Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa Halo: The Master Chief Collection

Bungie osui kultasuoneen 2000-luvun alkuhämärissä julkaistulla Halo: Combat Evolved -pelillään. Nyt liki 13 vuotta myöhemmin sarja porskuttaa kenties näkyvämmin kuin koskaan aiemmin. Saksan Kölnissä pidetyillä Gamescom-messuilla Halo-universumi oli varsin näkyvästi esillä niin julkisesti kuin suljettujenkin ovien takana.

Halo-sarja on aikojen saatossa rönsyillyt varsinaisen Master Chiefin tähdittämän saagan lisäksi suuntaan jos toiseenkin. Välillä toimintaa on seurattu ylävinkkelistä, välillä taas päärooliin on nostettu astetta maanläheisempiä ODST-rivisotilaita. Nyt 343 Studios on päättänyt keskittyä vain ja ainoastaan Master Chiefiin niputtamalla sarjan järjestysnumerolla siunatut pelit yhdelle levylle. Mukana Halo: The Master Chief Collectionilla ovat Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 sekä Halo 4.

Sarjan käynnistänyt Halo: Combat Evolved on saanut päivitetyn versionsa jo kolmisen vuotta sitten Anniversary-painoksen myötä. Nyt vastaavan käsittelyn saa myös kampanjaltaan kritisoitu mutta moninpelinsä puolesta ylistetty Halo 2. Ensimmäisellä Xbox-konsolilla päivänvalon nähnyt Halo 2 on auttamatta vanhentunut vuosien saatossa visuaalisella puolella, mutta 343 Studios on päättänyt päivittää pelin tyylillä.

Halo 2 ei ole koskaan näyttänyt yhtä hyvältä. 60 ruudun sekuntivauhtia 1080p-tarkkuudella rullaava ulkoasu tuntuu vanhalta tutulta, mutta uusin vivahtein. 343 Studios on nähnyt suuresti vaivaa myös audiovisuaalisella puolella pistämällä uusiksi kaikki pelin äänet. Aseiden paukkeen ja muiden ääniefektien lisäksi myös koko eeppinen musiikkiraita särökitaroineen on äänitetty alusta loppuun uudelleen. Combat Evolvedin tapaan Halo 2 Anniversary rullaa vanhan klassikon pelimoottorin päällä, ja vaihtaminen näiden välillä sujuukin silmänräpäyksessä. Grafiikan lisäksi audiopuoli loikkaa ajassa eteen- tai taaksepäin pelaajan näin halutessa.

Halo 3 julkaistiin teräväpiirtokonsoleiden alkuhämärissä vuonna 2007. Tätä seuranneiden ODST:n ja Reachin jälkeen Bungie antoi sarjan vetovastuun 343 Studiosin käsiin. Master Chiefin tarinaa kunnialla jatkanut Halo 4 julkaistiin viiden vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2012. Vaikka kolmas ja neljäs Halo eivät ole kokeneet aiempien osien kaltaista massiivista päivitystä, on 343 Studios nähnyt vaivaa myös näiden eteen. Grafiikka on aiempaa tarkempaa ja esimerkiksi valaistus sekä räjähdysefektit ovat kokeneet suuria parannuksia. Vaikka muutokset eivät olekaan yhtä silmiinpistäviä kuin Combat Evolvedin ja Halo 2:n tapauksessa, näyttävät kolmas ja neljäs Halo varsin tuoreilta tapauksilta.

Halo-sarja on aina loistanut moninpelissä. Halo-puristien mieliksi The Master Chief Collection sisältääkin kaikkien neljän julkaisun moninpelikarkelot täsmälleen sellaisina kuin ne olivat vuosia sitten. 343 Studiosin mukaan joka osalle ominaiset pienimmätkin nyanssit on tuotu päivitettyihin kuoriin sellaisinaan.

Gamescom-messuilla parrasvaloihin oli nostettu Halo 2:n päivitetty moninpeli. Kahdeksan pelaajan Team Slayer onnistui hämmentämään jopa sarjan veteraania, sillä liki 10 vuotta ja lukuisat erilaiset jatko-osat olivat vieneet muistot kauas vanhasta klassikosta. Tästä huolimatta nappien sijoittelun iskostuttua uudelleen selkärankaan, alkoivat moninpelikarkelot maistua entiseen tapaan. Pelillisesti mikään ei ole muuttunut . Samaan pakettiin on niputettu myös kaikki julkaistut moninpelikartat, joita on yhteensä reilut sata kappaletta.

Halo: The Master Chief Collection tarjoaa kaiken muun sisältönsä ohella myös mielenkiintoisen mahdollisuuden luoda kaikkien neljän pelin kohtauksista haluamanlaisiaan kokonaisuuksia. Pelaaja voi esimerkiksi päättää käydä läpi ainoastaan huikeimmat ajoneuvokohtaukset ja asettaa nämä tapahtumaan saumattomasti peräkkäin.

The Master Chief Collectionin muodostaman massiivisen kokonaisuuden kruunaa kuorrutus kakun päällä, eli pääsy ensi vuonna julkaistavan Halo 5: Guardiansin beetavaiheeseen. Beetan ajankohta ilmoitetaan, kun aika on kypsä. Lisäksi mukana on Xboxien videopalveluissa julkaistava Nightfall-sarja.

Kokonaisuutena Halo: The Master Chief Collection vaikuttaa olevan rakkaudella kasattu paketti, josta Halo-fanin on taatusti vaikea löytää kritisoitavaa.

Halo: The Master Chief Collection julkaistaan marraskuun aikana ainoastaan Xbox Onella.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi