Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Entinen Guild Wars 2 -käsikirjoittaja Jessica Price kertoo Polygonin haastattelussa mielipiteensä viimeviikkoisista potkuistaan ArenaNetiltä.

Price irtisanottiin keskiviikkona sen jälkeen, kun hän oli reagoinut pelaajan antamaan asialliseen Twitter-palautteeseen hyökkäävään ja syyttelevään sävyyn.

Naisen itsensä mukaan syy potkuihin oli kuitenkin töykeässä pelaajayhteisössä ja sen tahtoon alistuvassa työnantajassa.

Price kertoo Polygonille, että hän kokee ArenaNetin pettäneen lupaukset, jotka yhtiö antoi palkatessaan hänet.

– He lupasivat, että minun ei tarvitse jättää identiteettiäni eteiseen. He sanoivat ihailevansa haluani nostaa esiin alan ongelmia. – – Johtajat kertoivat palavereissa haluavansa meidän tuovan esiin loukkaavia ja vahingollisia asioita, ja että meitä ei rangaistaisi siitä.

– Niinpä on musertavaa, että kaiken tuon sanonut yhtiö lysähti kasaan kuin halpa korttipöytä, kun arvoja ensimmäistä kertaa todella testattiin, hän harmittelee.

Käsikirjoittaja kokee myös, että varsinainen erottamistilanne hoidettiin ammattitaidottomasti.

Pricen mukaan ArenaNetin johtaja ja yksi perustajista Mike O'Brien kutsui hänet luokseen kertoakseen, että kehittäjien tulee olla "asiakkaiden kavereita", eikä päinvastaista voi hyväksyä.

Price ei omien sanojensa mukaan saanut mahdollisuutta selittää omaa näkökantaansa.

Hänen mukaansa tapauksessa oli myös seksistisiä piirteitä.

– O'Brien halusi purkaa kiukkuaan. Hänellä oli valta komentaa nainen seisomaan paikoillaan samalla, kun hän purki tuntojaan tähän. Ja niin hän tekikin.

Price toteaa, että O'Brien antoi lopulta periksi "kouralliselle ihmisiä ja boteista sekä valeprofiileista koostuvalle armeijalle".

Käsikirjoittajan viimeviikkoiset Twitter-purkaukset herättivätkin runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Osa pelaajista oli masinoimassa boikottikampanjaa ArenaNetiä vastaan ennen kuin tieto potkuista tuli julkisuuteen.

Studion johtajalla eri näkemys

O'Brienin kertoi Polygonille oman versionsa tapahtumista.

Hänen käsityksensä tilanteesta poikkeaa huomattavasti entisen alaisensa näkemyksistä.

– Jessica kertoi Redditissä ja Twitterissä olevansa ArenaNetin työntekijä ja keskusteli Redditissä [Guild Wars 2:n] Episode 3:n tarinankerronnasta. Sitten hän kirjoitti 25-osaisen twiitin siitä, kuinka kerromme tarinoita massiivimoninpeleissä ja liitti kokonaisuuden Episode 3:een. Hän oli edustamassa yhtiötämme. Odotusarvona oli asiallinen ja kunnioittava käytös tai vähintään tilanteesta poistuminen. Sen sijaan hän hyökkäsi [pelaajaa kohtaan].

O'Brien vakuuttaa ArenaNetin tukevan työntekijöitään, jotka kokevat joutuneensa häirinnän kohteeksi. Hänen mukaansa tässä tapauksessa osallisten olisi kuitenkin pitänyt tuoda kokemuksensa esiin ensin yhtiön sisällä.

– Riippumatta siitä, miten Jessica ja Peter itse kokivat tilanteen, oli tässä objektiivisesti kyse asiakkaasta, joka lähestyi meitä asiallisesti ja asiantuntevasti esittäen ehdotuksen peliimme liittyen. Yhtiömme vastauksen tulisi olla kunnioittava ja ammattitaitoinen. [Palautteen] tulkinnanvarainen tökeryys ei anna lupaa hyökätä, O'Brien tiivistää.

Hän ottaa myös kantaa Pricen väitteeseen, jonka mukaan irtisanomiset olisivat johtuneet Guild Wars 2 -yhteisön vahvasta reaktiosta.

– Twiitit kirjoitettiin 4. heinäkuuta, jolloin studiomme oli kiinni Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän vuoksi. Olimme tietoisia viesteistä jo silloin, ja päätimme, että meidän täytyy ryhtyä toimiin aamulla. Yhteisön vihan eskaloituminen 5. heinäkuuta voi saada tilanteen näyttämään siltä, että toimenpiteemme oli vastaus tähän vihaan. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ryhdyimme toimenpiteisiin niin pian kuin käytännössä kykenimme.

Price on saanut kohun myötä osakseen paljon negatiivista palautetta, mutta myös tukea. Esimerkiksi palkitun Night in the Woods -seikkailun kehittäjä Scott Benson solvasi ArenaNetiä "paskaisiksi pelkureiksi, jotka pettävät työntekijänsä hetken mielijohteesta".

Price ei kadu tubettajalle antamaansa vastausta. Yhden sanan hän kuitenkin muuttaisi.

– Termi "asshat" (suoraan suomennettuna persehattu) oli ilmeisesti ongelmallinen ArenaNetille, joten käyttäisin ehkä "ylimielistä idioottia" sen sijasta, kiteyttää Price suhtautumisensa tapaukseen.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: 
Studiot: 
Lähde: