Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Sony taas patenttikiistan maksumieheksi

Texasilainen tuomioistuin on määrännyt Sonyn maksamaan 18,5 miljoonan dollarin korvaukset Agere Systemsille patenttirikkomuksesta. Kyseisessä patentissa käsitellään musiikkitiedostojen otsikkotietojen tallenusta muistilastulle ja Sonyn katsottiin rikkoneen sitä muun muassa PSP-käsikonsolissa sekä monissa muissa laitteissa.

Alkujaan Agere haastoi Sonyn seitsemästä muustakin patenttirikkomuksesta, mutta syytteet peruttiin käsittelyn aikana. Agere on lisäksi sittemmin sulautunut osaksi LSI Corporationia.

Galleria: 

Kommentit

hitto miten naurettavaa touhua nykyään kaikki on, onhan nyt saakeli aina jollain joku patentti jostakin, jos aletaan kaivamaan/tutkimaan. mutta on tuokin köyhälle hyvä keino rahaa saada.

Juu, on ehdottoman tärkeää muista kuinka tärkeitä patentit ovat. Sillä eihän kenelläkään, varsinkaan köyhällä saa olla varaa parempaan teknologiaan. Se olisi hirveää jos vaikka mahdollista uutta syöpälääketta saisikin kaikki jotka sitä tarvitsevat. Muutenhan tämä maailma onkin ihan järkevä kaikkine lakeineen. Tosin pian varmaan nettipiratismista tulee laitonta ;)

Ei vittu, miten hitossa voi tuollaisen patentoida? Nyt menee kyllä aivan liian pitkälle. Onko siellä usan patentti toimistossa jokin automaatti joka lykkää hyväksytty leiman jokaisesta paperista joka siitä laitetaan läpi?

Lisää näitä älyttömiä patentteja ja korvauksia vielä niin ehkä joku tajuaa kuinka rikki koko systeemi on.

No kyllähän USA:ssa yksi jättifirma pyrki patentoimaan sian geenejä. En muista hyväksyttiinkö se.

Eikös Microsoftkin yrittäny patentoida "Windows"-sanaa?

McDonald´s yritti ainakin patentoida erästä sukunimeä...

Jenkeissä toi patentti touhu on aivan posketonta. Siellä menee läpi täysin hatusta repästy idea vailla mitään käytännön konseptia eli tyyliin keksin aikakoneen ja se toimii siten, että käänetään kelloa A taaksepäin ja vedetään vipua B. Mitään todellista toimintaa mahdollistavaa konseptia ei siis tarvita vaan käytänössä pelkkä lopputulos voidaan patentoida hyvin löyhin konseptuaalisin perustein. Sitten tapellaan siitä oliko patentti validi vai ei ja onko se myönnetty oikein perustein.

PERKELE! Kyllä sen patentin pitää olla tyyliä, keksi aikakone -> näytä se toiminnassa -> patentti kouraan. En tiedä meneekö tuo patentti lainssäädäntö jenkeissä samaan tyyliin kuin aseenkanto oikeus elikä jokaisella taulapäällä pitää olla oikeudet / mahdollisuus vaikka aivoissa ei voida todistettavasti havaita mitään älyllistä toimintaa.

Applella oli alun perin patentti "osittain päälekkäisiin ikkunoihin", josta johtuen niitä ei nähty Windows 1:ssä. Tämä sittemmin kumottiin, ja Windows 2:ssa niitä jo on.

Kai tuossa tultiin siihen tulokseen, ettei jotain noin yleisluontoista voi omistaa.

Mikkisofta sen verran "windowsia" omistaa ainakin jenkkein mielestä, että se sai oikeustoimin kovisteltua "lindows" linux-jakelun vaihtamaan nimeään.

Kröhömm. Eikös keinussa keinumis liike ole patentoitu. Sii oikeasti, en nyt heitä läppää vaan moista uutista viljeltiin aikanaan hanakasti.

Nii ja tuplaklikkaus patentti... Voi cuuba! Eikös pesäpallossakin ole moinen virheeksi laskettavian joukossa. Menivät sitten mikrosoftin miehet viemään pohjanmaalaisilta kansallislajin. Eihän sitä nyt enää voi harrastaa sillä jos nyt maila osuu lyödessä kahdesti palloon, suoritusta ei pelkästään hylätä vaan joudut oikeuteen (tai Tahko Pihkala joutuu oikeuteen puolestasi) Toisaalta jos Pihkala eläisi, hän kenties voisi johonkin tekijänoikeus/muotosuoja hommeliin viitaten saada tuplaklikkaus patentin omakseen ja vielä pystyä laskuttamaan mikrosoftia sen käyttämisestä koko firman kuluneelta eliniältä. Eriasia sitten kuinka paljon on tuo tuplaklikkaus tuonut mikrosoftin kassaan ihka todellisia dollareita. Eri asia on myös se, että jos joku löytää tästä jotain järkevää sanottavaa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi