Pelinkehityksen maailmanmestaruuskisat 2020 -artikkelisarja esittelee GDWC:n kilpailijoita ja tarinoita tiimien sekä pelien takana.
Nine Witches: Family Disruption
"Kun okkulttinen saksalainen toisen maailmansodan divisioona vapauttaa muinaisen kirouksen maailman ylle, yliluonnollinen ongelma vaatii yliluonnollisen ratkaisun." Humoristinen vaihtoehtoisen historian seikkailu Nine Witches: Family Disruption laittaa pelaajan hallitsemaan kahta eriskummallisessa sota-ajassa suhaavaa sankaria.
Indiesruptionin Diego Canepa on 49-vuotias ja kehittänyt videopelejä 13-vuotiaasta lähtien. Diegon ensimmäinen tietokone oli Timex Sinclair 1000, joka innosti ja opetti alkuun alalla.
"Pähkinänkuoressa kehitän videopelejä omaksi ilokseni. Työskentelin 20 vuotta pelialalla ja minusta tuli indiepelinkehittäjä viisi vuotta sitten", Diego kertoo.
Nine witches syntyi ajatuksesta luoda graafinen seikkailu perinteiseen osoita ja klikkaa -tyyliin. Ideointi oli alusta alkaen pyörinyt hullun seikkailun ympärillä, jossa päähenkilöt olisivat kaukana klassisista supersankareista, joita ollaan totuttu näkemään Hollywood-elokuvissa.
"Halusimme päähenkilöiden olevan inhimillisempiä tuodakseen esille, että tavalla tai toisella voimme kaikki olla sankareita", Diego valottaa pelin perimmäistä filosofisempaa ydintä.
Diego haluaa jatkossakin työskennellä hyvin pienten tiimien kanssa, joissa kaikki jäsenet voivat "todella tuntea pelin sydämen". Hänellä ei ole minkäänlaista aikomusta muuttaa studiotaan suureksi yhtiöksi. Tarinarikkaiden seikkailupelien kehittäminen kaikessa rauhassa on tulevaisuuden suurin toive ja suunnitelma. Mikäli Nine Witches menestyy hyvin, on pöydän alla odottamassa myös jatko-osa.
"Haluan säilyttää indie-olemuksen ja välttää joutumasta markkinointiongelmien vaivaamaksi.", Diego kiteyttää.
Nine Witches: Family Disruption on saatavilla Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Nintendo Switchille sekä PC:lle Steamin ja GOGin kautta.