Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Saksalaisministerit hakevat täyskieltoa väkivaltapeleille

Saksan 16 osavaltion sisäministerit ovat vaatineet liittopäiviltä eli sikäläiseltä parlamentilta väkivaltaisten videopelien tuotannon ja myynnin kieltoa. Ministerit toivovat lisäksi, että laki saatettaisiin voimaan jo ennen liittopäivien vaaleja 27. syyskuuta.

Kouluammuskelut ja varsinkin 15 uhria ammuskelijan lisäksi vaatinut tapaus maaliskuussa Winnendenissä nostettiin esille ministeriryhmän vaatimuksen yhteydessä.

Toteutuessaan laki estäisi väkivaltapelien myynnin saksalaisissa liikkeissä ja lisäksi Crytekin (Far Cry, Crysis) kaltaiset pelinkehittäjät joutuisivat todennäköisesti siirtämään toimintansa toiseen maahan.

Galleria: 

Kommentit

Sinänsä edelleen mielenkiintoista, että näissä tapauksissa usein esille nostettu Counter Strike on ikärajaltaan vain 16+. Jos se kielletään Saksassa, niin sitten siellä kiellettäneen myös NHL-lätkäpelit, sillä änärien ikäraja useimmissa Euroopan maissa on sama 16+.
Sisältömerkintänä molemmissa on sama "väkivaltanyrkki".

Suomessa NHL-pelien ikäraja on aina laskettu 7+:aan.

Kas kun eivät aseita koita kieltää saman tien. Yhtä lailla niitä pelejä saa netistä warestettua, jos eivät ole kaupasta tarjolla, kuin aseitakin saa vähän salakähmäisemmin ostettua.

Kuulostaa siltä, että Saksalle ei verorahat videopelien myynnistä kelpaa. Milloinkahan päättäjät tajuavat että nykyajan tietoyhteiskunnassa kuluttajat eivät tunne perinteisiä rajoja vaan hankkivat tuotteensa sieltä mistä ne saa edullisimmin.

Mahtaako paikallinen tulli napata myös ulkomailta tilatut pelit sitten, jos tuo tulisi voimaan.

ei ole saksa pelaaja ystävällinen maa.. sääliksi käy.

Aika naurettavaksi menee, ihme jos nyky-yhteiskunnassa saavat tuon lain läpi.

hauska ajatelle että pelien syy on nämä kaikki ammuskelut ja sun muut. Ihme sinäänsä ettei joka viikko sitten japanissa tais yleisesti aasiassa tapahdu näitä ammuskeluita kun siellä kummiskin taidetaan pelata eniten..

^ Toisaalta, japanilaiset erityisesti rakastavat Marioita yms. kummallisuuksia. Jenkkilästähän ne verisimmät sisukalujen poistopelit taisi levitä.

Japanissahan aselait ovat jumalattoman tiukat. Siellä omistamiseen nyt ei hirveästi ole edes perusteluja, missäpä siellä muka enää pystyisi metsästämään...

Enpä ole vieläkään nähnyt että pelillä voisin jonkun tappaa, aseet taas on ihan toinen juttu. Kannattaisiko hiukan lakeja tiukentaa niiden kohdalla kuka niitä saa käsiinsä? Toisaalta *gasp* niiden täyskielto lienee täysi mahdottomuus =P

Ikävää että saksalaiset vieläkin kärsivät tästä natsisyyllisyydentunnosta ja yrittävät kaikkensa ettei kukaan vain kukaan pääsisi menneistä riekkumaan.

Mielenkiintoista olisi kuulla hieman tarkempi määrittely herroilta sanalle "väkivaltapeli"...
Jos tekevät niin jäätävän ratkaisun, että kaikki väkivalta-merkityt pelit kielletään (oli se sitten K18 tai K7), säälin saksalaisia pelaajia, sillä pikaisen laskutoimituksen jälkeen omista peleistäni n. 80% sisältää tuon merkinnän.
En liene yksin sitä mieltä, että herrat sisäministerit "hieman" yliampuvat pelaamisen vaikutuksia... Eihän tämä toki ensimmäinen kerta ole ^^

Karibun kommentista tuli mieleen: tuo syyllisyydentunto saattaa tosiaan olla yksi suurimpia syitä tiukkaan valvontaan... Ei sitä tiedä, vaikka jollakulla herroista olisi kilahtanut ja alkant pelkäämään pelien kasvattavan uusia herra Adolfeja...

Joo-o... Toivottavasti ei mene läpi tämä laki (Crytekillekin voisi olla pienehkö takaisku joutua muuttamaan)...

Saksalaset tuntuvat unohtavan, ettei Mr.Adolfilla tai muillakaan nazi-pojilla ollut käytössään edes väkivallattomia videopelejä. Hitler ei antanut asian estää itseään. Uskoisin nykyajan nazien vähät välittävän hallituksen rajoituksista.

Seppi Rädyn sanoin: Saksa on paska maa.

Turha laki. Pelien ostaminen ulkomailta on helpompaa ku kaupasta hakeminen. Itsekin tilaan kaikki 90% peleistä interwebistä.

Videopelien kielto on paljon helpompi tapa kalastaa ääniä syksyn vaaleihin, kuin esimerkiksi vanhempien valistaminen tai kouluterveydenhuollon ja lapsipsykiatrian resurssien lisääminen.

Saksalaiset oppivat englantia, me (eurooppalaiset) saamme oman alueen version nopeammin markkinoille ja pelintekijät/julkaisijat säästävät rahaa käännöstyössä. Kaikki voittavat :)

Ei taida saksalaisia pelaajia paljon naurattaa :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi