Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony lopetti PS3:n GameSharing-karkelot (Päivitetty)

Aikaisemmin Sony antoi kohtalaisen vapaasti kopioida Storesta ladattuja PS3-pelejä viidelle konsolille, mutta nyt latausoikeutta on rajoitettu kolmeen konsoliin, joiden pitää olla aktivoitu käyttäjätilille.

Konsoleita voi aktivoida ja poistaa tarpeen mukaan, mutta kerralla voi olla aktivoituna vain kolme konsolia.

Tämän lisäksi ladatun sisällön käyttöoikeutta on rajoitettu merkittävästi.

Ladattu sisältö on jaettu kahteen kategoriaan, joista verkkomateriaali on käytettävissä vain yhdellä PS3-konsolilla päivittäin, eikä sitä voi käyttää muilla käyttäjätilille aktivoiduilla konsoleilla saman vuorokauden (24h) sisällä. Paikallismateriaali asennetaan sisällön ostaneen tilin konsolille ja on muiden samalle konsolille tehtyjen tunnusten käytössä.

(Uudet suomalaiset PS3-käyttäjäehdot (klik))

Päivitys klo 17.20: PSN Community Leader on virallisilla foorumeilla ilmoittanut, että kolmen konsolin rajoitus oli kirjoitusvirhe ja käyttäjätiliä kohden voi edelleen aktivoida viisi konsolia. Sisällön kategoriarajoitukset ovat kuitenkin mitä ilmeisemmin voimassa.

Galleria: 

Kommentit

No eipä siinä mitään, on tuo silti edelleen vapaampaa toimintaa kuin monella muulla firmalla :) .. omaa elämääni tuo ei ainakaan vaikeuta

:D ensimmäiselle kommentille..

Eipä vaikuta minuun millään tavalla ,kai tuollekkin joku järkevä syy Sonyn kannalta on.

Siinä meni yksi PS3:n valtti.

Flash: Syy lienee siinä, että jengi on käyttänyt tuota DRM-järjestelmän porsaanreikää hyväkseen sumeilematta. NeoGAFissa eräs pelikehittäjä kertoi, että heidän pelistään jopa 20 prosenttia on tuolla lailla "jaettu ilmaiseksi". Tietenkään se ei suoranaisesti tarkoita, että myynti pieneni 20 pinnaa tuon vuoksi, mutta oletettavasti asialla on jonkin verran ollut vaikutusta.

Gamesharingin puolustajat vetoavat aina Jack Trettonin kommenttiin PS3:n julkaisun tienoilta. Silloin mies mainosti, että järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden jakaa PSN-ostoksia ilmaiseksi myös kavereille. Käytännössä Tretton puhui sivu suun, ja todellisuudessa PSN-tunnarinsa jakaminen on ollut aina PSN-käyttöehtojen vastaista. Legenda jäi silti elämään, ja vaikka asia on moneen kertaan torpattu virallisilta tahoilta, silti aina vain vedotaan yhteen ja samaan lausuntoon ikään kuin se olisi Virallinen Totuus. Joskus ihmiset puhuvat vastoin parempaa tietoa, ja vaikka asialla olisi kuinka SCEA-pomo, ei se tee asiasta silti sen enempää totta.

Itseäni tämä kyllä haittaa, kun taloudessa useampi konsoli. Ja nyt pelaaminen vaikeutuu, kun emme voi samaa ladattua peliä välttämättä pelailla vaimon kanssa vuorokauden sisällä.Meillä kummallakin on omat konsolit, että voi pelata silloin kun siltä tuntuu. Eikä tarvitse vuorotella. Ja miten sitä nyt trophyjä moninpeleistä kerätään, kun ei pääse yhdellä ostoksella tätä tekemään!!

Tuo viidestä kolmeen tiputtamisen nyt suvaitsee. Mutta tuo 24h sääntö on perseestä suoraan sanottuna.

Ihan anaalista...
Kun huonompaan mennään, niin mielestäni aina oikeus valittaa. Tavoitetuista eduista ei tingitä!!!
Olisivat nyt tuoneet edes jotakin muuta kivaa tilalle.

Ei ole kertaakaan tullut hyödynnettyä kyseistä porsaanreikää, joten en sinänsä voi väittää olevani pettynyt. Ymmärtäähän sen ettei ilmaisia lounaita tarjoilla Sonynkaan toimesta kovinkaan pitkään.

Avanto oon ihan samaa mieltä sun kanssa.

Mahewcoro & Pziuz: Eikös nillittäminen warettamisen kieltämisestä oo vähä 90's?

Pziuz: imho ei sonyllä ole mikään velvoite korvata peliensä laittoman kopionnin estämistä millään tavalla, olisi vähän tyhmä vetokin :)

Voi v***** sinne meni se gameshare ryhmä. Nyt v***uttaa niin pahasti.... perkelen sony ei **** kiitos.....

Sinne meni taas yksi Sonyn valteista, niinku Mahewcoro sanoikin jo. Omistan kuitenkin kasan koneita, joiden välillä pallottelen ja tuo vaikeuttaa kyllä elämää.

"Pziuz: imho ei sonyllä ole mikään velvoite korvata peliensä laittoman kopionnin estämistä millään tavalla, olisi vähän tyhmä vetokin :)"

Good for you.
Itse pelaan kahdella konsolilla, joten tuo jurpii...

"Raksu53: No eipä siinä mitään, on tuo silti edelleen vapaampaa toimintaa kuin monella muulla firmalla :) .. omaa elämääni tuo ei ainakaan vaikeuta"

Nintendon ladattava sisältö taitaa olla käytettävissä pelkästään juuri sillä yhdellä konsolilla, mutta XO:n materiaalit toimivat millä tahansa konsolilla kun käytetään samaa käyttäjätunnusta jolla materiaali on ostettu. Lisäksi kaverin kanssa voi tehdä niin, että oston tekee kaverin konsolilla, mutta omalla tunnarilla. Tämän jälkeen sisältö toimii kaverin konsolilla millä käyttäjätunnuksella tahansa, ja sama matsku toimii oston suorittaneen omilla tunnuksilla millä tahansa konsolilla (kunhan on kirjautunut liveen).

Mutta tuo muutos tosiaan lyö useamman PS3:n omistavia korville. :C

XShava: En tiedä, koskeeko tuo uusi käytäntö jo olemassaolevia pelejä. Kyllähän esim. Warhawkissa on ollut tuo 24 tunnin sääntö jo julkaisustaan asti. En jotenkin jaksa uskoa, että Sony olisi vääntänyt jostain killswitchistä, jonka myötä kaikki vanhatkin Store-ostokset yhtäkkiä muuttuvat tuon 24 tunnin poliitikan mukaisiksi.

Mutta jos/kun pääset tuota kokeilemaan, kerro ihmeessä, miten kävi. Eli pelatkaa PSN-tunnus1:llä ladattua peliä kahdella eri konsolilla yhtä aikaa siten, että toisella konsolilla on PSN-tunnus1 ja toisella PSN-tunnus2. (Luulen, että saman PSN-tunnarin käyttö kahdella konsolilla yhtä aikaa ei ole koskaan onnistunutkaan...)

Eiköhän tuo 24h sääntö koske edelleenkin vain ja ainoastaan näitä samoja"isoja" pelejä kuin aiemminkin, eli Warhawkia, SOCOM: Confrontationia ja Gran Turismo 5: Prologueta.

Siis voi prkl :S Mulla on 4 sharee käytetty ja oon jättäny yhen sille varalle että hajoo konsoli. Nyt jos hajoo nii VOI V1TTU :S

Ei ole tullut jaettua store-ostoksia tai muitakaan juttuja, ei vaikuta minuun =)

Itselläni on esim. Crahs Bandicoot 1 asennettu 4 kertaa. Kerran kaverille, kerran rikkoutuneelle plösölle, ja kaksi kertaa uudelle plösölle eri kiintolevyille. Onko tuossa viimeisessä kohdassa kuitenkin mennyt vain yksi aktivointi, koska pleikkari on pysynyt ihan samana. Ja deaktivoiko Sony huoltoon menneet plösöt, vai vieko ne yhden kolmanneksen käyttöoikeudesta jossain kaatopaikalla?

Voi ei. Nyt pitänee myydä PS3 pois kun se on ihan kasa kakkaa nyt >:((((

Sharetettua on tullut monta kertaa, mutta eipä tuo vaikuta elämääni.

Heheheh... Pelko pois! Se kolmonen *olikin typo*. :D Asian vahvisti PlayStation.comin virallinen valvoja MusterBuster: http://community.eu.playstation.com/playstationeu/board/message?board.id...

TomppaFIN: Kiintolevyn vaihto ei vaikuta aktivointien määrään. Ja periaatteessa takuuvaihtoon mennessä vanhat konsolit *pitäisi* deaktivoida, mutta joskus se saattaa unohtua. Tällaisessa tapauksessa kannattaa olla yhteydessä Nordisk Filmiin.

"MusterBuster wrote:
VERY IMPORTANT: This is a typo - the number of activated consoles is STILL 5"

Eli ilmeisesti edelleen tuo 5. Ja Mahewcoro voi nukkua yönsä rauhassa.

Mutta ilmeisesti siis tuo verkkomateriaaliksi luokitellun uuden sisällön rajoitus pätee edelleen eli se olisi käytössä vain yhdellä konsolilla ja jos sitä haluaa käyttää toisella, niin pitää odotella 24h.
Ja paikallista materiaalia voi käyttää vain yhdellä konsolilla ja sille tehdyillä tunnuksilla.

Tuon materiaalin luokittelun (verkko/paikallinen) tekee Sony tai muu julkaisija omien mieltymystensä mukaan.

TT-2k: "Ja periaatteessa takuuvaihtoon mennessä vanhat konsolit *pitäisi* deaktivoida, mutta joskus se saattaa unohtua. Tällaisessa tapauksessa kannattaa olla yhteydessä Nordisk Filmiin."

Juu, ei vaan ollut hajuakaan tuollaisesta hommasta kun kone hajosi. Pitäisi ilmeisesti lukea niitä käyttöohjeita. Tosin aika kinkkistä tuo olisi silloin, jos ei enää ollenkaan pääse XMB:tä käyttämään. Siinähän deaktivoit :D

Kilpailevilla konsoleilla "game sharing" on huomattavasti paremmin toteutettu. Pelien aktivointia ei tarvi tehdä, riittää kun pelin kopioi DVD:lle/SD-kortille/kovalevylle. Sonylla ei tätä kilpailuvalttia ole.

PS3:a markkinoidessaan Sony on hehkuttanut Plegeä mm. seuraavilla ominaisuuksilla:

1) PS2-pelien tuki
2) ilmainen verkkopalvelu
3) verkko-ostosten jakaminen kavereille.

Aika tehokkaasti nuo "valtit" on saatu jo nyt romutettua, eikä PS3 enää ole edes paras tai edullisin valinta BD-toistimeksi. :(

Olisi kiva kuulla miten tämä sharetus eroaa waretuksesta.
Täysin sama asiahan tämä on mutta ihmiset vaan uskottelee itselleen että se on ok ja samalla halveksuvat kaikkia jotka warettaa edes musiikkia vaikka samalla se oma plesen kovo olisi täynnä PSN pelejä joista ei ole maksanut yhtään mitään.

Xbugs: Ennen kuin käytäntö toisin todistaa, on PSN kaikkien nykyisten ominaisuuksiensa osalta ilmainen nyt ja jatkossakin. Ja mitä tulee tuohon verkko-ostosten jakamiseen kavereille, katso viides kommentti tästä uutisesta.

Sitä paitsi PS2-tuen huhutaan olevan tulossa takaisin pelikohtaisten emulaattoreiden muodossa. ;)

"Mutta ilmeisesti siis tuo verkkomateriaaliksi luokitellun uuden sisällön rajoitus pätee edelleen eli se olisi käytössä vain yhdellä konsolilla ja jos sitä haluaa käyttää toisella, niin pitää odotella 24h."

Tuohan nyt on pätenyt AINA. Tai ainakin Warhawkista lähtien.

"PS3:a markkinoidessaan Sony on hehkuttanut Plegeä mm. seuraavilla ominaisuuksilla:

1) PS2-pelien tuki
2) ilmainen verkkopalvelu
3) verkko-ostosten jakaminen kavereille. "

Eipä Sony PS2-pelien tukea hehkuttanut. Päin vastoin, siitähän oltiin suht hiljaa eikä sen merkitystä korostettu juurikaan. Se jätettiin samalla tapaa hiljaa pois. Verkkopalvelu on edelleen ilmainen, joten paskaa puhut senkin suhteen. Ja verkko-ostoksia olisi voinut jakaa ihmisille edelleen, vain parille vähemmän, jos tämä olisi edes ollut totta.

"Kilpailevilla konsoleilla "game sharing" on huomattavasti paremmin toteutettu. Pelien aktivointia ei tarvi tehdä, riittää kun pelin kopioi DVD:lle/SD-kortille/kovalevylle. Sonylla ei tätä kilpailuvalttia ole."

Ööhhh.. Ei? Wiille ladatut pelit toimivat vain yhdellä Wiillä eikä niitä voi siitä siirtää yhtään mitenkään toisille Wiille. Xboxilla taasen voi siirtää kyllä ladatun materiaalin käyttöoikeudet konsolilta toiselle, mutta sen voi tehdä vain kerran vuodessa.

Ellet sitten puhu konsolin modaamisesta ja piratismista, mikä on rikollista (siis piratismi lähinnä, ei modaaminen)

Famaz: "Ja verkko-ostoksia olisi voinut jakaa ihmisille edelleen, vain parille vähemmän, jos tämä olisi edes ollut totta."

Niin, siis konsolien määrää ei rajoitettu, mutta käyttöä kyllä tai ainakin näin tulkitsen itse tuon uutisen, että älä nyt vielä vedä Sonyn lippua salkoon.

Famaz:
"Eipä Sony PS2-pelien tukea hehkuttanut. Päin vastoin, siitähän oltiin suht hiljaa eikä sen merkitystä korostettu juurikaan. Se jätettiin samalla tapaa hiljaa pois."

Nyt olet väärässä. PS2-tuki julistettiin peräti PS3:n ydinarvoksi! Muistellaanpa Phil Harrisonin hehkutusta aiheesta:

"Backwards compatibility, as you know from PlayStation One and PlayStation 2, is a core value of what we believe we should offer. And access to the library of content people have created, bought for themselves, and accumulated over the years is necessary to create a format. PlayStation is a format meaning that it transcends many devices -- PSOne, PS2, and now PS3."

http://www.gamepro.com/article/news/55108/exclusive-sonys-phil-harrison-...

(Ehkä PS3-leirin uusi avainominaisuus onkin huonomuistisuus?)

Siinä olet kyllä oikeassa, että tällainen asiakkaille avainominaisuutena markkinoitu toiminnallisuus jätettiin pois hiljaa ja häpeissään, olihan kyseessä sen verran nolo veto Sonylta.

Vielä Famaz jatkaa - lanseeramalla keskusteluun käsitteen 'paskan puhuminen':

"Verkkopalvelu on edelleen ilmainen, joten paskaa puhut senkin suhteen."

Vielä toistaiseksihan asia on osittain näin - vaikka käytännössä asiat ovat jo nytkin niin, että jopa joidenkin PS3-DEMOJEN lataamisesta joutuu pulittamaan rahaa(!), mutta luodaanpa katsaus Sonyn uuteen linjanvetoon:

"Kuluttajien keskuudessa Sonyn PlayStation 3- ja PSP-konsoleiden PSN-verkkopalvelu (PlayStation Network) on saanut aina kiitosta siitä, että sen käyttäminen on ilmaista ja kuluttaja maksaa vain ostamastaan sisällöstä. Tämä asia muuttuu kuitenkin ensi vuoden aikana, kun myös PSN saa oman kuukausimaksullisen Premium-osastonsa."

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2009/11/24/premium_jaseny...

Jos sen sijaan haluat maistiaisia ilmaisesta verkkopelaamisesta, perehdypä viikonloppuna Xbox Liveen. Saatat tehdä kiintoisia havaintoja siitä, kuinka kehittynyt hyvin toteutettu pelikonsolin verkkopalvelu voikaan olla.

Ylimääräisenä kotiläksynä suosittelen Famazille perehtymistä Xbox Liven joustavaan ja asiakaslähtöiseen lisensointiin, jossa yhden käyttäjän ostamaa sisältöä voivat vapaasti käyttää sekä muutkin konsolin käyttäjät että ostaja itse millä tahansa Liveen kytketyllä XO:lla. Microsofthan on kunnostautunut lisenssikäytäntöjensä muuttumisella vielä entistäkin käyttäjäystävällisemmiksi, aivan päinvastoin kuin Sony.

Xbugs: Ymmärrän kyllä, että on hauskaa vetää esiin yli kolmen vuoden takaisia lausuntoja ja esittää niitä nykypäivän valossa. Ketäpä ei omat sanomisensa hieman hymyilyttäisi, kunhan aikaa on kulunut tarpeeksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö suunnitelmat olisi välissä muuttuneet ja etteikö niistä olisi yhtä lailla kerrottu julkisesti.

Yhtään maksullista demoa en tähän päivään mennessä muista tavanneeni. Väitteet siitä, että Qore olisi "demoista maksamista" on mielestäni - kuinkas muutenkaan - tarkoitushakuista vääristelyä. Etenkin kun Qoren vuosimaksua vastaan on saanut oikeasti maksullisia PSN-tuotteita pauttiarallaa koko vuosimaksun edestä. Eli Sonyhan onkin vain tarjonnut ilmaisen tavan jakaa ekslusiviisista multimediamatskua, ja vuosimaksun vastineeksi on saanut Storesta ostettavia pelejä alennuksella. (Ja jottei jäisi epäselväksi, myös tämä oli tarkoituksellista pilkki silmässä kulmassa heitettyä spinnausta. Oikeasti Qore on vain kiva lisäpalvelu.)

PSN:n tulevista maksullisista premium-ominaisuuksista sanon vain sen verran, että siitä kannattaa puhua vasta sitten, kun tiedetään oikeasti yksityiskohtia. Koska tietoa ei ole, on FUDia vastaan oikeastaan mahdotonta taistella. Se on vähän sama juttu kuin salaliittojen kanssa; niiden olemattomuutta on ei voi todistaa, mutta niiden puolesta voi kyllä esittää "todisteita". :)

TT-2k: Kyllä mielestäni on ihan mielenkiintoista nähdä kuinka PS3:sta karsitaan pikkuhiljaa ne kaikki alkuun hehkutetut ominaisuudet pois, eikä nähdäkseni olisi yhtään kummallista, että jossain vaiheessa Sony päättäisi muuntaa verkkopelaamistakin enemmän maksullisuuden piiriin. Kuten tiedetään, PS3 tekee tappiota ja jotain on tehtävä.

Ihmettelen lähinnä miksei Xbugsin nostama kolmen vuoden takainen kommentti olisi relevantti huomautus tässä yhteydessä? Eikö Sonyn strategialle saa nauraa, jos kerran nämä itse ovat ensin väittäneet toista ja lopulta tehneet jotain ihan muuta? Kun johdossa olevien ihmisten kommentit eivät vastaa todellisuutta, kertoo se hyvinkin selkeästi missä mennään yhtiön sisäisesti. Luuletko ettei Sonyn johdossa olisi jo kolme vuotta sitten maalailtu tulevaisuuden näkymiä? Oli varmasti ja nämä säästötoimet kertovat, ettei yltiö-optimistinen näkemys kohdannutkaan todellisuutta. 700 euron konsoli ei ehkä ollutkaan se mitä kansa tarvitsi. Ja koska rahaa on tehtävä, niin pieniä kuluja karsitaan sieltä täältä, vähän kuten Finnair teki viinasten kanssa. Katsotaan mihin tämä riittää, mutta ilmaiset lounaat lähtevät ensimmäisenä, kuten jo kirjoittelin.

Ja Qoren markkinointimateriaaleista ei kannata edes lähteä puhumaan. Ilman niitä lisähärpäkkeitä noissa jaksoissa ei ole juuri mitään sisältöä, joten mielummin ostan mielenkiintoiset pelit ihan itse, enkä odottele näitä kylkiäisinä. Varsinkin, kun Syphon Filterin takia tuli taannoin ostettua 9. jakso ja edelleenkin kuukausia tuon oston jälkeen odottelen tuota latauskoodia sähköpostiini. Hienoa palvelua Sony!

avanto: En todellakaan jaksa uskoa tuohon "kaiken karsimiseen". Etenkin kun tässä kolmen vuoden aikana kuitenkin on tuotu (softalla) paljon ominaisuuksia, joista ei julkaisun aikaan tiedetty mitään, markkinoinnista puhumattakaan. Mielestäni PS2- (ja ehkä Linux-)tukea lukuun ottamatta mitään oikeasti merkittävää ei ole saanut lähteä kululeikkurin tieltä. Eri mieltä saa toki olla.

Nauraa saa toki, ja niin teen itsekin. Virheitä on tehty, ja toivon mukaan niistä on jotain opittukin. Vaikka itse uskonkin siihen, että isossa korporaatiossa väistämättä aina pääsee tapahtumaan tuota, ettei vasen käsi tiedä, kenen housuissa se kutittelee. Mutta on silti tarpeetonta spinnausta antaa ymmärtää, että PS2-tukea edelleen pidettäisiin virallisena markkinointivalttikorttina. Samaa pätee tuohon kommenttiin maksullisista demoista. Tarkoituksena todennäköisesti on ollut luoda mielikuva, että maksullisia demoja olisi useita tai ehkä jopa useimmat demot olisivat maksullisia. Halusin vain oikaista tuon "väärinkäsityksen", sillä Storessa ei kokemukseni mukaan ole yhtään maksullista demoa ollut. (Joku parempimuistisempi voi tietysti korjata väitteen. GT5P ei kuitenkaan kelpaa esimerkiksi. :)

Qoren suhteen olen itse ollut tyytyväinen alusta asti, ja nyt on toinen kierros vuositilausta meneillään. Yhtään "tilaajalahjaa" ei ole jäänyt saamatta. Todennäköisesti tuon Syphon Filterin kanssa kävi niin, että sitä ei vaan saanut, jos jakson osti liian myöhään jälkikäteen.

PS. Olethan ollut yhteydessä SCEA:n asiakaspalveluun asian tiimoilta? Heiltä luulisi saavan varmuuden todelliseen syyhyn.

TT-2k: "Todennäköisesti tuon Syphon Filterin kanssa kävi niin, että sitä ei vaan saanut, jos jakson osti liian myöhään jälkikäteen."

Niin, josta olisi kuitenkin ihan mukava mainita, eikä yksinkertaisesti markkinoida Qore-jaksoa tuolla ekstralla edelleenkin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi