Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Haastattelussa Riccardo Cangini (Artematica)


Wiille, DS:lle ja PSP:lle ilmestyvä Diabolik: Original Sin perustuu Italian suosituimman sarjakuvasankarin, Diabolikin seikkailuihin. Seikkalupeliä kehittää italialainen Black Bean Games. Julkaisijana toimii Artematica Entertainment, jonka toimitusjohtaja Riccardo Cangini vastasi KonsoliFINin kysymyksiin.

Voisitko selittää Diabolik: Original Sinin ideaa ja pelityyliä?

Se on omaperäinen seikkailupeli. Omaperäinen monesta syystä, mutta kaikesta huolimatta seikkailupeli.

Pelityylillisesti kyseessä on sekoituksemme nimeltään "soft-action", erityisesti päähenkilöiden takia. Diabolik ja Eva kun ovat pahimmat rikolliset koskaan. Pelaajan täytyy esimerkiksi tappaa vastustajia, muuttaa henkilöllisyyttään tai paljastaa katala juoni hoitaakseen tilanteen. Toisaalta taas pelaajan täytyy ymmärtää tarinaa, tutkia, kerätä tietoa ja yhdistää esineitä parhaaseen seikkailupelitradition tapaan!

Kuinka liikkeentunnistus on otettu huomioon Wii-versiossa?

Koska puhumme seikkailupelistä, olemme valinneet point & click -ohjauksen – jota Wiillä pelaava todennäköisesti odottaakin. Minipelit ovat tietenkin ratkaistavissa Wiimoten ohjauksen avulla.

Kuinka DS-versio eroaa muista (Wii ja PC)?

Hyvin paljon! DS:llä juoni on sama kuin muillakin, mutta vahvasti uudelleen tyyliteltynä erilaisen kohderyhmän ja teknisten ominaisuuksien vuoksi. DS:n Diabolik on enemmän toimintapainotteisempi, mutta pelattavuus on täysin stylusin varassa. Eräissä minipeleissä käytetään puhallusputkea, jolloin pelaajan täytyy puhaltaa DS:n mikrofoniin.

Miksi valitsitte Wiin ja DS:n Diabolik: Original Sinin konsolialustoiksi (PSP:n ohella)?

Siihen on monia syitä. Rehellisesti sanottuna kolme tärkeintä ovat:
1. alustojen markkinoiden hajaantuminen, mikä on hieno asia
2. Xbox 360 ja PS3 eivät ole vielä ihanteellisia alustoja seikkailupeleille. Tarkoitan sitä, että ns. next gen -teknologiaa arvostavat hardcore-pelaajat haluavat konsoleilleen esimerkiksi FPS- ja autoilupelejä.
3. viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä... vaistonvarainen ja helppo ohjaus. Kuten PC:n hiiren tapauksessa, nämä alustat ovat ihanteellisia seikkailupelille.

PEGI antoi Diabolikille ikäsuosituksen 16+. Minkälaista sisältöä pelissä on?

Suoraan sanottuna PEGI rajoittaa sisältöä melkoisesti. Me todellakin arvostamme PEGIn säännöksiä, joiden vuoksi peli sai 16+ -leiman. On kuitenkin vaikea myöntää että Diabolik olisi kovin väkivaltainen peli, samasta syystä miksi sarjakuvakaan ei ole. Pohjimmiltaan peli sai ikäsuosituksensa hahmon takia, Diabolik on vaarallinen kriminaali – eikä todellakaan mikään roolimalli, mutta ei myöskään turha väkivallan lähettiläs. Vain pelkkä antisankari!

Oliko Wiille kehittäminen vaikeaa ja saitteko tarpeeksi tukea Nintendolta?

Pelin kehittäminen uudelle alustalle on aluksi aina hiukan vaikeaa, koska työporukka ei tunne sen teknologiaa, rajoituksia ja kehitystyökaluja. Mutta puolen vuoden jälkeen kaikesta tuli peruskauraa. Meille ja meidän kokemuksemme perusteella Nintendon tuki on ollut yksi parhaista, ellei jopa parhain.

Onko Italiassa aktiivista pelikehityskulttuuria? Kuinka kehittäjät arvostavat tämän sukupolven Nintendon konsoleja?

Totta puhuakseni Italia ei ole kovin tunnettu pelikehityksestään... valitettavasti! Wiille ja DS:lle on kuitenkin koko ajan enemmän kehittäjiä. Erityisesti DS:lle, koska sitä pidetään virheellisesti helppona kehitysalustana.

Mitkä ovat suurimmat vaikutteenne, ajatellen kyseistä peliä – niin peliin liittyvät kuin muussa kulttuurissa?

Suurimmat vaikutteet tulevat varmasti rakkaudestamme sarjakuviin, piirrettyihin ja elokuviin. Diabolikissa nähdään sarjakuva-animaatiota, joka renderöidään FMV-kohtauksiksi – todennäköisesti ennennäkemättömällä tavalla. Tämänkaltainen FMV-kohtauksien uudenlainen efekti on sarjakuvien, mangojen ja Tarantinon pulp-ilmapiirin inspiroima.

Kuinka suosittu hahmo Diabolik on Italiassa tänä päivänä?

Hyvin suosittu. 47 vuoden jälkeen se on edelleen sarjakuvasankareista eniten esillä italialaisessa mediassa. Diabolik on nähty elokuvissa, sarjakuvissa, peleissä, radiossa ja automallissa. Yleisesti ottaen Diabolik on täällä kriminaalin ja varkaan vertauskuva.

Elokuva Danger: Diabolik (Mies mustassa Jaguarissa) oli giallo-genren mestarin, Mario Bavan ohjaama. Voimmeko joskus odottaa giallo-peliä Black Beansilta?

En voi sanoa vielä mitään. Paljon riippuu ensimmäisen Diabolik-pelimme myynneistä!

Galleria: 

Kommentit

Toiminnan ja osoitteluseikkailun sekoituksesta tulee mieleen Broken Sword 3, joka oli varsin mukava peli. Toivottavasti tästä saadaan yhtä mielenkiintoinen seikkailu.

Diabolik elokuva on kyllä yksi täydellisimmistä toiminta elokuvista. Jäänpä odottamaan peliä mielenkiinnolla.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi