Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Bomberman Tournament

Bomberman on pelihahmona yksi maailman tunnetuimmista mm. Marion ja Linkin ohella, ja Hudson löi aikoinaan varsinaiseen kultasuoneen keksiessään tämän sankarihahmon. Ainakin minulle Bombermanin seikkailuista jäivät erityisesti mieleen Super Nintendo-versiot kerrassaan mahtavalla moninpelillä varustettuna. Bomberman-saagan jatko Nintendo 64:llä jäi sensijaan minulta täysin välistä, mutta lukemieni arvosteluiden perusteella kaksi N64-Bombermania (Bomberman 64 ja Bomberman Hero) olivat varsin luokattomia tekeleitä. Nyt, Game Boy Advancen myötä, Hudson palaa takaisin SNES-aikoihin Bomberman Tournamentin muodossa.

Tarinapuolella, Bomber Base saa eräänä rauhallisena päivänä hätäkutsun Phantarion-planeetalta, jossa kerrotaan viiden meteoriitin osumisesta maahan. Bomberman Max lähetetään aluksi tutkimaan paikkaa, mutta Max katoaa mysteerisesti ja sinun originaalina Bombermanina on mentävä planeetalle ja pelastettava päivä.

Ehkä hieman yllättäen, edellisen tarinalinjan pohjalta rakentuva Quest-moodi sisältää pelkän toimintapläjäyksen sijaan myös hieman roolipelielementtejä, ja joskus jopa erilaisia yksinkertaisia puzzleja. Pelaaja etenee kentissä eteenpäin räjäyttäen pommeilla esteet tieltään ja keräilee samalla oudolla tavalla Pokémoneita muistuttavia Karabon-otuksia. Pelaaja käyttää erityyppisiä Karaboneja (Tuli, Vesi, Maa ja Sähkö) ja taistelee niillä ajoittain vastustajia vastaan. Hyvällä strategialla pelaaja voi päästä Karabon-taisteluiden kautta mm. salaisiin huoneisiin. Tämän lisäksi, pelimaailma on täynnä erilaisia bonusesineitä kuten energiaa, kilpiä ja paljon muutakin. Jostain syystä Quest-moodi ei kuitenkaan loppujen lopuksi säväytä, eikä sen parissa tule vietettyä kovinkaan paljon aikaa, ja se jää nopeasti taka-alalle.

Quest-moodin lisäksi saatavilla on myöskin Battle-moodi, joka koostuu pelkästä taistelusta. Saatavilla on kahdeksan eri taisteluareenaa ja areenoille laitetaan neljä pelaajaa (tätä voi pelata joko moninpelinä tai tietokoneita vastaan), jolloin taistelu voi alkaa. Tämä jo Super Nintendo-versiosta tuttu pelimoodi on ylivoimaisesti Bomberman Tournamentin hauskin pelimoodi ja tätä osa-aluetta tulee pelattua varmasti kaikista eniten. Tietokoneitakin vastaan pelaaminen on tässä moodissa hauskaa erinomaisesti optimoidun tekoälyn takia, mutta moninpeli on erityisen hunajaista, ja siitä tulee BT:lle roimasti lisää pisteitä.

Kontrollipuolella Bomberman odotetusti loistaa olemalla yksinkertainen, mutta mestariksi tuleminen vaatii silti varsin paljon opettelua. Jokainen GBA:n nappula on pelissä käytössä ja tekijätiimi onkin onnistunut tällä osa-alueella varsin hyvin.

Graafiselta toteutukseltaan peli on kieltämättä varsin hyvälaatuinen. Pelimaailma on erittäin tarkasti toteutettu piirrosmaisella tyylillä, ja ainakaan itse en ole huomannut minkäänlaisia ongelmia grafiikkapuolella.

Audiovisuaalisesti Bomberman Tournament ei sensijaan vakuuta. Äänet toistavat itseään varsin rankasti. Efektipuolella on suurin piirtein vain pommien toistuvia räjähtämisen ääniä ja musiikki, vaikkakin sopii pelin tunnelmaan, alkaa myös pitemmän päälle toistamaan itseään ja siten myöskin ärsyttämään. Kaikkiaan äänipuoli ei ole pelin vahvin osa-alue, mutta ei sekään niin huono ole, että äänet pitäisi kääntää kokonaan pois päältä.

Kokonaisuutena Bomberman Tournament on kuitenkin yksi Game Boy Advancen addiktiivisimmista kokeilemistani moninpeleistä. Sensijaan yksinpelinä se jää hieman vajaaksi. Jos siis linkkikaapeli ja pari kaveria löytyy, BT on erinomainen hankinta kunnon "partypeliksi".

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi