Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Monet pelialaa seuraavat lukevat miljoonan myydyn pelin rajaksi, joka määrittelee onko peli menestynyt vai ei. Tämä on harhaanjohtavaa, ainakin mikäli uskomme High Voltage Software -pelistudion luovaa johtajaa Eric Nofsingeriä.

"Yleisesti ottaen ihmiset katsovat asiaa niin, että jos peli ei myy miljoonaa kappaletta, se on floppi. Se on järjetöntä."

High Voltagen viime aikojen eniten huomiota keränneet pelit ovat Conduit sekä sen kohta julkaistava jatko-osa, jonka kehittämisen pelistudio on rahoittanut kokonaisuudessaan itse. Nofsinger vertaa pelin tekemistä minkä tahansa muun tuotteen valmistamiseen: jos tuotteen tuottaminen maksaa vähemmän kuin myynneistä saatava summa, tehdään voittoa ja voiton avulla voi tehdä toisen tuotteen.

Ensimmäisen Conduitin hän kertoo tuottaneen hyvin, siitä huolimatta että pelin myyntimäärä on laskettavissa sadoissa tuhansissa. Vaikka Conduitin budjetti oli Nofsingerin mukaan huomattava Wii-peliksi, ei se ole samaa tasoa esimerkiksi Xbox 360:n Gears of Warin kanssa.

”Jos olisimme käyttäneet Gears of Warin tuotantoon käytetyn rahasumman, tuskin keskustelisimme tästä asiasta. Työskentelisimme parhaillaan jonkin muun parissa.”

Nofsinger huomauttaa, että vuosittain vain ani harva peli yltää miljoonan kappaleen myynteihin ja jos tätä pidettäisiin menestyspelin minimirajana, ei peliteollisuus kestäisi vuottakaan. Hän uskoo Conduit 2:n myyvän paremmin kuin vuonna 2009 Wiille julkaistun ykkösosan. Hänen mukaansa ensimmäisen Conduitin myyntimääriin yltämiseen oltaisiin High Voltagella erittäin tyytyväisiä.

Galleria: 

Kommentit

Totta.Nykyään tuijotetaan liikaa myyntilukuja.Vaikka pelit ovat viihdettä siinä missä leffatkin,on peleillä toinenkin puoli.Pelien elinikä on pidempi kuin muun viihteen (musiikki yltää kyllä samaan ja ylikin) koska peleissä osallistutaan.Sillä rahalla minkä pelistä maksat,pääset osalliseksi jotain mahtavaa,elokuvan vain katsot ja se oli siinä,ehkä katsot sen toiste joskus.Peleihin osallistutaan lähes joka päivä ja moninpeli tuo lisää elinikää niille.

Tässä juuri tarkoitan sitä,että vaikka jonkin pelin myyntiluvut olisivatkin pettymys joillekin,voi se tuottaa toisille kuitenkin iloa.Ei myyntiluvut vaan peli,siinä pelit ovat ylivertaisia :)

Ajatelkaa jos joskus elokuvatkin tehtäisiinkin suoraan peli muotoon.Se olisi silti elokuva,mutta sitä ei kuvattaisi enää normaaliin tapaan ja näyttely hoituisi ainoastaan mokap-puvussa ja ääninäyttelyn kautta.Se olisi tavallaan kuin peli,mutta osittain myös elokuva koska siihen pääsisi osallistumaan ja vaikuttamaan eri päätöksillä,näin käsikirjoittajat pystyisivät luomaan eri loppuja sekä juoni valintoja jolloin jokaisen kokemus elokuva-pelistä voisi olla erilainen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi