Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ennakkotunnelmissa Killzone: Mercenary (PS Vita)

Punasilmäiset helghast-sotilaat ovat pian täällä aikomuksenaan valloittaa PlayStation Vita. Edellisen kerran helghastit marssivat vuonna 2011 PlayStation 3:lla Killzone 3:ssa, ja käsikonsolillakin ne on nähty vuoden 2006 Killzone: Liberationissa.


PlayStation Vita ei julkaisustaan lähtien ole ollut mikään erityinen menestys. Huonoja myyntejä on edesauttanut, etteivät pelistudiot ole uskaltaneet kehittää konsolille mielenkiintoista pelattavaa. Killzone: Mercenary tuo toivottavasti muutosta Vitan heikkoon myyntiin.

Toisin kuin Killzone-pelisarjassa on totuttu, Mercenaryssa hypätään palkkasoturin saappaisiin. Pelissä ylenee arvoasteikolla tekemällä tehtäviä parhaalla mahdollisella tavalla. Pelaajaa myös palkitaan erilaisista suorituksista, kuten tietystä määrästä puukotuksia. Lisäksi vihollisten tappamisesta ja tehtävien läpäisystä voi ansaita rahaa, jolla saa mustasta pörssistä aseita ja varusteita.

Toiminnantäyteinen peli täydentää Vitan heikoksi jäänyttä FPS-tarjontaa. Ennakkoversion kampanjatehtävässä päämääränä on raivata tie läpi helghast-armeijan ja hakkeroida tykkitornit, jotta niillä voi tuhota vihollisen alukset. Matkalla tykkitornien luo kohdataan aggressiivisia vihollissotilaita sekä haastetehtäviä, joita ratkaisemalla kerätään arvokasta tiedustelutietoa.

Tehtävä on mahdollista suorittaa liipaisin pohjassa, joskin ajoittainen hiippailu on suotavaa. Mikäli edessä ei näy vihollissotilaita, on ympäristö syytä tarkastaa valvontakameroiden varalta. Jos erehtyy kameran linssille, aiheutuu hälytys, joka juoksuttaa paikalle tusinan vihollista. Kamerat kannattaakin tuhota ampumalla.

Kun ensimmäisen tykkitornin on saanut hakkeroitua, alkaa todellinen tulitus. Helghast-sotilaita on siellä täällä ja välillä aseesta uhkaavat loppua panokset. Helpotusta ongelmaan tarjoavat eliminoitujen helghastien luona lojuvat panokset tai Black Jackin ase- ja varustekauppa. Tehtävän lopussa ilmassa leijuvat vihollisdroidit vaativat suuren määrän lyijyä tuhoutuakseen, joten kannattaa pitää huoli, etteivät panokset tosiaan ole loppumaisillaan.

Grafiikaltaan peli edustaa Vitan suorituskyvyn parempaa päätä, ja ohjaustuntuma mukailee DualShockilla pelaamista. Kuulokkeet korvilla pystyy erottamaan pelin hyvin toteutetun äänisuunnittelun. Äänimaailma on rikas aina örkkimäisistä helghast-sotilaan huudoista mahtipontiseen orkesterimusiikkiin, joka soi kun pelissä on tapahtumassa jokin oleellinen käänne.

Pelin kontrollit noudattavat räiskintäpeleistä tuttua kaavaa. Kosketusnäytöllä hoidetaan valikoissa ja asekaupassa navigointi. Lisäksi näyttöä hyödynnetään lähitaisteluliikkeissä, pulmatehtävien ratkaisemisessa ja asevalinnoissa. Takakosketusalueella on kaksi toimintoa: kiikaritähtäimen säätö ja nopeampi liikkuminen.

Ennakkoversio herättää odotukset Guerilla Cambridgen tekelettä kohtaan. Peli on kaivatunlainen lisä Vitan muuten olemattomaan FPS-pelivalikoimaan. Killzone: Mercenary julkaistaan yksinoikeudella PlayStation Vitalle syyskuun 4. päivä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi