Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom Tag 3: Välikuolemia

"Two minutes", 80-luvulta repäistyn sitcom-tähden näköinen hotellityöntekijä sanoo huonolla englannilla. Hän pitää etu- ja keskisormea pystyssä ikään kuin vahvistaakseen asiansa ja sulkee ruokailutilan oven samalla kadoten sen taakse. Jään miettimään, sanooko hän nuo sanat aina kaikille vieraille joka aamu, sillä lausahdus
kuulostaa liian tutulta. Vai onko aamiaistarjoilu joka aamu kaksi minuuttia myöhässä? Oli miten oli, haukottelen ja odotan.

Aamu alkaa taas erikoisella aamiaisella. Ei sillä että itse ruoka olisi kummallista, mutta hotellin miljöö on kaikkea muuta kuin perinteinen. Tai sitten se on niin perinteinen, että se on kummallinen. Meidän pitää syödä nopeasti, jotta ehdimme messukeskukseen ennen turisteja. 500 ensimmäistä CoD-pelaajaa saa prestige-paketin. Tietenkin päästyämme paikalle, Tonppa saa selville, että pakettien jaossa lehdistöä syrjitään systemaattisesti, emmekä saa mitään.

Vaikka sotakirves maagisetin kanssa onkin kuopattu, onnistun saamaan samaisen miehen ennenaikaiseen hautaan. Tuoretta Castlevaniaa kun voi pelata vain ruumisarkussa makaamalla. Käyn itsekin haudassa, ja myönnettäköön, että onhan siinä tunnelmaa: maata ahtaassa arkussa, katsoa pään yläpuolella olevaa näyttöä ja lahdata ihmisiä kuin kärpäsiä. Saatoin ehkä jopa todistaa erään pojan jumiutuvan hetkeksi kuoleman koteloon. Onneksi PR-pojat saapuivat nopeasti apuun. Siitä olikin sitten jo rynnättävä Daedalicin esityksiin ihastelemaan Blackguardsia ja Goodbye Deponiaa.

Mielestäni GamesComin timantit ovat uudet konsolit ja Rainin, Contrastin, Titanfallin (jota jopa glitterperhosetkin tykkäävät pelata) ja Ryse: Son of Romen kaltaiset pelit. Missään tapauksessa ei sovi unohtaa retropeliosastoa. Se on taivas maan päällä tai keidas Kölnin messukeskuksessa. Sieltä löytyy kaikki, mitä uskaltaa edes toivoa: Vectrex, Marble Madness, flippereitä, Donkey Kong... Lista jatkuisi, jos vain jaksaisin luetella lisää. Keskiviikkona pääsin ajamaan autoja seiniin Vectrexillä ja häviämään Street Fighter 2:ssa Kauppisen Jukalle. Hyvin meni siis. Onneksi voin melkein saada katu-uskottavuuteni takaisin kertomalla sen, että voitin Taksikuskin (Waluigin) Killer Instinctissä. Ha!

Välikuolema lehdistötiloissa wifin äärellä tuntuu taivaalta. Saksalaiset kun eivät tunnu arvostavan langatonta verkkoyhteyttä (toimivaa sellaista). Ja valitettavasti tulin eilen siihen tulokseen, ettei kuppiloissakaan ole nettiyhteyttä, vaikka kysyinkin kolmelta eri tarjoilijalta kauniisti hymyillen. Pressitilassa väsyneiden katseiden ja huonojen vitsien vaihto kuitenkin tarkoittaa sitä, että on aika paeta messukeskuksesta (edes) hetkeksi. Lyöttäydyn erään nääsvilleläisen ylläpitäjän seuraan ja teemme pyhiinvalleusmatkan PizzaHutista GameStopin kautta Starbucksiin. Meno on kovin hiljaista, sillä väsymys painaa molempien silmäluomia alaspäin, vaikka kello on vasta puoli kuusi. Tamperelainen ylläpitäjä juo iloisesti isoa kaakaota kermavaahdolla, kun itse kittaan caramel-frappuchino-kermavaahto-juomaa. Nam.

Taas minut johdatetaan messukeskukseen ja ihmisten määrä on huimaava. Tosin kaikki kävelevät minua vastaan, ja ihmettelen loppuivatko esitykset tältä päivältä vai tylsistyivätkö ihmiset jo. Oli miten oli, saan rannekkeen illan Xbox-juhlia varten, ja lähden hotellille. Pojat ja turistit jäävät kuitenkin ottamaan hands-onia Microsoftin seuraavan konsolin tuotoksista. Väsyneenä tyttönä en jaksa kiinnittää huomiota ympäristööni tarpeeksi, ja vaikka en varsinaisesti eksykään, niin harhaudun ihan väärään suuntaan. Muutaman kilometrin tarpomisen jälkeen suuntaan takaisin tuomiokirkkoa, josta osaan varmasti talsia takaisin hotellille.

Nyt, tiikerihattu päässä, istun hotellin sängyllä ja yritän saada matkapäiväkirjapostausta päätökseen. Hauskoja juttuja olisi kerrottavana vaikka kuinka paljon, mutta ehkä pieni salamyhkäisyys on vain hyväksi. Sen verran paljastan, että olemme saaneet "mahtavaa" videomateriaalia kasaan. Luultavasti se on niin "upeaa", että mikään kuvatuista pätkistä ei ikinä näe päivänvaloa. Ehkä jopa osa otetuista valokuvistakin sensuroidaan ja heitetään järveen.

Mutta kerro kerro kuvastin, mikä on konsoleista mahtavin.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi