Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Testissä HP OMEN X

Hewlett-Packard tai tutummin HP kosiskelee PC-pelaajia leiriinsä OMEN-sarjan tietokoneillaan. Tuoteperheeseen kuuluu kannettavia, pöytäkoneita, näyttöjä sekä muita pelaamistarvikkeita. Tällä kertaa testiin saatiin oikea raskaansarjan järkäle, HP OMEN X -pöytätietokone.

Anna ulkokuoren hämätä

Kun miettii pelitietokoneen ulkonäköä, tulee nopeasti mieleen kookas suorakaiteen muotoinen ATX-kokoluokan koppaan kyhätty tehomylly kurkistusikkunoineen ja led-valoineen. HP OMEN X on jotain aivan muuta. Kookas kuution muotoinen kone lepää jalkojensa päällä vinosti 45 asteen kulmaan aseteltuna. Liki 30 kilon painonsa ansioista se ei liikahda ihan pienestä tönäisystä.

Jos näkisin OMEN X:n kaupan hyllyllä, väittäisin sitä rumaksi. Kuitenkin muutaman hetken konetta tuijoteltuani aloin pitää sen erilaisuudesta. Koneen etuosa on tyylitelty neljään osaan, jotta keskelle on saatu luotua X-kuvio. Alimmassa ruudussa komeilee OMEN-sarjan logo. Etuosan kruunaavat LED-korostukset, jotka luovat hämärässä valaistuksessa tunnelmaa. Vakiona punaista väriä loistavat ledit saa vaihdettua mieleisikseen OMEN Control -ohjelman avulla.

Valtaosa liitinporteista sijaitsee totutusti koneen takana, mutta helpompaa käyttöä ajatellen myös koneen oikealle kyljelle on lisätty muistikortinlukija sekä kuuloke- ja mikrofoniportit. Näiden lisäksi USB-portteja on modernisti kahta eri tyyppiä. Ja kun kahden teratavun tallennustila alkaa loppua, koneen sivuluukuista saa kätevästi lisättyä levykapasiteettia avaamatta koko koppaa.

Äärimmäistä suorituskykyä helppoutta hakevalle

Koneen sisuksissa pöhisevät Intel Core i7-6700K -suoritin sekä NVIDIA GeForce GTX 1080 -näytönohjain, joita tukemassa on järeät 32 gigatavua muistia. Suorituskykyä on siis varmasti jokaiseen tilanteeseen. Nestejäähdytys hoitaa viilennyksen, joten kovin kummosta käyntiääntä laite ei tiukemmassakaan tilanteessa pidä.

Pelimyllyn perinteistä kyykyttämistä grafiikkatesteillä ja tehosyöpöillä peleillä ei tällä kertaa koestettu. Tein hieman toisenlaisen tehokkuustestin: kuinka kone suoriutuu suoratoistolähetyksestä.

Aiemmat kokemukset Elgato Game Capture HD -kaappauspurkin käytöstä rajoittuvat MacBook Pro (Mid 2014) -kannettavani surkeaan alisuoriutumiseen. Omen X takasi tyystin toisenlaisen tuntuman. Käynnistin PlayStation 4:n ja kytkin Elgato-kaappauslaitteen tietokoneen ja pleikkarin välille. Seuraavaksi oli aika käynnistää koneelta OBS-striimausohjelma. Asetuksien pienen hienosäädön ja kolmen suoran lähetyksen jälkeen pystyn sanomaan, että kaikki odotukset koneen osalta tuli täytettyä. Striimien kuvanlaatu hipoi täydellisyyttä, eikä lähetyksen aikana pudonnut kertaakaan yhtä ainutta ruutua pois.

Pienenä pikatestinä tuli koitettua miten 4K-videot toimivat YouTubesta. Lyhyestä virsi kaunis: nehän toimivat täydellisesti.

Mitäs nyt sitten?

HP on onnistunut tuomaan markkinoille tehokkaan pelitietokoneen, joka on vieläpä sangen eksoottisesti muotoiltu. OMEN X on avaimet käteen -tehomylly ostajalle, joka ei kavahda yli 3 000 euron hintalappua.

Tekniset tiedot:
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 64-bit
  • Suoritin: Intel Core i7-6700K (4 GHz, 4 ydintä, 8 Mt, Hyper-Threading)
  • Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 1080 8 Gt GDDR5
  • Muisti: 32 Gt (4 x 8 Gt) DDR4, 4 muistikantaa, maks. 32 Gt
  • Kiintolevy: 256 Gt SSD NVMe + 2 Tt 7200 rpm SATA
  • Mitat: 50,4 x 40,6 x 51,5 cm, paino noin 28,2 kg

Mallin nimi: HP OMEN X 900-000no

Lisätiedot
HP Omen X

Kirjaudu kommentoidaksesi