Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Pokémon Swordia ja Shieldiä myytiin viime vuoden loppuun mennessä yhteensä yli 16 miljoonaa kappaletta, selviää Nintendon torstaina julkaisemasta tulostiedotteesta. Luku sisältää jälleenmyyjille toimitetut kappaleet sekä Switchin verkkokaupan digitaaliset versiot.

Pelikaksikko julkaistiin 15. marraskuuta, joten se ylsi tulokseensa vain puolessatoista kuukaudessa. Suoritus erottuu edukseen sarjan viimeaikaisten julkaisujen joukossa.

Vuotta aiemmin Switchille julkaistut Pokémon Let's Go -pelit myivät samassa ajassa 10 miljoonaa kappaletta. Vuoden 2016 marraskuussa julkaistut Sun ja Moon puolestaan ylsivät Pokémon Go -innon saattelemana puolessatoista kuukaudessa 14,7 miljoonan kappaleen myynteihin.

Sword ja Shield hätyyttelevät viime vuoden myynneillään jo pääsarjan Pokémon-pelien kaikkien aikojen myyntilistan neljättä sijaa.

Myydyimmät pääsarjan Pokémon-pelit:
1. Red, Green ja Blue (31,4 miljoonaa)
2. Gold ja Silver (23,1 miljoonaa)
3. Diamond ja Pearl (17,7 miljoonaa)
4. X ja Y (16,4 miljoonaa)
5. Ruby ja Sapphire (16,2 miljoonaa)
6. Sun ja Moon (16,2 miljoonaa)
7. Sword ja Shield (16,1 miljoonaa)
8. Black ja White (15,6 miljoonaa)
9. Yellow (14,6 miljoonaa)
10. Omega Ruby ja Alpha Sapphire (14,2 miljoonaa)

Kohut seurasivat toisiaan ennen julkaisua

Sword ja Shield saivat ennen julkaisuaan paljon negatiivista huomiota verkossa.

Osa faneista tuohtui, kun selvisi, ettei peleissä tulisi olemaan kuin noin puolet kaikista 800:sta pokémon-olennosta. Tapaus synnytti dexit-liikkeen, jonka jäsenet vaativat kehittäjiltä loppujen pokémonien lisäämistä peleihin. Liike jatkaa yhä toimintaansa sosiaalisen median alustoilla.

Pelit kehittänyt Gamefreak perusteli pokémonien vähäisempää määrää sillä, että se käytti resurssejaan aiempaa näyttävämpiin animaatioihin ja hahmomalleihin. Sittemmin selvisi, etteivät hahmomallit välttämättä olleetkaan uusia. Se herätti toisen kohun ja sai #GameFreakLied-aihetunnisteen (suom. Gamefreak valehteli) nousemaan hetkeksi Twitterin huipulle.

Monet Gamefreakiin pettyneet pelaajat kertoivat verkossa äänestävänsä lompakollaan ja kehottivat muitakin boikotoimaan pelikaksikkoa, jotta Gamefreak ja Nintendo näkisivät enemmän vaivaa sarjan seuraavien osien eteen.

Tuoreiden myyntilukujen perusteella ajatus boikotista ei kuitenkaan kantanut pitkälle.

KonsoliFIN arvosteli Swordin ja Shieldin tammikuun alussa. Arvion mukaan "pelit ovat monin paikoin todella huonoja tekeleitä, mutta ainakin pokémonit räjähtävät ja salibiisi toimii".

Kirjaudu kommentoidaksesi

Studiot: