Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom: Säkkiukon syksy

LittleBigPlanetista on kaikessa hiljaisuudessa muodostunut pieni suuri menestystarina; Sony kertoi vastikään pelin eri versioille luodun yli seitsemän miljoonaa kenttää. Gamescomissa pidetyssä esittelyssä laskettiin, että jos kaikki nämä kentät iskisi rinnakkain, Säkkipojalta kuluisi 21 vuotta niiden kaikkien läpi juoksemiseen. Sitä ei kuitenkaan kerrottu, kuinka moni kentistä on edes läpijuoksun arvoinen.

Mahtuisiko Vita Säkkipojan taskuun?

Franchise jatkaa kuitenkin tänä syksynä laajanemistaan, kun pelistä toisaalta julkaistaan uusi versio Vitalle ja toisaalta Säkkipoika opetetaan ajamaan mikroautolla. Koska LittleBigPlanetia on aiemminkin pystynyt pelaamaan käsikonsolilla, ei LBP Vita ole maailmoja mullistava uutuus. Laitteen kaikki ominaisuudet on kuitenkin otettu hyötykäyttöön. Kentälle saa nyt heittää esineitä, joita liikutellaan sormen kosketuksella. Palikoita voi myös työntää pois Säkkipojan tieltä ja taustarakenteisiin uponneita palkkeja voi poksautella etenemisalustoiksi Vitan takapuolta hivelemällä.

Vita-version todelliset mahdollisuudet kävivät ilmi muutamassa pelaajien luomissa kentissä. Kallistelua hyödyntämällä on saatu toteutettua näyte siitä, mitä LocoRoco olisi voinut olla, jos PSP:stä olisi löytynyt kallistussensorit. Joku oli myös rakentanut "kentän", jota pelataan kääntämällä Vitan ruutu pystyasentoon. Tällöin ruudun ylälaitaan jäi pari säiliötä, joissa oli erivärisiä palloja. Ruudulle sijoitettujen säätimien avulla pallot saatiin ohjattua oikean värisiin kohdekapseleihin. Idea on mahdollisesti liian yksinkertainen laajennettavaksi pidempään mielenkiinnon ylläpitäväksi paketiksi, mutta itse ainakin vakuutuin siitä, että joku askartelee LBP-työkaluilla Tetriksen. Ehkä jopa onnistuneesti.

Aiemmin luodut kentät eivät ole pelattavissa Vitan LittleBigPlanetilla, koska sille halutaan uusia kenttiä jotka höydyntävät kaikkia alustan ominaisuuksia. Osaavissa käsissä työkaluilla voidaan tuottaa hyvinkin mielenkiintoisia ja mobiilialustalle soveltuvia minipelejä. Todellisuus tältä osin pääsee lävähtämään silmille syyskuun 19. päivästä alkaen.

Pehmustetun pilotin matkassa mikroautoilemaan

ModNation Racers ei ehkä räjäyttänyt pankkia myyntimielessä, mutta sen kehittäneelle United Frontille annettiin uusi mahdollisuus. Marraskuussa pääsemme kaikki näkemään, miten LittleBigPlanetin laajentuminen 2D-tasoloikasta kartingiin onnistuu. Tavoitteena on ainakin saavuttaa klassisen konsoli-kartingin lähestyttävyys ja mutkattomuus. Aivan kuten lajityypin nimeltä mainitsematonta kuningasta, myös LittleBigPlanet Kartingia osaa pelata ihan kuka tahansa.

LittleBigPlanetia pelissä ovat kentät, joiden henki ja visuaaliset yksityiskohdat on tuotu alkuperäisestä Säkkipojan seikkailusta. PSN:stä ladattaviin vaatteisiin ja asusteisiin investoineet ilahtuvat varmasti kuullessan, että päähenkilön voi Kartingissa sonnustaa valmiiksi garderobista löytyviin hörhelöihin. Samalla sohvalla pelaavien riemuksi kaahailua voi harrastaa yhdellä ruudulla, joka jaetaan tasan korkeintaan neljän osallistujan kesken. Verkossa kisaan voi liittyä täydet kahdeksan kangaspintaista kaasuttelijaa.

Sarjaan olennaisena kuuluva kustomointi on tietysti läsnä, ja demossa näytettiin esimerkkeinä mm. kenttää, jossa pelaajat yrittivät kilpaa muuttaa radalta löytyviä ruutuja oman värisikseen tarkoituksena saada kaapattua enemmistö alueesta ennen ajan kulumista loppuun. Kartingin rajoja koetellaan radalla, jossa mikroautosta on muokattu raketteja räimivä helikopteri. Perinteisemmistä pyöriin luottavista polkuautoistakin oli veivattu varsin villejä viritelmiä mielikuvituksen ja muokkaustyökalujen avulla.

Sony uskoo sitkeästi pelaajien luoman sisällön vetovoimaan, jopa niin paljon että julkaisee loppuvuoden aikana kaksi saman konseptin varaan rakentavaa nimikettä. Vaikka molempiin lupailtiin eeppistä kampanjaa, pitkäaikainen vetovoima syntyy pelaajayhteisön tuotoksista. Vaan kuinka jaksavat luovuuden virrat vielä pulputa?

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi