Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PS3:n suojaukset murrettu?

George Hotz, joka keräsi mainetta murtamalla ensimmäisenä iPhone 3.0 -varusohjelmiston, kertoo nyt avanneensa PlayStation 3:n salat. Hotzin mukaan hänellä meni murtamiseen viisi viikkoa yksinkertaisen laitteiston ja vähän monimutkaisemman ohjelmiston kanssa.

Käytännön sovelluksia Hotz ei kuitenkaan vielä esitellyt, mutta hänen mukaansa Sonylla voi olla vaikeuksia sulkea nyt avattua aukkoa yksinkertaisella käyttöjärjestelmäpäivityksellä.

Galleria: 

Kommentit

Georgeboi ei varmaan yritä mitään pahaa saada aikaan availlessaan noita koodeja, mutta kertoessa muille tyypeille miten asiat tehdään sieltä löytyy aina parit urpot ketkä alkaa käyttämään niitä hyväkseen :/

Sitten tuhlautuukin taas firmojen resursseja keksiä miten reiät saadaan umpeen ja hyvää aikaa menee hukkaan muulta kehitykseltä...

Nyt sitten venataan kun sony alkaa tuoda uusia firmiksiä pihalle joka toinen päivä. Useiden tuntien päivitysrumbaa siis edessä. \o/

Ei haittaisi yhtään. Kunhan ei tule pelit jakoon, kuten toisella alustalla. Pysykööt wareapinat siellä puolen.

No ennemmin tai myöhemmin nämä saadaan aina murrettua, harmillista kyllä. Tosin tuskin ihan lähiaikoina noita piraattipelejä aletaan warettaan, kun sentään aika suuria kooltaan ovat. Mutta kyllähän tuosta varmasti tulee ainakin sonylle päänvaivaa, kunhan ei rehellinen kuluttaja joutuisi hirveästi kärsimään.

Joo warettajat pysyköön poissa. Mielenkiintoista olis nähdä mitä kivaa vois tulla noilta indie kehittelijöilta. Mutta silti olen vastaan kun tietää jo etukäteen mihin tää johtaa.

Eiköhän noista peleistä voida karsia kaikki tupla ja triplasisältö pois paketin pienentämiseksi.
Asiaan en ole suuremmin perehtynyt mutta voisi kuvitella, että pelejä olisi jaossa jo nyt?

Bileet! Saadaanko me vihdoinkin plesestä kunnon mediakone. :)

Rookie PS3:n pelejä on ollut jaossa jo pitkään. Ne vaan odottavat PS3:n suojauksen murtumista ja nyt sekin kai on tapahtunut. Mutta vaikka tekijänä aika luotettava tyyppi niin eihän tuo välttämättä tarkoita mitään warepelien osalta kuitenkaan. Sonyn päivitykset ovat tappaneet entiset yritykset ja toisaalta aika turhaa alkaa PS3:n pelejä warettamaan. Sama asia osaa ulkomailta tai alelaareista.

noose01: PS3-pelien imageja on ollut levityksessä laitteen julkaisusta asti. Tähän asti niillä ei vaan ole voinut tehdä juuri muuta kuin täyttää kiintolevyään.

Miekään en todellakaan toivo PS3:lle mitään wareaaltoa. Sen sijaan hyödylliset homebrew-ohjelmat maistuisivat. Pelkästään laajempi codec-tuki videotoistoon olisi enemmän kuin sata jänistä.

"Asiaan en ole suuremmin perehtynyt mutta voisi kuvitella, että pelejä olisi jaossa jo nyt?"

Onhan noita jaossa about jokaisella torrent-saitilla (no, en nyt pistä tänne mitään linkkejä, mutta kukin voi vaikka etsiä itse, jos kiinnostaa), mutta aika vähänlaisesti seedejä, koska VIELÄ tällä hetkellä niiden pelaaminen vaatii ihan sairasta kikkailua tai dev-unittia (näin olen ymmärtänyt). Mutta joo kyllähän ne paketit pienenee, kun pakkaa, koska BLuray-levyllä esim. videot ja äänet eivät ole niin rankasti pakattuja, koska tilaa riittää. Lähes kaikki torrent-saiteilta löytyvät PS3-pelit ovatkin kokoluokkaa 5-15gt, eli aika hiton hyvin pakkaantuupi, kun iskee ne vaikka Rar-pakkaajalla pakettiin. Eli: jos PS3:n modaaminen onnistuu lähiaikoina, niin voitte olla ihan varmoja, että PS3-waretsi alkaa liikkumaan kuin kakka peräsuolessa aamukahvien jälkeen, eli räjähdysmäisesti. Ja vaikka pelit olisivat kokoluokkaa 50gt, ei se nykykaistoilla merkkaa enää mitään.

Warettajat ovat pelaajakansan loisia! Jos ei ole sitä rahaa, niin sitten ei ansaita sitä peliä ja piste. Jos pelin haluaa, niin siihen pitää löytyä lompakosta muutakin kuin pölyä. Itseasiassa, en laske warettajia edes pelaajiksi, ne ovat rikollisia, joille ei pelit merkitse mitään. Maksan peleistä, koska kehittäjät ovat ansainneet siitä palkan. Se, minkä osan pelimyyntituloista he niistä saavat todellisuudessa, onkin sitten asia erikseen. Julkaisijat tykkäävät kun joskus vetää ison palan kakusta.

Waresta tulee paha krapula, eikä antabuksena toimi kuin kiväärinperä tai kuukausi haisunäädän pesässä. Jos sekään. Sinällään ikävä uutinen josta rahattomana opiskelijana olisin voinut olla iloinen. Niin se raha määrittää moraalin tässäkin asiassa ja pyhimykset istuvat rahapinkkojen päällä. Asia ei ilmeisesti ole kuitenkaan täysin selvä, nimittäin yhtä asiaa ei takaisin saa. Ei kopioimalla eikä rahalla, nimittäin bannattuja koneita verkkopeleihin.

Asiaa hiukan sivuten, onko Kalan suojaukset jo murrettu, sillä itse olen siinä käsityksessä, että ainoastaan DVD-asema on onnistuttu murtamaan?

PS3:ssa ei ole DVD asemaa, eikä PS3:n BD asemassa ole mitään murrettavaa muutenkaan. Nyt kerrottu mahdollinen suojausten kiertäminen ei vielä tarkoita mitään warettamisen tai muunkaan osalta. PSP ympyröistä tuttu Mathieulh on melko pessimistinen tämän löydöksen suhteen, eikä pidä tätä PS3:n suojausten kaatumisena. Ainoastaan yksi aita (hypervisor) on oletettavasti pystytty kiertämään, ainakin jossain määrin. PS3:n suojauksien kriittisin osa on toteutettu laitetasolla Cell prosessorissa.

gefilus A:
Noinhan se taitaa mennä. Ilmeisesti MS ei ole edes alkanut päivityksillä yms taistelemaan warettajia vastaan, joka on hyvä meille tavallisille pelaajille. Ei tarvitse kokoajan olla konetta päivittämässä, vaikka se ei monen sekuntin hommaa olekaan.

"Ilmeisesti MS ei ole edes alkanut päivityksillä yms taistelemaan warettajia vastaan, joka on hyvä meille tavallisille pelaajille. Ei tarvitse kokoajan olla konetta päivittämässä, vaikka se ei monen sekuntin hommaa olekaan."

Mielenkiintoinen ja hiukan ristiriitainen kommentti. "Tavalliset pelaajat" siis eivät halua laitteensa softa-puolta "paremmaksi" (mistä on aika usein kysymys esim. PS3:n päivityksillä)? Onko "tavallisen pelaajan" vastakohta sitten mikä?

Ja kuten itsekin sanoit, niin päivitykset eivät yleensä kovin kauaa vie (isompi "hidaste" on pelien ajoittaiset päivitykset, koska yleensä peliä haluaa päästä nopeasti pelaamaan). Ja jos sattuu olemaan hitaampi nettiyhteys, niin PS3:n valikosta löytyy "sammuta kone päivityksen jälkeen" -kohta. Eli koneen voi laittaa vaikka ennen nukkumaanmenoa lataamaan päivityksen...

MS bannaa kyllä konsoleita (siis modattuja) aika tiheään tahtiin, joten se taistelee vain eri keinoin. Kyllä kaikilla (MS, Sony, Nintendo) keinoja löytyy.

Itse toivon hartaasti, että warettajat ja muut iilimadot pysyvät poissa PS3:n luota. Niiden kitkemiseksi lataan kyllä mielellään päivitykset (vaikka eivät kaikki niihin liity ollenkaan) ja muut. Warettajat = pelimaailman syöpä.

hartzu: Kala = boksi. ;) Eli kysyjä halusi tietää, voiko X360:llä ajaa homebrew'tä (koska DVD-asemahaxotukset mahdollistavat vain warepelit, eivät allekirjoittamattoman koodin ajamista).

Kala = softaa/warea. Senkin harhaoppineet ;)

Tääl ollu puhetta noista ware peleistä ps3:lle niin kyllä niitä on ollut jo vuoden, mutta itse en niillä mitään tee kun pelaan lähinnä vain netissä ps3:lla ja sitä riskiä että tulis bannit en oo valmis ottaan. Olin vielä reilu puoli vuotta sitten siinä uskossa ettei pleikalle oo vie piraatteja kun ei oltais saatu suojauksia auki, mutta pahemman kerran olin väärässä.

360:llä voi ajaa allekirjoittamatonta koodia uuden jtag-hackin avulla. Emulaattoreita ja muita löytyy jo muutamia.

Kiitos ei modatulle konsolille! PS3 on onnistunut erittäin hyvin tähän mennessä pitämään warepelit poissa kovalevyiltä, mikä taas rohkaisee pelikehittäjiä luomaan enemmän laadukkaita teoksiaan konsolille. PC puolella on monet kerrat saanut lukea, paljonko tämän ja tämän pelin tuottoja on syönyt wareskene ja miten tämä mahdollisesti vaikuttaa jatko-osien tekemiseen. Sony saa minun puolestani ottaa rajutkin toimenpiteet tätä syöpäläistoimintaa vastaan. Suoraan vaan PermaBanHammeria kaikille modatuille vehkeille, heti kun Networkkiin ilmestyvät.

En ymmärrä että miksi sekin koodi piti mennä murtamaan,nyt saattaa olla että noita keinoja taas jotkut rupeavat käyttämään aivan muihin tarkoituksiin esim;tietomurrot. Olisi jättänyt murtamatta.

Sinänsä muuten ironista, että online-pelaaminen on varmaan hieman vähentänyt esim. 360-konsolin warettajia. Meinaan jos banni MS:lta tulee, niin sitten jää nettipelit (ainakin ko. käyttiksellä tms). Varmaan suurin osa warettajista on sitä ikäluokkaa, että online-pelaaminen maistuu myös.. Noh, elämä on valintoja täynnä.

(Meinaan jos käyttis bannataan, niin ei kai se estä ware-pelien pelaamista? Online-pelaaminen loppuu tosin kuin seinään jos tunnuksella ei pääse enää verkkoon..)

" PC puolella on monet kerrat saanut lukea, paljonko tämän ja tämän pelin tuottoja on syönyt wareskene ja miten tämä mahdollisesti vaikuttaa jatko-osien tekemiseen."

PC-puolen piratismin vaikutuksia liioitellaan. Ikävä kyllä se liioittelu piratismin vaikutuksista taas tarkoittaa sitä, että voidaan perustella kohtuullisen korkeat pelien hinnat, surkeampaa surkeammat kopionestot, joista haittaa on yleensä vain maksavalle asiakkaalle ja konsolipelien suosiminen. Minusta piratismi on yhtä suuri rikos kuin bugisen tai täysin paskan pelin myyminen täyteen hintaan. Ja kun keskitetään voimat konsoliversiohin niin kukaan ei osta hätäisesti kyhättyä PC-versiota. MW2 on hyvä esimerkki siitä miten piratismia tekosyynä käyttäen pilataan pc-versio konsolikäännöksen takia. Ei pahemmin kulutettu aikaa eikä rahaa versioon ja sitten itketään kun ei PC-versio myy ja syytetään piratismia tästäkin...

Piratismia vastaan on lisäksi äärimmäisen paha taistella estojen avulla (koska ne osataan 100% varmuudella kiertää) sillä pitäisi vaan kilpailla hintojen avulla. Steamin alepäivät ovat äärimmäisen hyvä esimerkki siitä, että tiettyyn hintaan menee hirveästi pelejä ja se on jopa kannattavaa. Käytettyjen pelien myyntiä jos rajoitetaan niin silloin voidaan vaan odottaa piratismin lisääntymistä.

Off-topic itku piratismista päättyy tähän..

Weldomite:

Tiedossa on, mutta oletettavasti sen tiesitkin, ettei niillä tee yhtään mitään. Sen kun seedailevat siellä.

jos ton avulla saisi esim. ton linuxin pyörimään tossa slim versiossa niin olis aikas jees:D

Jep linuxsi ja sen avulla voi ajaa windows xp:tä ym ps3:selle.. Olisi vaan hyvä juttu että saataisiin rajoitukset pois.

"360:llä voi ajaa allekirjoittamatonta koodia uuden jtag-hackin avulla. Emulaattoreita ja muita löytyy jo muutamia."

Tuosta hackista vaan ei tainnut olla hyötyä kuin siinä tapauksessa, ettei ole päivittänyt boksiaan kesän 2009 (vai 2008? joku kesä kuitenkin :-p) jälkeen. Muistaakseni ainakaan ei uusimmilla päivityksillä enää toiminut, en tosin ole aivan varma koska en aiheesta jaksanut sen enempää lueskella.

Eihän tuo ole kuin murto-osa Ps3:n oikeasta suojaseinästä warettamista kohtaan. Vaikka warepelit pyörisivät vakiona konsolilla ne ovat edelleen 50gt kiekoissa jotka täytetään vaikka haamudatalla jotta imageiden koot saadaan mahdollisimman suureksi. 50gt lataaminen kestää ikuisuuden vielä normikuluttajien liittymillä.

Katsotaan sitten kun 10megan kaista on se minimi yhteys ja 100megan kaistat huomattavasti yleisempiä niin ehkä joku oikeasti jaksaa moisia ladata ja polttaa omaan käyttöönsä.

Mitä tulee warettajiin niin, ei henkilökohtaisesti kiinnosta. Suuri osa netin käyttäjistä warettaa jotain jossain vaiheessa, tätä tapahtuu usein jopa kouluissa. Ei se minulta pois ole jos porukka pelejä warettaa, pelien julkaisijoilta kyllä, mutta se on heidän ongelmansa ei minun.

Valitettavasti kaikki mikä on julkaisijoilta pois on myös pois pelaajilta.

Jos pelit ei tuota tarpeeksi ei niihin enää jakseta panostaa mikä sitten vaikuttaa jokaiseen pelaajaan.

Onhan se näinkin, ja lisänä vielä tulee nuo naurettavat piratismiä "estävät" suojausräpellykset (joista vihani kohdistuu kyllä julkaisijoihin ei piraatteihin). Piratismi on kuitenkin asia jota ei voi juuri kuin hidastaa. Välillä jopa todella tehokkaasti kuten Ps3:n tapauksessa.

Silti piratismilla on puolensa, välillä se mahdollistaa sellaisenkin viihteen nauttimisen johon ei muuten pääsisi käsiksi (esim. Doujin tuotokset, vanhat pelit/musiikki/videot etc etc joita ei löydä enää mistään).
Älkää ymmärtäkö väärin, en todellakaan puolla piratismia, mutta vihoittelu tätä kohtaan on mielestäni aika naurettavaa ehkä jopa hieman lapsellista.

Niin ja lisättäköön se vielä kun joku puhui modauksesta niin sitä ei tarvita pelatakseen pelejä ulkoiselta kovalevyltä. Vaatii kyl vähän kikkailua kuulemma, mutta tähän en olekkaan sitten perehtynyt kun ei nuo ware pelit kiinnosta.

Weldomite: "PC-puolen piratismin vaikutuksia liioitellaan. Ikävä kyllä se liioittelu piratismin vaikutuksista taas tarkoittaa sitä, että voidaan perustella kohtuullisen korkeat pelien hinnat"

Mielestäni pc-pelit on halpoja. Uudet Suomestakin ~50e ja kuukauden jälkeen alle 30e. Voisikin siis sanoa, että piratismin vuoksi pc-pelien hinnat ovat tulleet alas, että edes joku ostaisi niitä.

Cobretti:
""Ilmeisesti MS ei ole edes alkanut päivityksillä yms taistelemaan warettajia vastaan, joka on hyvä meille tavallisille pelaajille. Ei tarvitse kokoajan olla konetta päivittämässä, vaikka se ei monen sekuntin hommaa olekaan."

Mielenkiintoinen ja hiukan ristiriitainen kommentti. "Tavalliset pelaajat" siis eivät halua laitteensa softa-puolta "paremmaksi" (mistä on aika usein kysymys esim. PS3:n päivityksillä)? Onko "tavallisen pelaajan" vastakohta sitten mikä?"

Tarkoitin, että puhtaat "piratisminkitkemisfirmikset" tyyliin PSP eivät ole tervetulleita, koska se haittaa "tavallista pelaajaa" (=ostaa pelinsä ja nauttii enemmän pelaamisesta kuin päivitysruudun katsomisesta), mutta ei kuitenkaan poista piratismia. MS:n metodit ovat mielestäni paljon käyttäjäystävällisempiä, koska toimet kohdistuvat piraatteihin, eikä suinkaan koko pelaavaan väestöön. Tosin saisivat bannia gamertagit lisäksi, vaikka taitaa olla tarkkaan laskettu päätös bannia pelkästään laitteet -> piraatti hankkii uuden laitteen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi