Mario Tennis 64-pelin tekijänä kunnostautunut Camelot on jo varsin pitkään työstänyt Golden Sun-roolipeliä, joka juuri julkaistiin Japanissa varsin hyvään vastaanottoon -- paikallinen "peliraamattu" Famitsu Weekly antoi pelille 34/40 pistettä, mikä on todella hyvin ottaen huomioon, että lehti on hyvin kriittinen juuri taskukonsolipelejä kohtaan. Yhdysvaltojen ja Euroopan julkaisua odotellessa, tässä esikatsaus tähän erittäin odotettuun roolipeliin.
Japanista kantautuvien raporttien mukaan, pelin juoniosasto käsittää seuraavaa: neljä nuorta pystyy pakenemaan pahuuden riivaamasta Heidian kylästä ja pian paljastuu, että heille on tulossa elämää suurempi tehtävä eli luonnollisesti koko olemassaolevan maailman pelastaminen.
Neljä nuorta ovat: Ivan (tuuli), Mari (vesi), Gerald (tuli) ja Robin (luonto), joista viimeisin on ryhmänjohtaja. Jokaisella nuorista on erikoiskyky, jolla hän pystyy taikomaan esiin valtavia voimia (ja jos et huomannut, kyvyt näkyvät nuorten nimien perässä).
Heti alkuun on varmasti huomattava (katso vaikka allaolevia ruutukaappauksia) kuinka teknisesti kehittynyt Golden Sun on. Maastot ovat hämmästyttävän komeita ja värikkäitä taskukonsolille ja erityisesti taisteluissa näkyvät erikoisefektit ovat hämmästyttävän upeata katseltavaa.
Myös äänipuoli on hyvällä mallilla ja kuten kunnon roolinpeliin kuuluu, pelkästään Golden Sunin ääniosio voi hyvinkin nostaa tämän pelin klassikkokaartiin.
Pelin suola on kuitenkin taistelusysteemi, mutta se on hieman erilainen muihin roolipeleihin nähden. Taistelut keskittyvät lähinnä taikoihin normaalien hyökkäyksien sijaan. Itseasiassa, GS:ssa käytettävät liikkeet ovat huomattavasti lähempänä psyykkisiä voimia normaalien taikojen sijaan. Yksi pelin suurimmista ominaisuuksista on se, että taikojen käyttö ei rajoitu pelkästään taisteluihin -- seikkailun aikana pelaaja kohtaa useita paikkoja ja puzzleja, jotka vaativat taikavoimia, jotta ne pystytään ratkaisemaan.
Tekijät yrittävät myös erottaa Golden Sunia muista roolipeleistä tekemällä pelistä mahdollisimman epälineaarisen. Enää pelaajan ei siis tarvitse mennä paikasta A paikkaan B ennaltamäärätyn kaavan mukaisesti, vaan seikkailun varrella on useita kohtia, joissa voi edetä useaan eri suuntaan, jolloin pelin juoni muuttuu samassa tahdissa. Camelotin presidentti Hiroyuki Takahashi onkin paljastanut, että Golden Sun tarjoaa niin paljon valinnanvaraa, että kaikkia tapahtumia on kerrassaan mahdotonta nähdä yhdellä läpäisykerralla. Tästä syystä peli tarjoaakin yli 40 tuntia pelattavaa, mikä on todella paljon käsikonsolipelille. Uusintapeluuarvon lisäksi arvoa parantaa huomattavasti linkkikaapelituki, jossa kaverit voivat taistella toisiaan vastaan omilla hahmoillaan.
Kokonaisuutena, Golden Sun vaikuttaa hämmästyttävän hyvältä roolipeliltä, ja se tuskin pettää monia fanejaan kun se julkaistaneen sopivasti joulumarkkinoille.