Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Gamescom '14: Ennakossa Nintendon Splatoon

Nintendon uusi Wii U -nimike Splatoon on herättänyt varovaista kiinnostusta niin maailmalla kuin artikkelin kirjoittajassakin. Räiskintäpelien ja paintballin risteytys ei toisaalta ole ulkoiselta olemukseltaan vaikuttanut erityisen mullistavalta tapaukselta. Kahdeksan pelaajan verkkomatsiin panostava Splatoon oli Gamescomissa kuitenkin Super Smash Bros.:n jälkeen näyttävimmin esillä Nintendon osastolla, joten yhtiö mitä ilmeisemmin uskoo sen reseptiin.

Päätin jonottaa lehdistöpäivänä Splatoon-kojuille, jolloin pelaamista ei tarvinnut odottaa kuin viitisentoista minuuttia. Pressinörtit pääsivät taistelemaan 4 vs. 4 -joukkueilla toisiaan vastaan kahdeksalla Wii U:lla.

 

Splatoonin pääosassa ovat maalia räiskivät Inkling-oliot, jotka voivat muuttua milloin vain väriä imeviksi mustekaloiksi. Inklingit yrittävät vallata harmaata aluetta itselleen ampumalla väripyssyillä- ja kanuunoilla omaa väriään kaduille ja seinille aikarajan puitteissa. Gamescomin jälkeen julkisuuteen on kerrottu, että päähahmoksi oli ehdotettu Mariota. Inklingit eivät ole Nintendon mieleen jäävimpiä hahmoja, mutta parempi näin kuin putkimiehen maineella alituiseen ratsastaminen.

Sessio alkoi kontrollien opettelulla. Tähtäys tapahtui GamePadin luontevalta tuntuvan liikkeentunnistuksen ja tattiohjauksen yhdistelmän avulla. GamePad toimii pelin aikana myös karttana, josta näkee vallatut alueet. Muuta erikoista ohjauksessa ei sitten ollutkaan, vaan kuka tahansa räiskintäpelejä pelannut oppii ne hetkessä. Mustekalaksi muuttuminen on hauska idea, sillä sen avulla pelaaja voi vaikkapa piiloutua värilammikkoon. Ennen kaikkea lätäkköön syöksyminen on kuitenkin tarkoitettu räiskintäpeleistä tutun ammusten keräämisen ja lataamisen korvaajaksi. Vihollisjoukkueen värilammikkoon joutuminen vain hidastaa kulkemista, mutta näiden väriammusten tielle joutuminen vie pelaajan takaisin lähtöpisteelle.

Splatoonin idea on todella yksinkertainen, mutta se voitti saman tien lievän epäilijän puolelleen. Nintendon laaduntarkkailu ei petä, sillä pelattavuus ja hauskuus ovat huippuluokkaa. Grafiikka on värikästä ja sulavaa, eikä ruudulla näkyvä toiminta nytkähdellyt kiivaimmissikaan taisteluissa. Visuaalinen tyyli saattaa karkottaa pelin äärestä synkkiä maisemia ihannoivia karpaaseja. Muille Splatoonia voi suositella hauskana ja yhteisöllisenä räiskintänä, jossa ei tarvitse tuijottaa ikärajoja.

Pelin laajuudesta ei tässä vaiheessa ole vielä tihkunut tietoa, ja demosessiossa oli yksi kenttä käytössä.

Splatoon julkaistaan Wii U:lle keväällä 2015.

Galleria: 

Kommentit

Tämän pelin myötä ratkesi itselleni kakkos konsolin paikka. Seuraavana vuonna Wii U -ostoksille. Kiitos ennakosta!

Kiitos lukemisesta! Splatoon kyllä yllätti, trailereissa sekavalta näyttänyt meininki olikin varsin mukaansatempaavaa.

Kuulostaa hyvältä!

Peli ei ole videoiden perusteella kovin vakuuttanut, mutta kaikki peliä testanneet ovat antaneet runsaasti positiivista palautetta. Kiinnostaa nähdä mitä tästä tulee.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi