Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Twisted Metal- ja God of War -pelisarjoilla maineensa luonut David Jaffe haluaisi kotikonsolien pelien käynnistämisen olevan nopeampaa. Game Developers Conferencen paneelikeskustelussa puhunut Jaffe totesi osasyyksi kannettavan pelaamisen suosion kasvuun laitteiden sopivuuden lyhyisiin pelituokioihin.

"Välivideot, asennukset, päivitykset, latausajat ja järjestelmän käynnistymiseen kuluva aika – monet näistä voitaisiin kiertää pelisuunnittelussa. Joskus olen halunnut pelata uutta konsolipeliä, mutta en jaksa tuskailla käynnistysaikojen kanssa. Ehkä tämä tekee minusta laiskan, mutta vapaa-ajastani kilpailevat myös muut laitteet. Jos voin olla pelaamassa sekuntien kuluessa, miksi odottaisin minuuttikaupalla?"

Aiemmin kotikonsolit tarjosivat Jaffen mielestä pidemmän odotuksen vastapainoksi laadukkaampia pelikokemuksia, mutta ero on kaventunut. "Puhtaasti pelaamisen hauskuudella mitattuna käsikonsolit, puhelimet ja Internet-pelit ovat samalla tasolla ja joskus jopa edellä kotikonsoleita. Lisäksi niillä pelaaminen on aina halvempaa. Jos minulla on vain vähän aikaa käytettävissäni, on loogista että tartun vaihtoehtoon, joka tarjoaa välitöntä nautintoa."

Kritiikkinsä vastapainoksi Jaffe esitti myös mahdollisia tapoja pelikokemuksen parantamiseksi. "Jos laitteessa on pelilevy sisällä ja olen aiemmin tehnyt pelitallennuksen, voitaisiin käynnistyksen yhteydessä ensimmäiseksi kysyä haluanko jatkaa viimeisimmästä tallennuksesta. Kyllä-vastauksen jälkeen siirryttäisiin suoraan peliin ilman tarpeettomia alkukuvia." Toisena parannuksena mies kaipaa kaikkiin konsoleihin tietokoneista ja käsikonsoleista tuttua unitilaa, joka nopeuttaa laitteiden uudelleenkäynnistymistä.

Laitevalmistajille Jaffe ehdottaa rajoitusta peleihin sallittavien päivitysten lukumäärään. "1-4 päivitystä vuodessa saisi riittää, eikä peliä pitäisi joutua päivittämään heti julkaisun jälkeen. Tällöin pelintekijät joutuisivat huolehtimaan pelien valmiudesta jo julkaisussa ja kuluttajien aikaa säästettäisiin."

Loppukaneettina David Jaffe toteaa yhä rakastavansa konsolipelejä. "Muutaman kerran vuodessa tulee peli joka on kaiken vaivan arvoinen – näyttävä, dramaattinen ja saa hukkumaan maailmaansa. Nykyään noiden suurten hetkien välillä on kuitenkin muilla laitteilla tarjolla jotain hyvin erilaista, mutta yhtä viihdyttävää."

Galleria: 

Kommentit

Tämän kaikenko mies sai muka suustaan ilman yhtäkään f*ck-sanaa? ;)

Ei nyt sentään, sisäinen kukkahattutätini vain sortui sensuuriin: "If game developers could make it work then, we can at least make sure games don't have to be updated the same f**king week they hit shelves, thus causing more wait times for the consumer."

Heh, mihinkäs mies karvoistaan pääsisi. :D

EDIT: Ja tarkoitin siis Jaffea. :)

Ehdotti unitilaa :D
On niin tyypillistä insinööripuhetta mennä sieltä missä aita on matalin. Tän sukupolven konsoleita kun on myyty joku vajaa 200 miljoonaa kappaletta, niin niistä kun jokainen käyttäisi unitilan vievän pienen sähkönlisäyksen niin siitä taas lisää ydinvoimatarvetta. Noh, konsolivalmistajat lienevät olevan paremmin perillä trendeistä ja mm EU:n suunnitelmista rajoittaa laitteiden lepotilan sähkönkulutuksesta ja voisin kuvitella että konsolivalmistajat haluais Euroopassakin myydä tuotteitaan. Pelitekijän on helppo huudella kun ei ole itsellä penniäkään kiinni.
Mutta, eiköhän noita käynnistysaikoja saada muutoinkin lyhennettyä.

En panis pahitteeks!

Musta tämä oli nimenomaan osuvasti sijoitettu Pleikkariosastolle, jossa nämä ongelmat ovat kaikkein pahimpia. En ymmärrä mitenkä mitenkä päivityksen lataaminen ja asentaminen voi kestää 2 minuuttia kun samalle pelille xboxilla se kestää max. 5 sekuntia.

Sama tuon esiasennuksen kanssa. Jos kaverin luona aikoo viettää iltaa tuomalla oman pleikkaripelin kokeiltavaksi niin se peli pitää järjestää kaverille päivää ennemmin, että kaikki asennukset ja päivitykset on kunnossa kun itse illanvietto alkaa.

Ei unitila tarkoita välttämättä yhtään enempää virrankulutusta. Muisti voidaan dumpata kovalevylle ja koneesta kiskaista virrat vaikka kokonaan pois.

Ja mitä tuohon pelaamaan pääsemisen nopeuttamiseen tulee, niin kaikkien pelien pitäisi ottaa mallia inFamousista. Parhaimmillaan edellisestä tallennuksesta pääsee jatkamaan painamalla pelkästään virrat päälle. Ei tarvitse kertaakaan painaa Start-nappia päästäkseen splash-screenistä eteenpäin, ei tarvitse valita edes "Continue"-vaihtoehtoa menusta, sillä peli lataa automaattisesti viimeisimmän tallennuksen. Myös GTA:t ovat aina osanneet tämän. Miksi pelikehittäjät yleensä rakastavat sitä Start-nappia.

Vielä enemmän ärsyttää ruutu, joka kertoo, että "Tämä peli tallentaa automaattisesti aina silloin tällöin. Älä irrota virtajohtoa sen kolmen sekunnin kymmenesosan aikana, jolloin tallennusikoni vilahtaa ruudulla."

Symbolia: X360-pelien päivityksien maksimikoko oli pitkään 4 megatavua. Nyt ihan viime aikoina on näkynyt jo viiden, "jopa" kuuden megatavun (Rock Band 3) megatavun päivitystiedostoja. PS3-peleissä päivitykset ovat järjestään 20-100 megaa. Joissain peleissä päivitykset ovat satoja megoja, suurimmillaan jopa reilusti toista gigaa. Ei siis mikään ihme, että PS3-pelien päivityksien sisäänajo kestää kauemmin. Ja boksilla mitään ei tosiaan tarvitse erikseen asentaa, joten sekin nopeuttaa prosessia.

Toki päivityksestä voi kieltäytyä, mutta tuolloin verkkopeleihin tai pelin muihin PSN-toiminnallisuuksiin ei ole asiaa. Pakkoasennusta sen sijaan ei voi vältellä mitenkään.

jryi: Etenkin se ilmoitus automaattitallennuksesta nyppii silloin, kun pelin käynnistäminen ei kertakaikkiaan etene, ellei käyttäjä kuittaa sitä jollain napinpainalluksella.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi