies.
Tarina ei ole mikään ikimuistoinen mutta se on silti ihan viihdyttävää seurattavaa ja FPS-rintamalla parhaita vastaani tulleita. Parhaiten luotu hahmo on mielestäni merirosvojohtaja Vaas. Hän on mielipuolinen, sekä täysin arvaamaton ja loistavan ääninäyttelyn ansiosta hänestä muodostuu aidosti karmiva persoona. Suurin heikkous tarinassa on, että Jasonin ystävät eivät ole ollenkaan kiinnostavia, eikä näin ollen heidän pelastamisensakaan tunnu ollenkaan merkitykselliseltä.
Pelin vahvin osa-alue on avoinmaailma ja sen tuomat yllätykset. Mikäs sen mukavampaa, kuin ajaa jyrkänteeltä alas puhvelia väistäessä tai sydämen pompatessa kurkkuun alligaattorin hyökätessä kimppuun joen yli oikaistaessa, sekä ne lukemattomat muut mahdolliset asiat. Ympäristö on hieno ja alkutunneilla piti pari kertaa pysähtyä pelkästään maisemia katselemaan mutta tämä ei kestä kauaa, koska yleisilme on pitkälti samanlainen kaikkialla. Kyllästymistä tämä ei kuitenkaan aiheuta sillä tekemistä riittää. Voit vallata vihollisten leirejä, aktivoida radiotorneja, suorittaa tehtäviä saaren asukkaille, kuljettaa toimituksia, napata etsintäkuulutettuja, metsästää eläimiä, suorittaa haasteita, kerätä erilaisia esineitä tai vaikkapa pelata pokeria.
Mukavaa lisää tuovat myös varusteiden parantaminen, joihin vaaditaan aina jonkin tietyn eläimen nahat. Pelaaja voi myös kehittää hahmoaan taitopisteillä, joita saa kokemuspisteiden ylittäessä aina tietyn rajan. Kykypuusta voi valita sitten ominaisuuksien parannuksia tai uusia taisteluliikkeitä. Lisäksi lääke- ja muut ruiskeet, jotka parantavat ominaisuuksia hetkellisesti, valmistetaan itse kerättävistä kasveista.
Aseita löytyy tarpeeksi kattava valikoima, joskin niitä olisi voinut olla enemmänkin. Niitä voi kuitenkin onneksi muokata vaikka äänenvaimentimilla ja paremmilla tähtäimillä. Erikoisaseet ovat kuitenkin mielenkiintoisimpia. Liekinheittimellä rakennusten ja maaston sytyttäminen tuleen on näyttävää ja jousipyssyllä hiippailu tuo rutkasti enemmän tyydytystä, kuin esimerkiksi AK-47:llä räiskiminen. Äänet ovat hyvällä mallilla mutta eivät yllä kuitenkaan Battlefield 3:n tasolle. Äänimaailma on muutenkin ihan hyvä. Välillä vain ärsytti kun yritin hiippailla hiljaa ja sitten taustalle tuli jotain sykettä nostavaa musiikkia.
Pituutta pelillä on kuitenkin yllättävän vähän avoimenmaailman peliksi. Pelattuani pelin läpi, johon kuului myös vapaata seikkailua ja paljon sivutehtäviä, pelikello näytti reilua 25:ttä tuntia. Yksinpelin lisäksi löytyy kuitenkin myös co-op, joka on kylläkin tylsää putkessa räiskimistä tiimityöskentelyn ollessa minimeissään. Sitten löytyy myös moninpeli, jota en ole kokeillut ja karttaeditori, joka pikatestauksen jälkeen vaikutti hyvin kankealta ja lagiselta mutta se tarjoaa kuitenkin kiinnostuneille mahdollisuuden tehdä hienoja karttoja.
Kokonaisuudessaan peli on täyttä rautaa ja etenkin valinnanvapaus kaikessa saa pelaajan helposti peliin koukkuun useiksi tunneiksi. Tuskin pelaan enää uudelleen tarinaa mutta saarille tulee takuuvarmasti palattua vielä myöhemminkin lyhyemmissä pätkissä. Suosittelen peliä erityisesti avoimenmaailman ystäville ja hiippailusta pitäville vaikka lähes puhtaaseen räiskimiseenkin annetaan mahdollisuus.